Har ni inte vett att ta betalt? // Tonårsmorsa.Den sista tiden har jag börjat få VÄLDIGT MÃ…NGA Sms på min mobil. Sms från mina tre döttrar. Ibland med ganska ”onödig” information. Ibland med ”jobbig” information och ibland med ”trevlig” information.

”Onödig” information betecknar jag när de skriver:
”Om du är på affären fortfarande, köp nåt gott!”

Jobbig information är när de skriver:
”Mamma, ring min tandläkare och kolla vilken tid jag har, jag har glömt tiden…!”
Jag har då tänkt något i stil med;” men om de hade pengar att smsá med , varför ringe de inte själva då?
Trevlig information är när de skriver:
”Ville bara säga att jag älskar dig!”

Nåja, igår nådde det sin kulmen, då jag var ledig, för de smsáde mig konstant från morgon till kväll. Ja, t.o.m. på kvällen när vi alla var hemma. När jag satt i soffan och tjejerna precis lagt sig kom det:
”Glöm inte väcka mig i morgon!” och en massa andra meddelanden efter det. (Hon hade kunnat ropa från sitt rum, utan att behöva stiga upp.)

Tills igår hade jag ingen koll på att Comviq låter sina användare smsá gratis till andra med Comviq-kort. Vi har alla Comviq i familjen. Så det här är egentligen en öppen vädjan till Comviq;

Jag orkar inte med alla ”jobbiga” och ”onödiga” sms, snälla, har ni inte vett att ta betalt för era tjänster?!!

Jag vet att alla ungdomar säkert inte håller med mig och normalt brukar faktiskt GRATIS vara gottast, men jag är inte så säker på att jag tycker det i detta fall…! 😉

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Har ni inte vett att ta betalt? // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Karolina (svar):

  Tyvärr är det nog bara att inse att sms är ett kommunikationsmedel, lika bra som rösten.

  *undrar var vykortet med frimärket tog vägen*

  😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:29

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* Ja, de där vykorten blir allt mer sällsynta! Särskilt när man får SMSá GRATIS!! Helt otroligt egentligen, jag har för mig det kostade flera kronor per sms när de började med det…! Kram och ha en fin helg!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:35

  #2 Kommentar från Axemia (svar):

  Min tonårsdotter skickar en massa skvaller till mitt jobb om syskonen som tex ”nu har han suttit vid datorn i 3 timmar och jag får den inte ! ” han kallar mig fittunge ” eller om syrran att hon bara titttar på Simpssons (jag har en time till jobbet ,så jag kan inte springa hem och ta bort honom från datorn ändå )På loven är det ganska påfrestande ,jag blir störd hela tiden Jag har funderat på att lämna mobilen heemma ,men samtidigt kan det ju vara något viktigt Min minsta skickar ”vad gör du ? ” ett par gånger om dagen Det är bara sonen som har mobilvett och använder sin till verkligt viktiga mess

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:34

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* Det är PRECIS dessa meddelanden jag menar!! ”Vad gör du?” Öööh, försöker ARBETA, kanske!! För övrigt så får jag inte ha mobilen i mitt jobb, vilket jag är rätt tacksam för, men meddelanden strömmar desto stridare när jag är ledig och iböland har jag massor av meddelanden som ”väntar” på mig när jag tar lunch eller slutar. Ja, det där med ”skvallra” via sms när man inte ens kan ta sig hem om det inte är AKUT!! For what, liksom? Massor av helgkramar!!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:37

  #3 Kommentar från Kriss (svar):

  *Asg*

  Tonåringar är hemska varelser, och ändå ÄLSKAR vi dem så mycket!

