Mina lagar!! // Tonårsmorsa.

Jag har en egen lag här hemma. En lag som absolut inte får brytas!! Det är ett hårt straff på att trotsa denna lag. Lagen är att när jag är barnfri så får jag ABSOLUT inte göra något som helst hemarbete.

Denna helg är jag inte bara barnfri, utan också ledig från jobbet!! Ändå har jag ägnat det mesta av dagen åt att plocka leksaker(ok, jag byggde ihop bilbanan flexitrax och lekte med den en stund, måste ju testa så den funkar…!) diska, rensa reklam, tvätta, dammsuga, moppa, handla. etc. Vad är lämpligt straff? Kanske det räcker som straff att jag får stå ur med ett nystädat hem? 😉

Har i alla fall hunnit roa mig lite också. Har umgåtts en del med min äldsta dotter Binta (så var det med den barnfria helgen, hehe) och hennes pojkvän, som flyttat till sin första egna lägenhet nu i veckan. Alltså inte pojkvännen, men Binta.

Sedan var vi ute och käkade med min pappa och ena bror. Det var trevligt och gott käk. På vägen hem, gick det två äldre par framför oss, de var typ 60+. När de två damerna viker av åt ett håll, ropar den ena damen till de äldre männen; ”Hej då, grabbar!”

Binta tittade på mig med stora ögon och utbrast; ”Hörde du, mamma? Hon sa GRABBAR!!” Sedan brast hon ut i ett rejält skrattanfall. Hoppas hon blir tilltalad som ”gamla damen” när hon blir 60+, så får hon se hur DET känns…! 😉

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Mina lagar!! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Fia (svar):

  Visst kunde dom flesta av oss bli bättre på det, att höra av sig. Det behöver ju inte vara så märkvärdigt, bara några ord för att visa att man finns där och bryr sig.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 00:21

  Svar från Tonårsmorsa:

  Du har förstås helt rätt! Skrev om det där nylligen; http://blogg.aftonbla
  Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 00:26

  #2 Kommentar från Fia (svar):

  Det vill till en skärpning alltså!
  Från alla håll och kanter

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 00:30

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, absolut!! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 00:46

  #3 Kommentar från Starowl (svar):

  Tack för din påhälsning hos mig som blir tonårsmorsa om 1 ½ månad :~)
  Festligt det där med ålder, kommer nog kalla mig för tjej tills jag dör.
  *kram*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 01:11

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, jag skulle tro att det kändes helt naturligt för kvinnan att säga ”grabbar”, men där ser man hur olika man kan va! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 10:58

  #4 Kommentar från Tessie (svar):

  svar: Ja jag tror jag har det. Känner inte så mycket längre när jag tänker tillbaka. Tror aldrig man glömmer en sådan sak helt men det gör inte ont längre. Sticker bara lite i hjärtat.
  Passar på att säga tack för en bra blogg nu också 🙂 Läser alltid dig 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 11:06

  Svar från Tonårsmorsa:

  Skönt att du går vidare. Kul att du läser bloggen! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 11:27

  #5 Kommentar från Mamman (svar):

  Jag ÄLSKAR att städa när alla är hemifrån så jag kan dra igång stereon med MIN musik och röja i min takt, och på mitt sätt…

  Jag tycker det är heljobbigt att bli avbruten av ungar som kommer med frågor, kompisar som trillar in, maken som ska ha synpunkter på ditt och datt osv…

  Nej…fram för ensamma städdagar – det borde vara en mammarättighet!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 11:33

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, det där håller jag i och för sig med dig om helt och hållet, men poängen med mina barnfria helger (en helg i månaden) är just att jag ska göra vad som helst annat än just hushållsarbete!! Men ibland misslyckas det! 😉 Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 12:18

  #6 Kommentar från Mamman (svar):

  Jo, jag förstod nog det – också. Och egentligen tycker jag du har helt rätt. Du borde få lägga upp fötterna på bordet, läsa en bra bok (rekomenderar ”kalla det vad fan du vill”) och njuta av tystnaden!

  Men för mig, som aldrig är ensam, så är det skönt att t o m städa… om något så ovanligt skulle inträffa!

  Läsa kan jag göra om ungarna är hemma…och gömmer jag pralinasken under filten så går det att smaska på dem också…

  Men städa ensam – DET är en lyx i vår familj.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 12:25

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, men jag håller med om att det är lättare att städa när man är ensam hemma, dessutom blir det ju så rent som man själv vill, när man städar själv! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 22 april 2007, klockan 16:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.