Tillåt mig småle! // Tonårsmorsa.


Jag kan bara inte låta bli att skratta stort vid varje nyhetssändning. Norrlänning som jag är in i märg och ben, men i Nyheterna kallar man vädret för ”snöstorm”, ”riktigt oväder”, ”extremt svårt väder”.

Visst, det snöar rejält, det blåser rejält, men hallå!! Snöstorm? Extremt svårt väder?

Jag hade inga problem med att ta mig iväg i morse utomhus. Det blåste, det snöade, men det var ju inte direkt så att man inte kunde gå ut.

Visst, allt är relativt, men jag måste säga att man är väldigt bortskämd med vädret här nere i söder…

Min moster berättade att när hon bodde här nere några år så sa hon alltid till barnen när det snöade och de skulle gå ut; ”Akta er vid vägarna, för ni vet ju att här nere kan de inte köra bil, så fort det snöar lite…” *S*

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Tillåt mig småle! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från evilgirl (svar):

  ja det är väldigt märkligt..alla bilister verkar väldigt övveraskade när snön och halkan kommer..fast vi vet att den alltid kommer varje år.Själv är jag såklart en bra bilist..:)hm men jag tar det iaf lugnt även fast vinterdäcken är på.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:25

  #2 Kommentar från Syster Yster (svar):

  Jo jag frågade en bloggare igår vad hon ansåg som mycket snö, för vi här ”nere” tycker det är mycket när det är 2 dm.
  Jag fick inget svar . Vad tycker du som f.d.Norrlänning? Alltid kul med jämförelser.
  Ha det gott

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:31

  #3 Kommentar från Anatis (svar):

  Hehehe, jo de är lite roligt. Eller att folk blir chockade & handlingsförlamade när snön väl kommer.. Nyhet.. ;o)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:37

  #4 Kommentar från Tonårsmorsa:

  evilgirl: Ja, varenda år…! Samma sak! 🙂

  Syster Yster: En halvmeter-en meter är rätt mycket!Snöstorm kallar jag det när skolan ställs in p.g.a. att eleverna inte kan ta sig dit! (I högstadiet blev jag körd på scooter för att vi skulle till skolan, men då möttes vi av en skylt som talade om att skolan var inställd p.g.a. snöovädret, så det var bara att åka hem igen!)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:37

  #5 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Anatis: Haha, ja, och samma ”nyhet” varje år…Aaaah, det kommer SNÖ!! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:38

  #6 Kommentar från Adnil (svar):

  Kan bara hålla med dig. Är själv uppvuxen i Finland på norrlandsbreddgrader, så det här är väl inget att oja sig över? Klär man på sig varmt är det inga problem. Sedan när man får skotta snö för att trappstegen försvunnit under all snö i trappan, då snöar det…När bilen blivit en modern strömlinjeformad vit formation, då har det blivit lite jobbigt.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:41

  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Adnil: Ja, precis! *S* DÃ… först blir det ganska jobbigt! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:54

  #8 Kommentar från Annica (svar):

  Haha… Precis så säger Lasse också. Han blir galen av bilisterna härnere.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 11:58

  #9 Kommentar från Mamman (svar):

  …så är det nog. Vi här söderut hanterar snö väldigt dåligt. Det är nog för att vi inte vill ha den ö h t. Den kan få stanna där uppe i Norrland där folk verkar uppskatta skiten.

  För övrigt så har mamman bott i Östersund i några år, och folk körde som krattor där uppe också, när snön kom…Övermodiga, fulla på hembränt…ingen bra kombination.

  Dessutom förvirrade de sig sommartid ibland bort från myggen och hamnade här nere i hufvudstaden…och blev stående i varenda korsning – i fel fil…utan blinkers…ack ja.

  Folk ska bli vid sin läst – stanna där de hör hemma. Bäst för alla parter ;-)))

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 12:01

  #10 Kommentar från Tant Rut (svar):

  Hahahah..ja här uppe så är vi härdade 😉

  Ha en bra eftermiddag, kram =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 12:04

  #11 Kommentar från Ise (svar):

  Jag träffar en kille nere i skåne och själv bor jag i Västmanland. När han var här uppe förre vintern så sa han att vägarna var halare i Skåne när det kom snö än va de var här. *S* Jag vet inte hur han lyckades få till det…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 12:08

  #12 Kommentar från Swede (svar):

  Ja du media och deras uppförstoringar enlingt SMHI skulle jag både ha åkt skidor och simmat på samam gång idag Onsdag när jag skulle till jobbet:)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 12:34

