Vad är väl en bal på slottet? // Tonårsmorsa.


När jag blev med blogg första gången… (Juni 2005)

 

Jag lovade mig själv att INTE ha recept i bloggen. Någonsin. Att inte svara på andras kommentarer i mina egna kommentarer. Att bara skriva på ämnet humor. Att INTE skriva om ”känsliga” ämnen. Att INTE starta debatter. Min blogg skulle vara min lugna, glada blogg. Nej, okej, inte lugna då (man kan ju inte plocka hår av en skallig) men i alla fall min glada plats. Dit jag kunde komma när jag ville avskärma mig och komma ifrån ansvar, konflikter, ilska, sorg, vardag.  


Sååå… hur har jag nu lyckats?


Inte alls!


Har jag brutit mot mina egna lagar? Svar; JA!! Skyldig på alla punkter!


Besviken? Nej, faktiskt inte. Märker att bloggen går in i olika stadium, beroende på mitt humör och beroende av mina egna behov. Visserligen blir jag nöjd när jag kunnat  vända en trist vardagshändelse till något komiskt. Men jag inser att jag själv är en person med många gråzoner och att jag får ett allt starkare behov av att utveckla min blogg. Jag vill finna en balans med mitt eget behov av att få skratta i vardagen, men upplevde också att jag började känna mig lite som en ”clown” med bara flamsiga inlägg. Jag behöver dem fortfarande. Men inte bara.


Sedan är det klart att humorn började ebba ut med flera inlägg per dag med vardagsskämt. Det går att göra ett ironiskt eller humoristiskt inlägg om en dammsugare. (Jag lovar, det GÃ…R.) Men efter sjunde gången börjar det kännas som ett liiite sönderskrivet ämne.


Fast jag trivs fortfarande gott med min blogg, det känns som jag inte bara skriver  blaj längre. Samtidigt som jag fortfarande har ett jättestort behov av att finna komiska aspekter på en annars urtrist vardag. Okej, nu ska jag inte överdriva, min vardag ÄR INTE urtrist, den är livlig, fullt ös, den är stormig, den är högljudd och alldelens, alldelens… underbar!! (Vad är väl en bal på slottet?)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Vad är väl en bal på slottet? // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från barbakvinna (svar):

  För mig kommer den kanske rulla fram i min runda fettma *asg*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 21:39

  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

  barbakvinna: Haha, då kanske vi kan rulla tillsammans?!! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 21:44

  #3 Kommentar från barbakvinna (svar):

  Japp ifall jag inte lyckas åkte snabbt iväg för att köpa en bantningskur.. he..ve

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 21:45

  #4 Kommentar från Tonårsmorsa:

  barbakvinna: Haha, om den funkar får du skicka till mig! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 21:48

  #5 Kommentar från ~M~ (svar):

  Tycker att din blogg är fantastisk kul att läsa! 😉
  Den är verklig med alla inlägg med olika humör. Jag är glad att du är skyldig på alla punkter 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 22:07

  #6 Kommentar från Tonårsmorsa:

  ~M~: Tack för din fina, härliga kommentar och att för att du uppsakttar min lilla blandning av skratt och allvar! Ha det bäst! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 22:38

  #7 Kommentar från Agge (svar):

  Balen kan vara helt UNDERBAR….
  som dej.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 23:26

  #8 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Agge: …om du är min kavaljer i en baldans… 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 23:34

  #9 Kommentar från Anna-Lys (svar):

  Tack för ditt insiktsfulla inlägg hos mig, diskussionen har bara börjat … så sätt Dig ner igen och filosofera mera hos mig!!!

  Angående din Askunge-blogg ovan … ja du har länge varit bloggarnas drottning, kommer alltid att förbli … just av den anledningen du tar upp. Du går in i olika stadier, vem f-n orkar med humor alltid? Den blir inte genuin i så fall … och du känns äkta.

  Nästa stadium lär väl bli att lämna tonåringarna utanför bloggen … ser med intresse framemot ännu mer av Dig, ditt nya skinn (på näsan)!!!

  ;-))

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 23:43

  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Anna-Lys: *Hakan ramlar ner i mitt knä, ser mig förskräckt omkring… Vart har du gömt mikrofonen/videokameran/tankeläsarmaskinen?* Så sent som igår satt jag och verkligen funderade på allvar att mina Tonåringar ska få bli förpassade till statister, eller åtminstonde få väldigt små biroller… Fast kände att det inte är dags att släppa helt ännu… Men per automatik lär det bli lite åt det hållet nu när ”fröken finemang” är på väg att flytta hemifrån. Utan tvekan är det hon som lyfter taket högst här hemma…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 17 oktober 2006, klockan 23:50

  #11 Kommentar från Anna-Lys (svar):

  Inget konstigt alls … bara att ”känna in” i din blogg och detta över tid. Jag är ju lite ”anna-lytiskt” lagd, så jag går aldrig visslande förbi och slänger i mig en kopp kaffe.

