Varmrätten bestod av potatis, kalvstek, gräddsås, sallad och svartvinbersgele ´.
Salladen består av:
Kruksallad
Gurka (skuren i stavar)
Körsbärstomater
Apelsin
Avocado
Ringlad Olivolja över
Kalvsteken:
Lagar jag i lergryta. Saltar, pepprar, sedan är det bara att ställa in i ugnen, hur enkelt som helst.
Såsen:
Använder skyn från steken, sen kör jag lite mer kalvbuljong.
Först smälter jag ca: 50 gram margarin, när det är smält vispar jag i 1 dl. mjöl, häller sedan i matlagningsgrädde och vispar om samtidigt som jag värmer på, tills det tjocknar, därefter häller jag i spat och buljongen. Sedan färgsätter jag med kinesisk soja och smaksätter med Thailändsk soja. Sedan smakar jag av. Ibland behövs det lite salt eller peppar, men oftast inte.
Smakar toppen!!
Inkopierade kommentarer:
#1 Kommentar från yasmine (svar):
Ã…! Det ser jättegott ut. Tänk om jag var så stor höjdare på att laga mat. Jag är inte så mycket kompis med köket =))
Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 11:54
#2 Kommentar från Svava (svar):
ooo!
Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 11:54
#3 Kommentar från Tonårsmorsa:
yasmine: Ja, det var riktigt gott! Jag var heller ingen höjdare i köket, men man lär sig…! 😉
Svava: Antar att det är salladen du ”oooar”, då du är vegetarian…! (Eller blev du sugen på steken? Haha)
Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 oktober 2006, klockan 11:57
#4 Kommentar från Linda (svar):
Kalvsteken ser riktigt god ut=) Ska nog laga det med barnen ikväll:) Ha en bra dag kram Linda
Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 20 oktober 2006, klockan 12:29