  Är det fel på oss? Har vi kortslutning i huvudet? 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:41

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* Ja, antagligen. De gör oss tårögda av glädje och stolthet, samtidigt som de kan få oss att slita vårt hår för att inte bi galna på riktigt…! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:21

  #4 Kommentar från persimon (svar):

  Men visst är det precis så. sms signalen är mer genljudande än telegonsignalen även här hemma. Känns som den lilla betjänt klockan från förr har ersatts med mobil och att det är vi morsor som blivit betjänter……….
  Älskade tonåringar!
  Kramar

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 07:48

  Svar från Tonårsmorsa:

  Japp, så är det. Sedan är det så svårt att låta bli att ringa upp… det KAN ju vara något viktigt…! Sedan tror folk att jag är nyfiken av mig…! *S* Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:24

  #5 Kommentar från Soulsister (svar):

  Genialiskt med gratis sms!
  Kram från ett sms-freak

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 08:48

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, du har rätt, fast varför inte smsá med måtta? Haha…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:25

  #6 Kommentar från Monica (svar):

  HEJ ! Men du kan skicka fina vykort från datorn också men det visste du kanske ? Jag håller på det.. att skicka vykort ibland ,men det är väl något som sitter i sen gammalt skulle jag tro köper billiga på Ullared för 50 öre …. kram Monica

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 09:03

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, jag skickar vykort i bland via datorn, men det är ändå inte riktigt samma sak… 50 öre var verkligen billigt!! De billigaste jag hittar kostar 1 spänn, men det är också helt överkomligt! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:26

  #7 Kommentar från *JEA* (svar):

  hehe ja trött kan man bli,här ringer dotra en signal,så är det jag som får ringa upp,för hon ska spara på sina mobilpengar.Då svarar jag logga in på skype,gratis*L* HA EN FIN HELG!/Kram Jea

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 09:18

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, precis! Man försöker låta bli att ringa upp, men det går liksom inte…! Fast Skype är toppen! Önskar dig en fin helg! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:27

  #8 Kommentar från Mrs Mulatt (svar):

  Jag håller med dig.. det borde vara en avgift för alla sm inte KAN sms:a med måtta *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 13:40

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* Ja, gratis sms är säkert toppen, men då måste man lära sig lite ”sms-vett” först! Kram! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 19:28

  #9 Kommentar från Axemia (svar):

  Tack för kommentaren hos mig Trevlig helg och kramar till dig också !

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 20:26

  Svar från Tonårsmorsa:

  Tack själv! Önskar dig en fin helg! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 21:37

  #10 Kommentar från menuette (svar):

  Ha ha din blogg är så skön!
  Nästan så jag blir tacksam över min ”enda” tonårsdotter.
  Som gör en nattprocedur på en timme varje dag. Nattkrämen förvarar hon i kylskåpet åh gå ut utan solskydd det går bara inte. Inte ens i januari 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 20:54

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* De är underbara. Och rysliga… *S* Min ena höll på hela kvällen igår och gjorde slingor, sedan satt hon och surade halva natten och sa att hon inte kunde gå till skolan när hon ser ut som en zebra… 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 21:25

  #11 Kommentar från Missbeauty (svar):

  Hahahah…det där känns igen otroligt mycket.
  Min 15-åring har 3000 sms till förfogande varje månad. Gissa om jag får ta emot några av de?
  Japp, ungefär 10-20 om dagen…*S*
  Jo, det är sant och de innehåller allt från: ”ring mig” ”ok” ”aa” ” Vad ska vi äta för mat?” osv osv….självklart även trevlig information och vettig information också men mestadels är det såna där helt onödiga sms som kommer.

  Vet ibland inte om jag ska skratta eller gråta.*S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 20:59

  Svar från Tonårsmorsa:

  Fick precis ett nytt sms av 13-åringen: ”Vad gör ni? Jag är vid rondellen nu” (rondellen ligger 40 meter hemifrån… Blir så glad att jag får så viktiga meddelanden…! *Asg* Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 4 maj 2007, klockan 21:26

 2. Pingback: Världens bästa kedjebrev!! | Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ett tag sedan skrev jag om att mina barn blivit väldigt förtjusta i att SMSá mig. Vilket jag inte alltid […]