Förlåt, okända pojke, för min utskällning!

Har precis kommit hem från Gränby Centrum i Uppsala och handlat på ICA Kvantum. Eftersom Mabou och pappa precis kommit hem från Värmland, hade Mabou ovanligt mycket spring i benen. (Sitta still i en bil i flera timmar, för en sprallig femåring är inget skämt!)

Jag kryssar mellan hyllorna… Pappa ser ut att helst vilja åka hem… (Stackarn)… Mabou springer som en galning. Han leker bil. ”Brrrrrummmmmm…” Jag har bråttom, vill att pappa ska få komma hem. Kastar i saker i vagnen. ”Brrrrummm” hör jag bakom mig. ”NEJ, NU FÃ…R DU FAKTISKT TA OCH LUGNA NER DIG!!” Ryter jag. Det mest förvånande är att springet slutar och det blir helt tyst bakom mig…

Jag vänder mig om och ser en helt främmande liten pojke stirra livrädd på mig, med sin mamma brevid.

Jag: Hehee… ojsan, jag skällde visst på fel pojke…

Mamman: Ja, det är ett himla spring på dem, så det är inte så lätt att höra skillnad…

Precis då kommer Mabou springande framför mig; ”Brrrrummmm”…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Förlåt, okända pojke, för min utskällning!

 1. Hej!

  OOoops!! Inte kul att skälla på fel barn, men det är sådant som händer ;).

  Tack för din kommentar hos mig.
  Självklart är det lika illa att säga rasistiska ord mot en människa som är ”påtagligt” utländsk. Jag insåg efter att jag skickat iväg min blogg att jag varit lite dålig på att förklara det.

 2. Pingback: Det är en mamma ´s jobb att veta…! | Tonårsmorsa

 3. Pingback: Det är en mamma´s jobb att veta…! | Tonårsmorsa

 4. Kei: *Asg* Det behövs en Kei till det!! 😀

  cookie: Men jag förstod ändå att du menade det! 🙂 Dessutom så blir ju problemet du skrev om mycket mer konkret bland människor som har lika mycket eller t.o.m. mer samband med Sverige än något annat land…! Kram!

 5. Pingback: Lille Byggare Bob har varit hos grannen! | Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag: Ja, men det där är en väl bevarad hemlighet som alla morsor liksom utrustas med när man får barn. Man behöver inte se eller höra, det är en inbyggd sensor, som bara vet när det är fara på G… Det är vårt jobb att veta! (Även om det blev en liten felbedömning igår!) […]

 2. […] Jag: Ja, men det där är en väl bevarad hemlighet som alla morsor liksom utrustas med när man får barn. Man behöver inte se eller höra, det är en inbyggd sensor, som bara vet när det är fara på G… Det är vårt jobb att veta! (Även om det blev en liten felbedömning igår!) […]

 3. […] jag kommer hem från Gränby Centrum meddelar flickorna mig att grannen har varit här och sagt till att Mabou är misstänkt för att […]