MITT barn dricker i alla fall inte!! // Tonårsmorsa.

Av mina senaste bloggar kan man kanske tro att jag verkligen har tonåringar som är ute och super ikväll, eller att jag misstror mina barn. Egentligen gör jag inte det och jag har faktiskt aldrig haft anledning att vara orolig för mina flickor över dryckesvanor. (Peppar, peppar.)

Min oro kommer sig istället av att jag är livrädd att vara en naiv mamma som tror sina barn om gott, för att sedan överrumplas av en sanning jag inte haft en tanke på.

Diskussion igår:
Flickorna (jag minns inte vem som sa vad): Mamma, varför oroar du dig? Varför tror du inte på oss? Litar du inte på oss?

Jag: Jo, egentligen. Men dels litar jag inte på alla andra som är ute en sådan här kväll som Valborg. Men framför allt så är jag rädd att lita på er, för det finns massor av mammor som säger; ”Men det skulle AAAALDRIG  min lilla Emma göra!!” Sedan ser man ”lilla Emma” ligga i ett dike och spy. Och stackars mamma har ingen aaaning, för hon tror fortfarande inte att ”lilla Emma” är kapabel till att dricka alkohol och skulle hon upptäcka det, så tror hon naturligtvis att någon hemsk människa har lurat i ”lilla Emma” det hon druckit, för HENNES barn skulle ju ALDRIG…

Det är DET jag är rädd för. Att få en chock och vägra se sanningen. Nej, jag är inte rädd egentligen för att mina barn ska sätta sig i en situation de kommer ångra. (De måste ju blåsa på mig när de kommer hem… haha…) Mest av allt handlar min rädsla faktiskt om MIG och inte om DOM.

Förlåt för min misstro, men jag är bara en vanlig morsa! (Som hoppas hon inte ska ångra denna blogg om drygt en timme, när de kommer hem och ska blåsa…!)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”MITT barn dricker i alla fall inte!! // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Karolina (svar):

  Nä, jag ser inte det som misstro. Jag ser det som en effekt av det som media, löpsedlar, reklam och annat pumpat i oss i två veckor. Det går inte att sätta på radion, se på tv eller ens sätta sig på bussen utan att mötas av budskap som ”köp inte ut”, ”70% av ungarna ska supa i helgen” eller ”så här lätt får de tag i sprit”.

  Klart att man blir rädd, orolig och fundersam, även om man litar på sina ungar.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2007, klockan 22:54

  Svar från Tonårsmorsa:

  Tack!! Kunde inte sagt det bättre själv! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2007, klockan 22:55

  #2 Kommentar från alice (svar):

  I dagens läge hjälper det ju inte att bara blåsa, det finns så mycket annat skit därute som dom kan prova på. Mina ”ungar” är 19 och 22 år.Vi har accepterat att dom festar med alkohol. liksom vi gjorde som unga. Nu är dottern i Australien och jobbar som bartender. Grabben har just flyttat hemifrån.
  Men visst är det bra om man kan förskjuta festandet så länge som det går.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 maj 2007, klockan 11:13

  Svar från Tonårsmorsa:

  Självklart räcker det inte att blåsa när det gäller droger, men mot alkohol gör det det. Tecken på droger får man leta på andra sätt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag accepterar inte att mina minderåriga tonåringar dricker eftersom jag hoppas de skjuter fram alkoholdebuten så länge som möjligt. Men om mina tonnisar skulle vara ”askalas” så skulle jag ha många diskussioner med dem även om de var myndiga…! Hur som helst så fortsätter jag att hålla tummarna rejält! Lycka till med era! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 maj 2007, klockan 18:52

 2. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 3. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Mina Tonårsdöttrars valborgsfirande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] MITT barn dricker i alla fall inte! […]

 2. […] MITT barn dricker i alla fall inte! […]

 3. […] Mina bloggar från i fjol vid valborg har jag också i färskt minne. […]