Min avslutning i religionsdebatten! // Tonårsmorsa.


Jag vill med denna blogg sätta punkt för min del av den religionsdebatt som pågått under det senaste dygnet. Jag vill komma till ro i min själ igen. Finna ro och eftertanke. Att bli arg eller sårad är mänskliga känslor.

Jag funderar på hur vi blir påverkade av andra människor. Ja, sedan igår har jag varit negativt påverkad av en person här på bloggen som jag valt att kalla XX. Hon tillskrev mig en egenskap som jag absolut inte äger. Inte ens lite grann. Den finns inte hos mig! ALLS!!

Det sägs att genom sig själv känner man andra. Kanske kan det stämma ibland.

Det har diskuterats om att det kan vara tolkningsfrågor, jag anser inte att det varit så i detta fall. Jag anser att det handlar om att framhärda sin egen förträfflighet på andra människors bekostnad.

Jag tycker det är fel. Jag ångrar INTE att jag skrev  vad jag känner, då jag förstod att många läste det inlägg som skrevs om mig och att alla inte kände till mitt ställningstagande vad gäller religionen. Nu har jag fått förklara det och nu lämnar jag till andra att göra sina bedömningar.

Om någon skulle ifrågasätta eller undra över min åsikt i religion igen, så vill jag åter igen hänvisa till det inlägg som ligger i den nedersta spalten till höger om min blogg och som heter ”Insikt”.

Ironiskt nog så var det igår PRECIS på datumet ett år sedan jag skrev det, men igår blev det alltså högaktuellt igen!

Med avsikt så kommenterar jag sällan bloggar som handlar om religion, med något litet undantag. Jag tycker både Kyrksyster och Mitt liv beskriver tro väldigt fint i sina bloggar och har ofta fina inlägg om sin tro.

RitaC  skriver också intressanta inlägg i sin blogg, även om vi inte alltid har samma åsikter. Svava  har jag väldigt ofta samma åsikter om när det gäller sociala frågor och samhällsfrågor, men även hon skriver ibland intressanta frågor om religion och Livsåskådningsfrågor.

Men jag har MEDVETET valt att sällan debattera eller kommentera deras ”religiösa” inlägg, framför allt för att jag har ett helt annat behov med min blogg, men också för att religionen är mycket mer personlig för mig. Det är också ett medvetet val för att jag inte vill att folk ska se mig som en ”Muslimsk förebild”, det är inte min uppgift alls… Dessutom så har just religion en förmåga att väcka heta känslor och efterom jag inte är anonym i min blogg, så har jag valt att inte gå in i dessa debatter.

Jag tycker det är toppen att de fortsätter föra debatten, för onekligen finns det mycket att säga i just den debatten. Men jag är inte en av dessa talare, eftersom jag valt att inte vara det.

Slutligen; Jag är säker på att den dagen man kan respektera andras val utan att gå till personangrepp så kommer också världen att se lite bättre ut. Vara lite skönare att leva i. LÄRA oss mer om andra. Få oss att känna mer förståelse och empati för våra medmänniskor, såväl som medbloggare.

Just nu känner jag mig färdig i detta.

Peace and Love!!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Min avslutning i religionsdebatten! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Wimlan (svar):

  Toppen! Bra för dig!! *kram*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 19:11

  #2 Kommentar från Allica (svar):

  Gött mos!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 19:22

  #3 Kommentar från kyrksyster (svar):

  Bra skrivet och så väldans genomtänkt!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 19:27

  #4 Kommentar från Magnus (svar):

  Finns liksom inte mer att tillföra; gott skrivet.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 20:06

  #5 Kommentar från Pysan :o) (svar):

  Mycket bra skrivet..

  Kram Pys

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 20:10

  #6 Kommentar från Svava (svar):

  tack 🙂

  kram igen

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 20:11

  #7 Kommentar från Alma Mater (svar):

  Bra skrivet!
  Lite underligt är det är det är de ’kloka/tänkande’ som oftast blir angripna.

  Bara att inse att en del människor måste lida av mindervärdeskomplex eller något om de inte kan skriva något vettigare än att det leder till tjafs. Finns alltid några sådan personer på varje portal.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 23:05

  #8 Kommentar från yasmine (svar):

  Väldigt fint skrivet och visst har man absoluta rätt att behålla religionen för sig själv. Det är ju ändå relationen mellan en och Gud och inget annat. Tack för att du tycker om min blogg och det jag skriver.

  Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 01:14

  #9 Kommentar från Gökaset (svar):

  Äh, håll käft. För mig kommer du alltid att vara porr-morsan. *asg*

  Du är fan BÄST!

  Love you for evigt

  Kram på dej dårå. Tack för allt, Fatouuuuuuuu
  / Råbb

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 04:48

  #10 Kommentar från Christer Vicke Vikström (svar):

  Jag blev så arg när jag läste din blogg i går, så idag handlar min till viss del om det du har skrivit!! Ha en underbar dag nu o sköt om dig.
  Vicke

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 05:18

  #11 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Wimlan: Ja, det är ok! Kram tillbaka!

  Allica: Haha… ja, så är det nog! 😉

  kyrksyster: Tack!

  Magnus: Ja, det är ju mitt avslut så… Kram!

  Pysan :o): Tack, Pys!

  Svava: 😉

  Alma Mater: Ja, det osm är trist är ju när man alltid måste attackera andra. Igen. Och igen.

  yasmine: Ja, din blogg är intressant, men också viktig! Keep it up!

  Gökaset: Haha! Du och ditt gamla porr-snack! Akta så ingen börjar tro dig! ;-)Truckisar…

  Christer Vicke Vikström: Ska se efter! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 09:32

  #12 Kommentar från Nicklas (svar):

  Ett intressant och välskrivet inlägg.

  Ha en bra dag nu!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 09:37

  #13 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Nicklas: Tack! Hoppas din dag blir toppen också! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 oktober 2006, klockan 09:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.