Tror jag åkt på magkatarr…

S.V.U: Sjukvårdsupplysningen.

Jag: Hej, jag heter Fatou och jag misstänker att jag fått magkatarr. Jag hade jätteont i magen härom dagen på mitt jobb, så jag fick gå och lägga mig i vilrummet en stund. Då pratade jag med sköterskan på mitt jobb och han förklarade att det lät som magkatarr och att jag borde kolla upp det. Jag åt en Link och efter någon timme blev det bättre… Men i natt så vaknade jag av att jag hade så ont att jag grät av smärta. Nu är jag lite orolig för jag ska jobba i ett par dagar nu och sedan ska jag resa lite, så jag vet inte om jag kan förhindra att det händer igen?

SVU: Okej. Bor du ensam?

Jag: Näe, jag bor själv med mina fyra barn, eller tre förrästen, för en bor inte hemma längre.

SVU: Okej, hur äter du då?

Jag: Ja, jag äter ju lunch…

SVU: Vad hände med frukost och middag och kvällsmål då?

Jag: Alltså, egentligen älskar jag frukost, men sista tiden så har jag inte känt mig hungrig när jag vaknar, så jag har inte ätit så mycket till frukost och samma sak efter jobbet, inget sug, liksom…

SVU: Mmmm… tar en macka vid diskbänken, hit och dit med barnen, tvätta, diska, städa, jobba…? Eller?
Jag: Ja, ganska precis så…

SVU: Nu åker du ner på Apoteket, de är öppet en stund till… förklara för personalen där, så kommer de ge dig en Losec-kopia, sedan åker du till affären och köper något som DU är sugen på, inte dina barn. Gärna lite ”snäll” mat, helst inget stekt, gärna något kokt, eller avocado om du tycker om det. Sen köper du Dofilus eller något annat så du kan få rätt bakterier i magen igen. Gärna någon dryck. Köp gärna äppelcider i ICA, så du får tillbaka matlusten lite. Dricker du kaffe eller the?

Jag: Nej, inget av det.

SVU: Bra, för det är varken till eller ifrån när det gäller dryck. Det du dricker kissar du ut igen. Men vad dricker du då?

Jag: Gärna apelsinjuice, choklad och …eh…hmmm… cola…

SVU: Ja, men det går bra, men ännu hellre lite äppelcider så du får tillbaka matlusten. Sedan ska du göra maten till en glädje för dig själv. Sätt dig ner i lugn och ro, ät det du tycker om. Köp gärna din kvällsmat på lunchen, då du är hungrig. Det här kommer nog att lösa sig och får du så där akuta magsmärtor igen, så hör av dig!

Puuuh!! Ingenting om min cola…! Det betyder väl att jag kan fortsätta dricka den? I alla fall någon per dag?

Andra bloggar om: , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Tror jag åkt på magkatarr…

 1. Som sjuksköterska råder jag dig att försöka röra bort kolsyran från colan, eftersom den är lite irriterande för magen.
  Regelbundet matintag är mkt viktigt samt ”bra mag-mat” typ kokt potatis, ris, pasta och grovt bröd. Undvik feta ostar och mkt stark mat.
  Proviva, Dofilus/Bifilus eller andra ”bra bakteriekulturella” matvarar är kanon för en ond mage.

  DU MÃ…STE TA HAND OM DIG FATOU!! Annars kommer jag och skäller på dig.

  KRAM

 2. jag kan absolut inte dricka cola pg av min magkatarr, och ännu mindre cola light. Rökning är ju inte det bästa heller, men det låtsas jag inte om.
  Lycka till!

 3. Soulsister: Ja, det var ord och inga visor! Ska lyssna på dig. Jag menar faktiskt det, eftersom de här smärtorna skrämde mig rejält!! Har precis stoppat i mig en massa ”nyttig-mat” och ska försöka fortsätta hålla den vägen! Tack för tipsen! Kram! 🙂

  Anna: Cigg sa hon inget om… inte för att jag nämnde det heller… Men jag håller med, det finns gränser på hur mycket man kan förändras på en dag…! Visa saker känns bäst att inte låtsas om…! 😉

 4. Gud, jag hade magkatarr för några månader sen och jag hade ingen aning om vad det var. Jag kunde inte sova, äta eller göra något på flera dar. Så jag känner verkligen med dig! Kram //Sarah

 5. Pingback: Nyponsoppa som smakar sur fil. | Tonårsmorsa

 6. Pingback: Vaddå? Hur kunde JAG få magkatarr? | Tonårsmorsa

 7. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 8. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

 9. Skulle inte rekommendera någon med magkatarr att äta/dricka något med för mycket syror i, som t.ex apelsinjuice. För mig har det bara försämrat situationen.

 10. Hoppar in efter ett par år efter det skrivna inlägget för att bara tipsa om Lchf-mat
  Någon här rekommenderadecpasta potatis o tis. Jag får magkatarr av allt detta. Så prova dig fram själv. För mkt fibrer är inte heller bra. Juicer skulle jag inte heller rekommendera. Möjligen Proviva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Nyponsoppa och eftersom jag blivit tipsad av Sjukvårdsupplysningen om att äta Proviva, så tyckte jag det var en perfekt kombination och ett perfekt sätt att börja […]

 2. […] undrar man hur man kan åka på magkatarr. “Vaddå? Jag? Magkatarr? Men jag stressar väl inte (inte alltid när jag sover, i alla […]

 3. […] I Juli hade vi besök av Alter Ego, sedan åkte vi till Norrköping och hälsade på henne. Vi passade också på att besöka Kolmården. Gav mig ut med ungarna i vildmarken. Fick följande dag känna av träningsvärk utöver det vanliga. Jag åkte även på magkatarr. […]

 4. […] I Juli hade vi besök av Alter Ego, sedan åkte vi till Norrköping och hälsade på henne. Vi passade också på att besöka Kolmården. Gav mig ut med ungarna i vildmarken. Fick följande dag känna av träningsvärk utöver det vanliga. Jag åkte även på magkatarr. […]