Föräldrarmöte! // Tonårsmorsa.

Oj, vad man inte hinner med bloggen ibland, fast man så gärna vill… Var på en massa möten igår. Först så var vi och tittade på ett rum åt Binta, typ ”studentkorridor”. Hon blev överförtjust, så det är möjligt att fröken finemang flyttar inom kort. Men det finns fler detaljer vi måste prata igenom innan vi tackar ja eller nej.

Sedan hade jag också föräldrarmöte igår. Som vanligt när jag är på föräldrarmöten så tycker jag att ungefär hälften av det som sägs är viktig information + att jag tycker det är viktigt att man träffar varandra, resten av tiden upplever jag som att det handlar om föräldrar som vill visa hur duktiga och engagerade de är i barnen, vilket väldigt sällan stämmer, dessutom! Föräldrar som vill visa sin egen förträfflighet och i slutänden visar det sig att det är de som har minst koll. Eller är helt överbeskyddande… För små trettonåringar…

Usch, det är jobbigare att skriva sånt här nu, när jag vet att flera i min omgivning ”hittat” min blogg… Nog för att jag står för mina åsikter, men jag har ändå inte för avsikt att såra andra människor.

Nåja, vi kan ju säga så här i stället;

Alla föräldrar är så väldigt trevliga, engagerade och förträffliga! Hur skulle samhället se ut utan dessa härliga vuxna som bryr sig så mycket mer om sina barn än oss vanliga dödliga?

Tack för att ni finns…!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Föräldrarmöte! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Tant Rut (svar):

  Ja så upplevdejag också föräldramöterna =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 08:47

  #2 Kommentar från Alma Mater (svar):

  Kul för Binta!

  Ja se föräldramöten ger jag inte mycket för, allt som oftast kommer INTE de föräldrar som verkligen behövde vara där.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 08:50

  #3 Kommentar från Crispin (svar):

  …så är det här i livet. De föräldrar som är mest engagerade och näst intill perfekta, det är dom som hörs mest och vill ha mest uppmärksamhet. Sanningen är dock annorlunda. I sin strävan till att få mer energi för att engagera sig ÄNNU mer så har dom kommit på kneppet med en video-film, pizza samt lite annat snacks sysselsätter barnen en stund så föräldern kan samla mer krafter.

  Det är bara så.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 08:55

  #4 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Tant Rut: Ja, tacka vet jag utvecklingssamtalen, där blir det mer konkret! Denna allmänna info är bra, men det har alltid en förmåga att dra ut på tiden, med onödiga diskussioner!

  Alma Mater: Ja, det har du också rätt i! När det är möten med problem, så har de som är mest berörda förmågan att inte komma…

  Crispin: Ja, så kan det ofta vara.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 10:03

  #5 Kommentar från Magnus (svar):

  En diplomatisk slutkläm! Och ja, jag ser också det där när jag har alla föräldrar framför mig… Så säger vi inte mer om det.:)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 13:50

  #6 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Magnus: Ja, jag förstår inte hur du står ut som lärare, men jagh förstår ännu mer ditt behov av diplomatin! Good Luck! (Tur du har ditt avklarat för i år…) Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 17:23

  #7 Kommentar från lisa (svar):

  Förstår precis dina tankar, det är inte mycket vi ser av andra föräldrar pga vi bor utanför området. När man då dyker upp på förädramöten så det enda som surrar runt är hur duktig Kalle är på att räkna höga tal och Stina som är så duktig på gympan, sen visar det sig när man frågar sig barn att dom är precis hur odrägliga som helst dom där barnen *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 oktober 2006, klockan 20:17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.