Varför man bloggar.

Det pågår ofta diskussioner och debatter i bloggvärlden om läsarsiffror och vikten av många kommentarer.

Ofta nämner man att det viktiga är att man bloggar för sin egen skull och att det är fånigt att jaga läsarsiffror och kommentarer. Att bloggande inte är en tävling. Jag håller med.

Samtidigt som jag måste erkänna att för mig personligen är det en stor energikick de dagar läsarsiffrorna är högre än normalt. Det peppar mig till att skriva mer, men det gör också att fler bloggar växer fram i mitt huvud och att orden får ett bättre flyt. Samma sak med kommentarer. Det är faktiskt det fenomenet som till stor del fick mig att fastna i bloggandet. Chansen till direktrespons.

Att föra diskussioner i bloggen, eller att bara helt enkelt få en respons på vad ni som läser tänker när ni läser bloggen, det peppar mig och det ger mig också en eftertanke till det jag skrivit.

Nu vet jag att vi alla är olika. Jag vet bloggare som tycker det är kul med läsare och kommentarer, men när de blir för många, blir hon stressad och då ”tappar hon orden”. Tappar också lust för sitt bloggande. Så visst är vi olika som människor. Men personligen är det en del i drivkraften hos mig när jag bloggar, även om allt det där inte skulle hålla, om jag inte tyckte att det är så himla roligt att skriva, att få dela med mig om vardagens alla trivialiteter.

Nu har Alter Ego lagt in en ny funktion på min blogg, som jag tyckte verkade kul. Längst ner i bloggen kan man klicka på olika alternativ som en respons på det man läser. Kanske något för er som inte vill/orkar kommentera? (Man kan förstås både kommentera och klicka på den nya funktionen.) Alternativen kan ni ju se själva, men de är alltså:

”Cool stuff”, ”Inspired me”, ”Entertaining”, ”Write more”, ”Creative”, ”Insightful”, ”Touched my heart” och ”Great find”.

Oavsett hur ni väljer att göra, så är jag glad att ni fortsätter läsa min blogg, så länge ni trivs med det. Jag är glad att ni som vill kommentera, också gör det och ni som vill klicka på den nya funktionen, är alltså hjärligt välkomna att använda er av den!

Andra bloggar om: , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Varför man bloggar.

 1. Skrev en kommentar och skulle skriva en till, då hängde sig allt.
  Jaja…..
  som vanligt får din blogg mig att le många ggr om!
  Du har ju jättemånga sidvisningar, har sett på bloggportalen
  och det är roligt, för du förtjänar det.
  Själv tog jag bort den funktionen, fann den en aning
  stressande. Ser ju ändå på Ab och hinner inte med o blogga varje
  dag. Har ett behov av att känna mig fri.
  Sen tycker jag det visst är kul både med sidvisningar
  och kommentarer. Lagomt förstås 😉
  Det är ganska logomt för min del,
  tror jag.
  Nu skall vi se om detta går o skicka,
  hoppas sommaren är snäll med dig 😉

 2. Soulsister: Ja, du ligger ju överst på min kommentarslista:-) (efter mig, men jag räknas ju inte, eftersom jag bara svarar på kommentarerna!) Det är jättekul att det är så många som klickar på den nya tjänsten!! 🙂

  menuette: Ja, som sagt, vi är ju alla olika. Själv är jag barsnligt förtjust i kommentarer, den nya funktionen är också jättekul, för där kan man ju även klicka opm man vill läsa mer på samma ämne; ”Write more”, det är ju en liten hint om vad jag kan skriva om också!! Tack så mycket! Kram! 😉

 3. Hej,

  Jag haller verkligen med dig om det dar med att man far en kick nar man far lite lasare. Det peppar saklart, och jag personligen tycker att det ar kul nar min blogg nar ut till lite manniskor. Da kanner jag i alla fall att jag har tagit del av den offentliga debatten. Och det finns faktiskt mycket amnen som behover uppmarksammas, men som tyvarr av olika anledningar inte far den uppmarksamhet de fortjanar.

  Kram/ N

 4. Nadja: Ja, visst är det roligt när folk läser och ger någon form av respons. Ville man inte det, skulle man ju bara skriva i sin dagbok i stället. Sedan kanske olika människor har olika behov av ”uppmärksamhet”. Vissa ämnen är helt klart ämnen man gärna vill ”få ut”. Det är därför jag gjort kolumnen ”Mina egna favoritinlägg” till höger, för att man ska kunna gå in och läsa det som jag tycker är värt att läsas igen!

  Din blogg är en av de som har (för mig) intressanta ämnen som jag tycker ska uppmärksammas! 😉 Keep it up! Kram!

 5. Mycket bra inlägg, dessutom håller jag med Dig i mångt och mycket.
  Jag tycker diskussioner, åsikter och tyckande är givande. Personligen kan jag tycka att den sociala sidan av bloggandet har flera dimensioner, så länge det stannar vid bloggning och respekt för olikheter tycker jag det har ett stort värde. Hellre bloggning än chat eller dumburken.

  Sen tycker förstås jag rysligt, rysligt mycket om själva skapandet ….

  Ja ja … kul intiativ med färdiga svarsknappar 😀

 6. Anna-Lys: Ja, jag kan bara hålla med! Dessutom är det så kul att skriva, men helt klart är det kul med responen man får också! Ja, de färdiga svarsknapparna var roliga, dessutom ser jag att de används väldigt flitigt också!! 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.