Att öva på Afrikansk dans.

bakau-woman.jpg

Igår var jag riktigt upptagen. I min iver att jaga bort alla tänkbara sjukdomar från min kropp, så bestämde jag mig för att bästa sättet nog var att dansa bort alla smittor.!!

Jag har sedan waaaay back nämnt lite då och då att det finns en västafrikansk dans som heter Sabar, som jag gärna skulle vilja lära mig. Jag har en väninna i Stockholm som är riktigt duktig på denna dans, som lovat att lära mig den, men eftersom varken hon eller jag någonsin verkar komma till skott, så bestämde jag mig för att själv göra slag i saken igår.

Jag klickade helt enkelt på DENNA länk och sedan satte jag igång och övade…! Efter någon timme så tyckte jag att jag fått in takten ordentligt och lyckades bli riktigt duktig. Kanske inte riktigt lika duktig som de på filmen, men på god väg.

Behöver jag säga att barnen fick sig ett rejält gott skratt?

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Att öva på Afrikansk dans.

 1. haha… jag hade också velat vara i ditt vardagsrum

  Vad går just denna dans ut på? Vifta med armarna, och skutta högt med ben som spagetti??? Det såg underbart skoj ut.

  Säkert väldigt läkande ;-)))

 2. Mamman: Ja, man ska ju hoppa högt. Dansen sägs vara en hyllning till kvinnans sexualitet, om det är en efterkonstruktion eller ej, vetjag inte. Men jag hittade en bra länk som verkar vara en Holländsk kvinna som beskriver just dansen och musiken: http://www.youtube.com/watch?v=RTDC7hJEqT4
  Roligt är det i alla fall! 😉

  Vicke: *S* Ja, jag har själv svårt att hålla mig för skratt. Övningarna fortsätter idag, så jag börjar få riktigt bra med taktkänsla nu! 😉

 3. Pingback: Spännande läsning om Sabar. » Tonårsmorsa

 4. Pingback: Inspirerad av en kommentar. | Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] jag fick många frågor och tankar på båda mina sidor i inlägget jag la upp om Sabarr, så tänkte jag länka till lite intressant och rolig information, för er […]

 2. […] kan inte riktigt förklara vad som är grunden till min kärlek till landet Gambia. Jag tror helt enkelt att det inte heller kan förklaras, utan måste upplevas. […]