Efterrättsrecept. // Tonårsmorsa.

Min namne Fatou i Australien har bett om vårt Chackry-recept! Här kommer det.

3 dl. cous-cous

½ dl. cocos

2 ½ kokande vatten

4 msk. smör

Smält smöret. Häll i kokande vatten. Rör i couscousen och cocosen. Ställ sedan i kylskåpet tills det är dags att äta. (Denna efterrätt kan alltså förberedas INNAN och man kan även äta den flera dagar)

Såsen:

3 dl. grädde

250 gram keso

1 liter mild Yoghurt med vaniljsmak

3 msk. vanillinsocker

1 ½ dl. strösocker

1 burk krossad ananas (om man inte gillar ananas behöver man inte ha det i, men det förhöjer smaken)

Vispa grädden löst

blanda i yoghurt, vanillinsocker, socker, ananas och keso och rör om.

Låt stå i kylskåpet tills det är dags att äta.

Smakar toppen! Socker kan förstås tas bort lite eller tillsättas lite efter smak och tycke! Lycka till!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Efterrättsrecept. // Tonårsmorsa.

  1. Inkopierade kommentarer:

    #1 Kommentar från SANDRA (svar):

    Bra att du sa det där med ananasen.
    (Vilket konstigt ord – ananasen. Shit, försök säga det tio ggr i rad)

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:29

    #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

    SANDRA: Ingen ananas-diggare, med andra ord?!! Ang. ordet Ananas så finns det ju en ”gåta” typ; ”Stavas ananas med ett eller två N på engelska?” VARJE gång säger jag ”Ett” fast det heter Pineapple… :-0

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:35

    #3 Kommentar från Daniel Brahneborg (svar):

    Fast du säger du ju helt rätt, det är ju bara ett N i pineapple. 🙂

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:52

    #4 Kommentar från Alma Mater (svar):

    Tack och bock ska pröva själv .. medan du ändå håller på lägg ut det där på Guaccemola också, jag fick ju inget med mig sist. det var väl den där gröna röran?

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:55

    #5 Kommentar från Ister (svar):

    Pink Floyd har en låt som heter Pineapple… jag brukade terrorisera min bror med den när vi var i tonåren…

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:55

    #6 Kommentar från Alma Mater (svar):

    Föresten, ta och lägg ut bilder också när du ändå är på G och lagar till rätterna *s*

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 11:56

    #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

    Daniel Brahneborg: Ja, då blir det ju rätt…;-)

    Alma Mater: Japp, den gröna röran är det. Lägger ut recept på den också, men fick du ingen?!! :-0 Jag som lovade! Nåja, du får nästa gång…

    Ister: Haha, ja, vi har alla våra minnen av Pineapple…;-)

    Alma Mater: Ja, det ska jag försöka komma ihåg, fast det blir ingen Chackry idag, det blir nå ´t annat…! Men jag ska komma ihåg att lägga ut bilder! Kör guaccumola-receptet när jag fixat bilder…! OK?

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 12:02

    #8 Kommentar från C. (svar):

    Det lät riktigt gott, visste inte att man kunde göra efterrätt på couscous

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 18:34

    #9 Kommentar från Jenny (svar):

    Hej!

    Hur många räcker receptet till? Och serverar man gräddblandningen och couscous-blandningen var för sig? Man blandar alltså inte dem?

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 19:06

    #10 Kommentar från Jenny (svar):

    Det lät spännande, får man testa hemma en dag när mamma tillåter 🙂

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 22:28

    #11 Kommentar från Tonårsmorsa:

    C.: Nu vet du, dessutom är det riktigt gott!

    Jenny: Minns inte riktigt, men säkert 4-6 personer i alla fall… Du blandar det först i din egen dessertskål. En del vill ha lite couscous och mycket sås, en del vill ha tvärt om. SÃ… man tar så mycket man vill av varje.

    Jenny: Ja, det är riktigt gott, faktiskt!!

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 oktober 2006, klockan 23:12

    #12 Kommentar från Fatou (svar):

    Tack för receptet! Ska laga Domoda i morgon och det här blir ju perfekt till efterrätt:-)

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 15:37

    #13 Kommentar från Tonårsmorsa:

    Fatou: Tooppen! Hoppas den blir lyckad!! Det är min mammas recept! Den är fantastico!! Hur blev Domodan? Skicka gärna över lite, Isatou älskar Domoda. (Vi andra tacka i och för sig inte heller nej!;-))

    Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 17:51

  2. Pingback: Utmaning av Soulsister!

  3. Liknar den vi gör.. fast vi använder crame fraiche och vaniljvisp (och keso om maken får som han vill haha) och ingen keso eller grädde.. och så brukar jag spexa till det med banan ibland istället för ananas, för variation likosm.

    Mmmmm.. måste nog göra det idag =)

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Mest Mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Chackry […]

  2. […] Isatou gjorde hela efterrätten, nämligen Chackry, en efterrätt från Gambia, eftersom Isa gör den bättre än någon annan. Det kan verka lite konstigt med couscous till efterrätt, men det är fantastiskt gott!! Receptet kan du finna HÄR! […]