Tonårsdiskussion. // Tonårsmorsa.

Diskussion med ena dottern via telefon från jobbet idag:

Jag: Ni får hålla undan efter er idag, för nu har jag städat som en galning i flera dagar och jag vill komma hem när det ser bra ut.

Dottern: Meeh, vaddå ”hålla undan”. Jag har inte stökat till någonting…

Jag: Nej, det är det ni tror. Fast uppenbarligen så blir det väldigt rörigt när ni är hemma… Igår sa ni också att ni tagit undan allt efter er, ändå sprang jag runt och plockade era saker i 45 minuter innan jag gick och la mig i går kväll…

Dottern: Meeeh, vad jobbig du eeee… Jag pallar inte…

Jag: Pallar inte? Pallar inte med VAD? JAG pallar inte att springa och plocka varenda grej efter er…

Dottern: Asså, shiiit, jag orkar inte med hur du behandlar mig!

Jag: VA?? Hur JAG behandlar DIG?? Du menar kanske att jag tycker du ska ta reda på det du drar fram, att du ska gå till skolan, göra dina läxor, dina prov? Är det därför du inte pallar med hur jag ”behandlar” dig?

Dottern: Mmm…

Jag: OK, jag är rätt trött på din attityd när vi pratar, så jag tycker vi ska fortsätta den här diskussionen när jag kommer hem i kväll…

Hinner knappt innanför dörren när dottern i fråga säger:

Asså, förlåt för hur jag lät idag, men jag hade tjafsat med någon annan egentligen, så jag var lite irriterad…

Klart man godtar en ursäkt, men jag undrar fortfarande var hon får allt ifrån?

”Hur jag behandlar henne” låter ju onekligen illa.   Ã… andra sidan så bad hon ju om ursäkt… Nåja, jag kommer ju att fortsätta kräva att hon går till skolan, gör sina läxor, plockar undan sina saker. Även om hon anser att jag är en tyrann…!

To be a teenagemama sucks!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Tonårsdiskussion. // Tonårsmorsa.

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Missbeauty (svar):

  *nickar igenkännande*

  Ja, jag har också undrat var hon får allt ifrån och varför hon hör mig säga saker jag inte säger…*suck*

  Men de är goa när de ber om ursäkt…*ler*

  Kram till dig..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 maj 2007, klockan 20:51

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, det är så mycket man undrar över, men till slut ska allt gå väl, hoppas jag…! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:05

  #2 Kommentar från Axemia (svar):

  Jag känner igen det där Egentligen skulle mam låta allt deras plock ligga och inte ta undan ett skit efter dem Men det skulle ju bli som ett katastrofområde hemma Jag önskar att det fanns en motsvarighet till BRIS typ FRIS (Föräldrars Rätt I SAmhället ) Man får bara tjata och tjata ibland och får skäll för ingenting. Kram !

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 maj 2007, klockan 20:54

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, egentligen skulle man det… Vilket jag också gör ibland. Detta resulterar i att jag inte står ut längre, men tonåringarna i hemmet, de fortsätter att trampa på kläder slängda på golvet, tar fram ÄNNU en ny soppåse, i stället för att slänga den gamla… etc. SER de inte? :-O Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:06

  #3 Kommentar från greenwildocean (svar):

  men du.. kunde nästan inte hålla mej för skratt.. precis så är det ju! med uttal och allt.. har haft exakt samma diskussioner.. man undrar var de får allt från.. och hur allt liksom bara glider ur händerna.. kallingar.. mjölkförpackningar.. drop.. drop.. varsomhelst.. iallafall. du är INTE ensam.. kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 maj 2007, klockan 20:59

  Svar från Tonårsmorsa:

  Det är trots allt en tröst mitt i allt… att jag inte är ensam, alltså…! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:07

  #4 Kommentar från habeascorpus (svar):

  Skiljer lite, jag sänker ev rösten,är märkbart tydligare, pekar med hela handen på vad jag vill, sen går de skrattande och gör i bästa fall hälften. Sen minns jag hur jag själv var och syr ihop näbben ett tag. 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 maj 2007, klockan 21:02

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, det är ju det där med egna minnen, också…? *S* Men borde det inte preskriberas nu, när det är så länge sedan? Borde inte 10-15 åtr vara en lagom preskribitionstid? 😉 Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:08

  #5 Kommentar från Soulsister (svar):

  Ändå e du en pärla på området

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 5 maj 2007, klockan 21:06

  Svar från Tonårsmorsa:

  Försöker bara hålla huvudet ovan ytan. Bokstavligt talat! 😉 Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:09

  #6 Kommentar från Mrs Mulatt (svar):

  Sedär, en släng av samvete! Drt tyder ju på att mamma lyckats rätt bra, eller hur =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 01:21

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, eller nå ´t! *S* Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 06:09

  #7 Kommentar från Jessica (svar):

  Du är för härlig! Känner igen mig exakt, i både samtalet och messandet! *skrattar*
  Skönt att läsa att jag inte är ensam med sånt här.
  Styrkekramar Jessica

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 12:43

  Svar från Tonårsmorsa:

  *S* Tror det är något vi tonårsmorsor har gemensamt…! 😉 Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 6 maj 2007, klockan 18:43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.