Stringtrosor i trappen… // Tonårsmorsa.

Ok att Tonåringar inte är så otroligt bra på att hålla reda på sina saker. Att de inte lägger allt där det ska vara, att de drar fram saker (läs kläder) som de sedan bestämmer sig för att inte använda och då låter det LIGGA KVAR i en ”prydlig hög” på golvet. För mig att torka skorna på, kanske?

Nåja, det finns gränser! Även om de inte har så mycket skam i kroppen så har JAG det! Jag vill INTE att deras BH-ar ligger på hallgolvet när jag får gäster (inte annars heller), jag vill INTE att deras stringtrosor ligger slängda i trappen, jag vill INTE att deras tamponger ligger på köksbordet!

Sen undrar jag ju varför VARFÖR har jag lagt ut pengar på garderober, byråer, tvättkorg och badrumshyllor? WHY??

Fast… kan dom så kan jag… vad lätt mitt liv kommer att bli nu… släppa kläderna på golvet där jag står… kasta runt saker där de hamnar…

Frågan är om de verkligen vill leva så i längden? Eller med MINA saker runtslängda! Någon Tonårsförälder som har testat?

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Stringtrosor i trappen… // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Pärlan (svar):

  Känner igen de problemet själv har en styvdotter på 11 år som har skarer kläder överallt. Gaaa hur kommer det bli då när vi får huset då finns det ju mer yta att slänga kläder omkring sig!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:34

  #2 Kommentar från Miss Jones (svar):

  Jag fick ett spel på min dotter. Hyssta in rubbbet i hennes eget rum och stängde dörren. Det som ej låg i tvättkorg osv. blev ej tvättat. Vägrade även städa hennes rum och byta lakan. Tog ett tag sen gjorde hon det själv. Lite skit i hörnen har ingen dött av men när man nästan får ringa anticimex för att få rent ja då får tom dom nog.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:35

  #3 Kommentar från Annica (svar):

  Ja, jag hade en period när jag gjorde precis som dem. Struntade i allt. Det var ju inte så kul när allt kom omkring att ta med sig kompisar hem osv… Jag handlade inte, diskade inte , tvättade inte, plockade inte upp efter dem eller mig!
  Efter fem dagar ungefär var de mogna för snack!!!
  Det blev en otrolig förbättring. Inte bra men bättre *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:35

  #4 Kommentar från Minimi (svar):

  He he, jo min mamma gjorde det då jag var yngre. Det funkade förvisso… men när jag då fick nog och städade hela lägenheten fick hon ett ”tvärtom-problem”. Efter det blev jag mer och mer pedant och arg när HON i sin tur stökade ned *s*
  Men kanske skulle det funka att bara ta alla kläder som ligger överallt och släppa dem prydligt på tonåringarnas golv i deras rum? =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:36

  #5 Kommentar från Rosa (svar):

  Jag bara plockar och hivar iväg. Gäller mannen också. I vår lägenhet är alla livrädda att ”glömma” saker utanför sina egna rum (ibland även i rummen). Jag har varit stenhård. Blir stressad när det är stökigt. Det har funkat. Ingen släpper något utom mannen som emellanåt glömmer, då är det borta. Jag vet aldrig var det är någonstans när jag blir konfronterad, men alla, de tre andra alltså, misstänker alltid mig. Visst jag saknar ibland saker. Det kan jag erkänna. Vill man inte kasta så kan man gömma, det har jag gjort, sedan råkar man hitta det men det kunde ju lika bra ha varit kastat.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:51

  #6 Kommentar från Ister (svar):

  Jag kör Miss Jones´ stil. Ingenting förutom det som ligger i tvättkorgen blir tvättat. Kläder i allmänna utrymmen slängs under hennes säng. Enkelt när man har ett barn, svårare när man har flera

  Du kanske kan ha en säck som du lägger alla kläder i och så tömmer du säcken i deras rum, enl principen..ojämna datum i enas, och jämna i andras eller liknande… då blir det rättvist! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 14:56

  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Tack för alla tips, ett och annat nytt dök nog upp! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 15:10

  #8 Kommentar från Svava (svar):

  just det där med tamponger överallt är lite väl tjatigt… när jag var tonåring var jag bra mycket blygare!

  jaja, man får väl vara tacksam över att de är oanvända

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 15:47

  #9 Kommentar från *Alma Mater* (svar):

  Har i en veckas tid i egenskap av obetald hemhjälpsfixare infört storstrejk.