  #13 Kommentar från Char-lotte (svar):

  Älskar snö, blir lika glad varje gång den första snön kommer! Bor i Västra Götaland så här har vi hyfsat med snö på vintrarna! Men för egen del kunde det vara mer! Kanske beror på att mamsen är norrlänska, så jag har upplevt riktiga Vintrar i Norr!
  Kram/Char-lotte

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 13:19

  #14 Kommentar från Alma Mater (svar):

  För oss ’norrlänningar’ så är det ingen vinter när vi flyttat till sydligare breddgrader.
  Fast minus 5 grader här känns som då det var minus 25 i norrland.

  Men du vi får nog skjuta fram träffen, har ju inte vinterdäcken på

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 13:33

  #15 Kommentar från Karolina (svar):

  Jag är inte norrlänning från start men ett par år i norrland härdade mig. Jag skrattade alltid åt dessa sk oväder. Så snart det snöade en aning i sthlm regionen så stod hela Sverige stilla.

  Sedan firade jag jul i Skåne. Det var faktiskt som värsta norrlandsvintern med snö som drev på vägarna. Då fick jag tillbaka viss respekt för skåningar i snösituationer. Men här på västkusten har det varit jobbigt vid två tillfällen på åtta år, enligt mig. Men det är snökaos varje år enl tidningarna.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 13:38

  #16 Kommentar från Viktor Gustafsson (svar):

  Jag är i grund skåning, men jag klagar ändå inte på snövädret som nu varit. 😀

  Kan nog vara närkebondeblodet i mig som spökar, dock! Hehe…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 13:42

  #17 Kommentar från Magnus (svar):

  Kan bara hålla med, det är ett oerhört gnäll här nere, och man använder vokabulär som inte står i paritet med verkligeten. Lite komiskt.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 15:54

  #18 Kommentar från Lady Gaia (svar):

  Som äkta norrlänning kan jag bara säga en sak:
  VAD DÃ… FÖR SNÖSTORM!!??
  Har jag missat nåt?

  *asg*

  /ladyn

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 15:58

  #19 Kommentar från popsan (svar):

  Så fort det snöar lite i Grekland stannar allt….skolorna, flygplatsen, tåg…allt stänger.
  När jag säger vinterdäck tittar alla oförstått på mig…
  Här kör alla med slitna sommardäck …och snökejor i värsta fall.
  Undra på att allt stannar upp.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 november 2006, klockan 21:53

  #20 Kommentar från Svava (svar):

  sant!

  🙂

  lite puder som virvlar runt bara…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 00:41

  #21 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Annica: Haha, ja, jätteroligt. Det är som Bambi ute på hal is… 😉

  Mamman: Kanske vore något för bilskolorna att tänka på; informera och tipsa om hur man hanterar väglag på andra platser än just där man bor? 😉

  Tant Rut: Ja, det är tur det! Kram!

  Ise: *S* Ja, det skulle vara kul att få reda på hur han kommit fram till det…? 😉

  Swede: Ja, och i helgen som gick skulle jag ha varit i tidernas värsta storm och det var inte mycket till vindpust kan jag upplysa om…! 😉

  Char-lotte: Ja, lustigt nog så uppskattade jag snön och vintern mer när jag bodde i Norrland, för då åkte jag slalom och en massa andra vinteraktiviteter, här sitter jag mest inne och huttrar under vinterhalvåret…

  Alma Mater: Ja, men jag tror vi är så mycket sämre på att utnyttja vintern här nere… Misstänkte det om dejten, försökte ringa igår, men inget svar… Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 09:25

  #22 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Karolina: Haha, ja, jag har så kul åt allt som sägs i nyheterna ang. ”Snökatastrof” och allt…*S*

  Viktor Gustafsson: Haha, ja men det skulel vara kul att se dessa ”snöchockade” människor uppe i Norrland under en riktig vagavinter! :-0

  Magnus: Ja, visst är det komiskt. Och vilket elände lite snö ställer till med här, i jämförelse med hur saker funkar uppe i de Norra trakterna av vårt land… 😉

  Lady Gaia: Haha, precis! Det var dit jag ville komma!! 😉

  popsan: *S*. Ja, det är ungefär som här nere då…! 😉

  Svava: Ja, och det blir verkligen KAOS av att folk står helt chockade och handlingsförlamade…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 09:29

  #23 Kommentar från Pellen (svar):

  Det verkar blivit populärt att slå upp stort om ett oväder närmar sig. Jag minns än värre oväder från när jag var liten, för ungefär….eh en del år sedan.

