Folk som "vet" allt! // Tonårsmorsa.

Jag tycker det är trevligare att omge mig av människor som inte är så snabba att fördöma, eller om de stöter på något de inte förstår och frågar; ”VARFÖR är det så?” Än att tala om ATT man inte gillar det, med antingen spekulationer, eller rena rama gissningslekar.

Det mesta har en naturlig förklaring av det som sker omkring oss, men själv tycker jag det är trist att umgås med människor som alltid tror sig veta svaren, även i ämnen de uppenbarligen inte kan så mycket om, utan som de ”har hört”, eller de ”tror” att saker och ting är på ett speciellt sätt.

Var inte rädd att fråga, om det du inte känner till, var inte rädd att skaffa kunskap och fakta i saker du fördömer, oftast har saker och ting, människors beteenden och traditioner en mycket rimligare förklaring och bakgrund än du tror!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Folk som "vet" allt! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Helén (svar):

  Klokt!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 mars 2007, klockan 20:03

  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Helén: 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 mars 2007, klockan 20:12

  #3 Kommentar från Motherwitch (svar):

  Instämmer helt och fullt. *L*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 mars 2007, klockan 20:20

  #4 Kommentar från Wave Rider (svar):

  Kunde inte sagt det bättre!

  Love!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 mars 2007, klockan 20:41

  #5 Kommentar från Anna – skynkellakanet (svar):

  Mm, mycket klokt! Men nu fick jag ganska mycket jätteångest (kommer inte kunna sova inatt, jag kommer att vrida mig mellan ihopknorrade lakan av dåligt samvete). Hoppas att det inte var något som jag lyckades häva ur mig (smidig som ett kylskåp man är). Kan du ha överseende med en trångsynt ”jag-vet-allt-för-jag-har-aldrig-fel” isåfall?
  Jag håller ju med dig i JÄTTEMÅNGA aspekter (fastän jag diggar julskinka och IKEA-korv).

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 mars 2007, klockan 20:43

  #6 Kommentar från Christer Vikström (svar):

  Jag kan bara hålla med! Jag hoppas att du får en fin dag nu och sköt om dig!
  Vicke
  http://www.vicke.be/m

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 05:39

  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Motherwitch: 🙂

  Wave Rider: Toppen!

  Anna – skynkellakanet: *S* Var inte orolig. Jag hade läst bloggar, så det var därav jag fick tankarna och uppslaget till denna blogg. Sedan TÄNKTE jag faktiskt på diskussionen vi hade igår på jobbet och på hur BRA den var!! För att INGEN bara ”visste bäst”! Alla lyssnade på varandra, det tycker jag är viktigt i vissa diskussioner! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 05:45

  #8 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Christer Vikström: Tack! Önskar dig detsamma! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 05:45

  #9 Kommentar från Nina (svar):

  Ja det är väldigt tröttsamt. En annan grej som gör mig matt är när jag vänder mig till någon vän för att ventilera ett problem och de genast ska tala om EXAKT vad jag borde göra. Jag ville liksom inte ha en handlingsplan från Bror Duktig utan ventilera ett problem.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 05:46

  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Nina: Ja ibland vill man inte ha ”svar på allt” utan bara någon som lyssnar…! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 06:17

  #11 Kommentar från Anita Andersson (svar):

  Hej! Det var verkligen kloka ord du kom med. du har så rätt . Det finns en del som tror att dom vet allt men. Kram/Anita

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 mars 2007, klockan 22:30

  #12 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Anita Andersson: *S* Ja och fast de tror de vet allt, så känns det som de är de som har minst ”koll” … *S* Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 mars 2007, klockan 06:32

  #13 Kommentar från Ida (svar):

  Hej har läst flera av dina inlägg, och vill bara säga att du är så bra och klok också. Och vilket tålamod, med 4 ungar. Jag skulle aldrig klara det. Jag håller på och bli tokig på min 1 ½ år son. Han är underbar också men ”jesus” hjälp mig jag får magsår snart av hans äventyr högt och lågt.När jag blir arg skrattar han bara eller så skriker han och slår huvet i väggar och golv av ilska att han inte får som han vill. Han vill inte äta mat heller knappt längre. Är det normalt eller? tror du att han lugnar sig? Tonåren fasar jag för,vet ju hur jag själv var, tror inte att det fanns nåt jag inte gjorde. Många säger till mig att små barn är små problem stora barn är stora problem. Lite trist o höra när man håller på och sliter av sig håret men man kanske växer med ”problemen”.
  Och visst är det en viss visdom i att inte veta nåt. Men ibland känns allt bara så oändligt relativt att jag blir vilsen vet inte nåt om nåt. Och då kan jag faktiskt sakna grodperspektivet, det är skönt ibland att iallafall tro sig veta. Peace please. Kärlek och respekt till dig.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 7 mars 2007, klockan 10:29

  #14 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Ida: Tack för din långa, fina kommentar. Javisst känner man sig lost i livets stora djungel av ”vetande”. Grodperspektivet ska nog inte underskattas! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 mars 2007, klockan 09:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.