  Har stängt in mig i mitt datarum, 2 tvättkorgar har växt sig ut över golvet, snart finns det inget rent porslin kvar, varken i skåp eller diskmaskin, platsbrist råder på diskbänken av allt använt.

  3 soppåsar förpassar sig till balkongen pga av stank ( då ungarna inte är hemma )snart är det sopberg innanför ytterdörren i stor trängsel med pappersinsamlingen.

  Kylskåpet börjar bli tomt, liksom frysen och alla deras färdigrätter de äter inför träningar etc.

  Denna gång SKA jag segra!!
  Minstingen har precis röjt undan disken, alltid en början 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 16:03

  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Svava: Ja,jag instämmer! När en tampong råkade ramla ur ens väska eller något, kunde man dessutom ha DÖTT på stubinen av ren pinsamhet! Kram!

  *Alma Mater*: Med den inställningen kommer du GARANTERAT att vinna denna strid!! 🙂 Heja Alma!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 16:56

  #11 Kommentar från Karolina (svar):

  Jag har testat en variant av detta. Min omogna och ej ansvarstagande bror kunde ringa och berätta att han var full, hade tappat sina skor, slarvat bort sina pengar, glömt sin spruta (han är diabetiker) eller nåt. Vid ett tillfälle fick jag köra Halmstad Köpenhamn och hämta honom. Jag ledsnade och gav igen.

  Ringde honom halv fyra på natten, mer än salongsberusad, när jag badade i en fontän (trillade i när jag balanserade på kanten) och berättade att det var en kille här som jag tror snodde min bh (ej sant). Det slutade med att brorsan som är nollåtta baserad väckte sin kompis och tvingade killen att köra ner brorsan till Gbg. Så orolig var han. Naturligtvis avblåste jag det innan de gav sig iväg…men grejen….det funkade…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 17:21

  #12 Kommentar från lisa (svar):

  våra 2 barn 11 o 8 år samt även maken lägger alltid sina kläder i en fåtölj, jag har klargjort att inte något blir tvättat om det inte ligger i tvättkorgen.
  Jag vägrar att sortera i fåtöljen för där hamnar allt i klädväg både sånt som dom skulle haft men ångrat sig och smutstvätt.

  Mannen skulle iväg i fredagskväll med jobbet och undrade var hans byxor fanns….
  Efter ivrigt letande i tvättstugan letade han i fåtöljen och där låg dom otvättade 🙂

  Han fick ta andra byxor, likaså är det för barnen, helt plötsligt har dom inte några tröjjor eller byxor att ha på sig för att dom inte lagt i tvättkorgen.

  Grabbens byxor är alltid fulla av grejs i varenda liten vrå som finns i fickväg, det blir oxå tvättat om han inte tömmer byxorna innan det hamnar i tvättkorgen.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 17:23

  #13 Kommentar från Zimlan (svar):

  Ha ha jag körde en brutal grej. Alla grejer som inte var bortplocjade la jag i en stor plast säck. Trosor kläder böcker även kaviar mackor och annat kladd hamnade där. Läxböcker mm. Det tog inte lång tid innan de lärde sej att plocka undan. Det var ju inte kul att rota i säcken efter grejer som var full av kaviar mm.
  Zimlan

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 17:29

  #14 Kommentar från Ivana (svar):

  Stackare. Men jag tror inte det fungerar att vara likadan själv, min egen mor testade detta en gång och inget hände förutom att hemmet blev ännu mer stökigt. Det jag däremot reagerade på var när jag en dag kom hem och hälften av det jag ägde (alltså det jag inte hade städat undan) låg i soprummet.
  Nuförtiden är jag jätteprydlig av mig 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 17:40

  #15 Kommentar från Kisper (svar):

  Vindruvor och en soffa är allt du behöver. Du ska se att det sker under..;D
  Dom är väl vana att du plockar kanske.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 18:40

  #16 Kommentar från Al Dente (svar):

  #8. Oanvända??? Jag trodde hon förväxlat soptunnan och matbordet… (för inte spolar ni ner tampongerna… eller?