  För f-n folk lägger TID på sina bloggar, då ska man visa den respekten eller bara dra vidare … OM man nu inte samlar på antal istället för kvalitet.

  Viktigt att vi som bloggar får tillbaks lite av vårt engagemang ÄVEN om vi inte bloggar för andras skull … Bloggtorka uppstår oftast när man har massor av små kommentarer … kommentarer som inte lyfter bloggen ytterligare en dimension.

  Hade bloggare sökt medhåll … hade de väl uppehållit sig någon annanstans???

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 00:05

  #12 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Anna-Lys: I get it! Inte för intet som du heter Anna-Lys förstås! Älskar din analytiska förmåga just nu! Jag håller med sååå mycket, förutom det där med att man bloggar för sin egen skull. Klart man delvis bloggar för att man gillar det skrivna ordet själv, men jag bloggar mest för respons, för denna typ av tankeverksamhet och tankeutbyte! Däremot skriver jag DAGBOK för min egen skull. Men det där med bloggtorka stämmer helt och hållet för mig. Jag hade den för bara någon dag sedan (var det så sent som i går?) sedan fick jag ett par härliga kommentarer och fingrarna och hjärnan började glöda i kapp. Jag skrev 7 inlägg på raken. (Har sparat dem på datorn och portionerar ut dem med lite mellanrum.) Men var är MIN analytiska förmåga? Den verkar inte existera alls… 🙁 Jag klarar verkligen inte av att läsa mellan raderna… Inte ens på mig själv. Självupptagen? För lite självupptagen? För upptagen med att läsa så många bloggar jag hinner? (Jag önskar bloggantalet börjar dala snart, för jag håller på att ta livet av mig för att hinna läsa typ… alla…) ofjreffjaefjwoe2+384395r43ruj1+2 ´131r
  + §wi2 …………

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 00:17

  #13 Kommentar från Vargakvinnan (svar):

  Det är det som är så bra med bloggen, att den följer ens former så mjukt och följsamt. Och med det så menar jag såklart att den följer med i humör och vad det nu kan vara och i vissa stunder är det rent terapeutiskt att skriva och ibland är det bara roligt. Och, icke att förglömma; det är underbart att få ta del av andras liv, om än bara en bit, så som ditt! Uppskattas som tusan. God natt nu!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 00:33

  #14 Kommentar från Road-Kill (svar):

  Men om man känner att kvaliten inte riktigt är som man önskar på grund av att man bloggat sönder sin blogg…kan man inte låta bli då…och vänta tills de kommer en blogg i ens hjärna som känns rätt.

  jag har väldigt svårt att se den människan som kan producera 3-10 bra kvalitativa bloggar per dag som en del gör….bli mest trams.

  Jag ser många kanon bloggar med kvalite hos dig, men som du säger ser man oxå hur de vattnas ur ibland…de är som du säger rolgt en två ggr.

  men de är klart att man får ju inte 10 000 kommentarer och sånt om man inte är på bloggen jämt.

  Du är ju en av de få som kan Blogga riktigt bra och underhållande…fortsätt med de 🙂

  R-K

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 00:59

  #15 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Road-Kill: Oj, våran diskussion började inne hos Anna-Lys och tappade lite av sin huvudgren här, men det handlade om kvalitén i kommentarer och om man alltid läst ordentligt det man kommenterar. A-L anser att vi månste återinföra kvalite ´n i kommentarer och det håller jag med om. Vem har inte skrivit en kommentar i ett slarvigt läst inlägg? Sedan när det gäller mitt eget inlägg här ovan så ville jag mest komma fram till att jag VILL ha en blandning av ”flams”, allvar, humor och personligt. Det är relativt nytt för mig, men just nu är det så jag vill ha det. Naturligtvis behöver man inte blogga när man har ”bloggtorka” å andra sidan kan de bloggarna också fylla ett syfte. Personligen ligger mitt främsta behov i att skriva, men som jag förklarat ovan så skriver jag faktiskt inga inlägg ibland (som igår), men då lägger jag i stället in inlägg som jag ”förskrivit” när jag har skrivit så många inlägg att jag inte vill lägga in alla på en gång. Det funkar också…! Oj, jag har knappt vaknat ännu, hoppas du hängde med…! 😉 Ha det bäst! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 08:33

  #16 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Vargakvinnan: Ja, jag håller med dig! Bloggandet följer olika former och humör och ja, visst är det toppen att få ta del av små bitar i andras liv. Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 08:34

  #17 Kommentar från soisy (svar):

  Ser fram emot alla kommande lagbrott. :)))
  Kommentarerna lyfter det skrivna till nya dimensioner. Ibland otroligt roande, ibland intressanta som nu.
  Kram :)))

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 18 oktober 2006, klockan 15:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.