Mina kläder på Kungens fest!! // Tonårsmorsa.

Jättekul! Till JUST DENNA FEST (klickbar länk) lånade jag ut Afrikanska  dräkter till en väninna. (Som drottningen för övrigt enl. min väninna ska ha sagt att den var fin!)

Jag förstår däremot inte vad exakt Kungen blev kritiserad för. Skulle det vara olämpligt att gå på maskerad som svart eller som Afrikan? Skulle det vara dåligt på något sätt? Eller är det något jag missat?

Däremot var det lite lustigt att man tog in Kannibaler, för om jag fattat historien rätt, så var inte Kannibalerna Afrikaner? Har något minne av att de skulle ha varit från en helt annan kontinent.

Nåja, kul var det att nästan, nästan ha blivit omnämnd… *S*

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Mina kläder på Kungens fest!! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Veronika (svar):

  Den där nyheten har jag också skrivit om. Tyckte den var lite underlig. 🙂
  Fast nog kallades visst folk i Afrika för kannibaler. Jag läste just Conrads Mörkrets hjärta, och där har huvudpersonen lejt några afrikaner som bestättning på en båt som åker uppför Kongofloden, och han kallar dem kannibaler.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 17:19

  #2 Kommentar från S. (svar):

  Problemet var väl att festen lät extremt stereotyp. Skokräm, ben i näsan, människor i grytan, kolonialoutfits osv. Det känns lite dammigt och fördomsfullt och ja…stereotypt med den bilden av Afrika. Speciellt som tema på en fest. Festa till det genom att spela på fördomar och förtryck.

  Kannibaler har för övrigt aldrig funnits, inte som i att ett speciellt folk varit kannibaler per definition. Däremot har kannibalism förekommit både här och där både i extrem nöd och som mer rituellt ätande av t.ex. krigsfångar och fiender.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 17:29

  #3 Kommentar från Alma Mater (svar):

  Ja jag säger då det, du kunde ju varit först med nyheten att kändisfolket skulle ha Afrikansk fest .. kanske tjänat dig en hacka *asg*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 19:55

  #4 Kommentar från Katarina (svar):

  Men gud jag tycker inte det är något fel på att han gick utklädd till afrikan? :/ Tycker faktiskt politiker har lite dålig koll på vad folket ser som kränkande och ej…
  Inte direkt så han stog och sa något om att afrikaner skulle vara sämre än andra? Han följde ju bara temat på en maskerad? :/

  Måste vara svårare än man tror att vara kung.. En herreväldans massa regler och principer man måste följa.. Får inte ens roa sig som man vill :/

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 20:02

  #5 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Veronika: Ja, men jag tror inte det stämmer, kan vara som ”S” här nere säger, men jag har för mig att det faktiskt fanns en liten sådan grupp människor på någon liten avlägsen ö i Indonesien, eller däromkring, men det är i och för sig ganska oväsentligt…

  S.: Ja, om det var så så kan man ju fundera lite, å andra sidan fick jag lite förhandsinfo (kläderna som kanske skvallrade lite…hehe) Om att denna fest faktiskt hölls som en slags ära av värdparet för att de just kommit hem från Afrika… Så jag vet inte hur pass insatt media är i vad som faktiskt försegick på festen…Visst är det trist när det spelas på fördomar, men jag tycker ändå att Kungen ska ha rätt att gå på en fest med temat Afrika, även om det råkar vara en maskerad. Av det som stod i artikeln så var det enda jag reagerade emot att man haft ”kannibaler” där, det kändes inte särskilt ”Afrikanskt”… Men jag kan ju ha missat något eftersom jag faktiskt inte var där… Kram! 😉

  Alma Mater: Haha, ja, men det kunde ju du med, eftersom jag redan ”skvallrat” för dig…! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 21:30

  #6 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Katarina: Ja, det är ungefär min åsikt också! När blev maskerad likvärdigt med att göra till åtlöje?

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 21:31

  #7 Kommentar från caroline (svar):

  Alla bloggares mörka hemlighet

  Godisland Eskilstuna

  (Två killar 17+ går och plockar lösgodis).
  Kille 1: Det är aldrig någon som skriver några kommentarer på min blogg. Inte ens när jag skrev den där grejen med Amy Diamond!
  Kille 2: Asså vaddå skriver kommentarer? Jag skriver alla mina kommentarer själv!
  Kille 1: Så kan du ju inte göra!
  Kille 2: Varför inte, annars är det ju aldrig nån som skriver några kommentarer. Men jag ser ju till att det ser ut som att de är verklighetsbaserade fattar du väl!

  har ju inget med inlägget att göra men jag tyckte det va lite kul ;P. ha det bäst 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 21:38

  #8 Kommentar från Tonårsmorsa:

  caroline: Haha,ja då vet jag hur jag ska göra om kommentarerna börjar sina…! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 oktober 2006, klockan 21:41

  #9 Kommentar från S. (svar):

  Nej man vet aldrig hur media beskriver, men jag reagerade mot beskrivningen i alla fall. Och rent principiellt behöver väl allt inte vara godtagbart bara för att det är maskerad. Det som beskrevs med ”kannibaler” i grytan etc. kändes som att det var en fest från 1920 eller nåt. Det luktade unket. I övrigt orkar jag inte lägga mycket energi på vad kungen gör eller inte gör, åtminstone inte i sitt privatliv (dit våra skattepengar förhoppningsvis inte går). Rent allmänt undrar jag när vi en gång för alla ska avskaffa skiten (monarkin)…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 13 oktober 2006, klockan 00:28

  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:

  S.: I know where ´you ´re coming from. Dock svårt att sia när man inte varit där. Jag hade ju en uppfattning innan själva festen ens kom igång, så det kanske påverkar min syn. Men i artikeln fick jag känslan att man kritiserade att de var utklädda till Afrikaner, vilket jag tycker är lite svårt att tycka att det skulle vara negativt i sig. Men som sagt; kannibal-grejen var ju kanske inte heeelt 2006. 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 13 oktober 2006, klockan 08:30

  #11 Kommentar från olydig (svar):

  Inspirerad av knugapartyt tänkte jag också ställa till med en temafest. Jag kan inte inbilla mig att några skulle bli upprörda.

  Välkomna!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 13 oktober 2006, klockan 22:57

  #12 Kommentar från Tonårsmorsa:

  olydig: jag komemr så gärna!!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 13 oktober 2006, klockan 23:08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.