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 18:46

  #17 Kommentar från MissMessedUp (svar):

  Efter mammsen satte in en tvättkorg på rummet mitt så har mitt klädstök minskat. Inte drastiskt, men iaf misnkat! 😛

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 september 2006, klockan 21:45

  #18 Kommentar från SvartÄngel (svar):

  PÅ tal om stringtrosor.. När jag hade varit och duschat (hade min dusch i källaren då) en gång.. kom hem jag hem sen dagen efter.. då ser jag att mina använda smutisga trosor hänger upphängda på anslags tavlan nere i trappuppgånge..Då hade jag tappat dom när jag sprang upp efter min dusch VAdå pinsamt..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 01:43

  #19 Kommentar från Madonnan (svar):

  Undrar ju bara vad sakerna gör på hallgolvet…. Deras eget golv eller badrummet kanske… Men känner igen rätt mkt, den ungdomen! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 06:55

  #20 Kommentar från Tant Rut (svar):

  God morgon =)
  Fick just ett tips på spacen om problemet med handukar…sätt hänglås på skåpdörren…sedan får de kvittera ut nya handukar vid behov =)
  Jasi tonåringar, de har ju en förmåga att lämna handukarna i en prydlig hög på sitt rum..mitt på golvet…där de ligger till de kan gå ut av sig själva stinkandes 😉

  Ha en riktigt bra dag,
  Lämnar en frukostkorg =)
  Kramar, Tant Rut

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 07:04

  #21 Kommentar från trollhare (svar):

  När jag var liten hade hela familjen ett system att kasta all smutstvätt över trappräcket. Men det slutade vi med när vi blev stora nog att skämmas när vi tog hem kompisar. För vill de att alla ska se deras skitiga trosor??? Jag tror att har man fyllt 14 kan man sköta sin egen tvätt, det gjorde vi och vi hade ändå två föräldrar på fyra barn…
  Lycka till

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 07:12

  #22 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Otroligt vad mycket härliga tips!! Tack!
  Al Dente: Oanvända, annars hade jag fått en kraftig hjärtattack! Med ett till 4/5-delar hem med bara tjejer så har vi sopkorgar i båda badrummen! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 07:31

  #23 Kommentar från Christer Vicke Vikström (svar):

  Du kan väl göra ett test!!
  Låt denna dag bli en underbar dag nu och sköt om dig,
  Vicke

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 07:36

  #24 Kommentar från Jeanette (svar):

  Kunde inte låta bli att skriva några rader… fastän jag borde låta bli… Måste börja med att jag VAR pinsamt pedant vid vissa tillfällen när jag var yngre. Böcker stod i tripp-trapp-trull, bokstavsordning, i regnbågens färger. Märkte direkt om något hade försvunnit ur min skrivbordslåda etc.

  Idag har jag ingen koll alls!!! Räkningar, reklam och kataloger ligger i en enda stor hög hemma och kläder sedan en vecka tillbaka i en hörna i sovrummet. Tack och lov att man inte har pälsängrar!

  Vad jag ville komma fram till har jag glömt bort… men jag tror att lagom är bäst. Städa aldrig efter andra bara, för då får Du göra det hela livet. Jag skämde bort mina större barn när dom var små och gjorde dockskåp av rummen varje fredag. Men det har jag inget för nu… Fick dom aldrig att bli lika pedanta som jag själv var som barn… Jag gav upp och nu bor två av mina fem barn hos sin pappa på heltid.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 september 2006, klockan 08:03

  #25 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Christer Vicke Vikström: Det blir nog en del tester här…! 😉

  Jeanette: Kanske slutklämmen är att om de är slarviga som barn, så blir man flitig som vuxen och tvärt om? Yippie!! Det finns hopp!! 😀

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 september 2006, klockan 20:02

 2. jagf har haft string trosor sänn jag va liten bäbis tills nu
  och jag har det fort farande dåmm på mig dåmm åxå
  och så blir det åxå

 3. jag har haft string trosor sänn jag va liten bäbis tills nu
  och jag har det fort farande dåmm på mig dåmm åxå
  och så blir det åxå

 4. jag har haft string trosor sänn jag va liten bäbis tills nu
  och jag har det fort farande dåmm på mig dåmm åxå
  och så blir det åxå

 5. jag har haft string trosor sänn jag va liten bäbis tills nu
  och jag har det fort farande dåmm på mig dåmm åxå
  och så blir det åxå
  och så blir det åxå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.