  Tidningarna har upptäckt att väder ”säljer”.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 09:44

  #24 Kommentar från Sigge (svar):

  Jag är Norrlänning till själ och hjärta men har bott i Skåne i fem år. Jag slutar aldrig förvånas över hur Skåningarna förfasas över den första snön… Visserligen är kylan värre här pga fukten som kryper in under den tjockaste jacka… fem minus här med snålblåst känns som 25 minus hemma hos mamma och pappa. Varje gång det snöar här blir de [skåningarna] lika förvånade och löpsedlarna skriker ut: SNÖKAOS!!! Min sambo är lite härdad på grund av en vinter i väderhålet Gävle (Ni har väl hört och läst om tågen som stod stilla?) där vädret alltid är värst, men stadstrafiken i Malmö klarar aldrig av snövädret under vintern… tur att det inte snöar så ofta här. =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 10:19

  #25 Kommentar från Gunnar (svar):

  Jag har också prövat på att bo i norrland några år (Boden) men finns nu i Värmland.Förra vintern var faktiskt riktigt rejäl här men annars så har det varit milda, gröna vintrar och enstaka dagar med snö.så vi har väl glömt hur det är härnere. Men vi vänjer oss nog.
  :)Gunnar

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 12:16

  #26 Kommentar från Myra (svar):

  Hehe. Här räcker det med ett par cm snö, så stängs både skolor, fabriker och vägar… Löjligt! *lol*

  Men å andra sidan så kan det regna kopiösa mängder utan att folk så mycket som höjer på ögonbrynen.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 12:17

  #27 Kommentar från Katrin (svar):

  Mja, jag tycker att vi här i Uppsala hade snöstorm. Ett tag under fm igår så blåste det säkert 25 sekundmeter RAKT från sidan. Jag accocierade till en storm jag varit med om på kalfjället 1979…

  Sen blåste ett av våra träd ned tvärs över vår gräsmatta. =Storm! Min man var rejält försenad när han skulle flyga från Skåne till Arlanda. Han kom flera timmar senare pga stormen.

  Sen kan jag ju hålla med om allt det andra. Kaos mm blir det bara i söder. jag har kört bil på blå-isiga vägar i Ö-vik/Umeå massor av gångeer utan problem. Men i Skåne (där jag bodde 10 år) stod folk på bromsarna i minsta kurva och gled rakt ut i tomma intet… om det så bara var små antydningar till frost på vägarna.

  DÃ… kunde jag verkligen känna mig som en duktig bilförare!

  Angående din kommentar till mig: Uj, vilka bra förslag! Eftersom jag på något vis i rubriken vill visa VAR jag är är nog ”Biolog på Ökenjakt” det bästa förslaget, hittintills…

  ;o)
  Fler förslag önskas! Ha det gott! /Katrin

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 12:21

  #28 Kommentar från *Nette* (svar):

  Även fast jag körde med ägg under alla pedalerna så gled jag rätt friskt igår. Men så har jag inte satt på vinterdäcken heller. Som vanligt så skjuter man på allt. Var glad när jag väl nådde min parkering och gick resten av dagen och kvällen dit jag skulle. Kaos kaos!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 november 2006, klockan 14:14

  #29 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Pellen: Ja, du har nog rätt, för hur man än vänder på saken, så är ju vädret något som berör oss alla…! Kram!

  Sigge: Ja, det är inte utan att man blir lite full i skratt! Men jag upplever också att det blir ”kallare” är, fast temperaturen säger något helt annat… Kanske är det också för att vi klär oss så mycket sämre här nere?

  Gunnar: Roligt! I Boden har jag också släkt! Ja, vi får hoppas på att f9olk vänjer sig till slut…! 😉

  Myra: Ja, visst är det fantastiskt?!!

  Katrin: Ja, snöstorm eller öken, hoppas allt blir bra till slut! 😉

  *Nette*: Haha, ja, men du kanske lärt dig till nästa år? *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 november 2006, klockan 09:55

  #30 Kommentar från Imsevimsemangel (svar):

  Är själv från norrland och när det är ”snökaos” här i Gbg så ser jag alltid lika förvånad ut..*var var???*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 november 2006, klockan 11:31

  #31 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Imsevimsemangel: Hahaha, ja, precis så! *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 november 2006, klockan 11:36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.