Att göra sina egna misstag.

Det är klart att barn och ungdomar vill växa upp, rika på egna erfarenheter. Brända av egna misstag, ta konsekvenserna av sin egen naivitet eller sina egna misstag. Det är livets gång och så det ska vara.

Ändå… finns det någon förälder som inte försökt förhindra sina barn att begå samma misstag, som man själv har gjort? Finns det någon förälder som inte berättat om egna tabbar, med förhoppning att de ska ta till sig och undvika de tabbarna själva? Finns det någon förälder som inte försökt ge de ”rätta råden” för att man önskar sina barn något bättre än man själv har haft det?

Nej, det är klart vi vill våra barns bästa, men lika klart är det att alla misstag tycks de behöva begå på egen hand…

(Tyvärr!)

Andra bloggar om: , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Att göra sina egna misstag.

 1. Hej, Jag tycker att din blogg är jättekul och trevlig. Du
  är jättebra på att skriva och det skulle vara kul om du skrev en
  bok. Du verkar ju ha upplevt en hel del och har insyn i hur det är
  att leva i en helt annan kultur i en annan del av världen.
  Tyvärr är det ju så att vi i vår dela av världen har väldigt dålig
  kunskap om länderna i Afrika och vi allmänhet betraktar kontinenten
  som ett enda land. Jag är lite nyfiken på en sak bara, du behöver
  inte svaramen var bor alla barnens pappa? Är det samma pappor eller
  är det olika. Du skriver ibland att två av barnen träffar pappa
  men aldrig de andra.

 2. Vicke: Ja, precis så är det Vicke. Men tänk vad enkelt livet vore om vi följt våra föräldrars råd. Ã… andra sidan, vad lite erfarenheter vi skulle ha fått…! 😉

  Annette: Tack för din fina kommentar om min blogg!! Det värmer och det glädjer mig! Ja, det är sant att de flesta i vår världsdel har en ganska ”trång” syn på vad Afrika är. Att Afrika är en stor kontinent, med massor av olika länder, språk, kultur, regeringar etc. verkar ha missats av många. Dock tycker jag att det känns som informationen breder ut sig mer och mer och det glädjer mig enormt.

  Nej, mina barn har inte samma pappa och alla träffar inte sina fäder särskilt ofta, tyvärr, men vill helst inte skriva så mycket om det i bloggen, då barnen är stora och det kan vara känsligt för dom. Tre av barnens fäder bor dock i Stockholm och en bor i Köpenhamn. Hoppas du är nöjd med svaret, även om det inte är så utförligt. Oj, nu blev jag genast inspirerad av din kommentar att skriva lite om Gambia…! 😉 Tack igen för din värmande kommentar! Kram! 🙂

 3. Halloj, Tonårsmorsan som ICKE är tonåring! 😉

  Nu är jag inne här med den lilla webbläsaren Mozilla Firefox. Och det verkar faktiskt fungera att skriva en comment. Hoppas det håller i sig även när jag ska till att publicera den. Annars drar jag näven i tangentbordet biggest tajm! ;-P

  Vaddå ”Finns det någon krig i Tungelsta?”? Ha ha, nä, vi är så fredliga så. 😀 Nämen, menar du krog? I så fall finns det TVÃ… här (samt en liten COOOOP KONSUM och en grill, that ´s it!). Har du sålt rosor på krogen i Tungelsta? Hrm, ja, det var visserligen här som rosor en gång började odlas i Sverige, av bygdens store profil Gustav ”Ros-Anders” Ansersson. Området jag bor i heter för övrigt Rosgården.

  Det är nog så att alla måste göra sina egna misstag här i livet. Men jag tror att man som förälder kan plantera små frön i sina barns hjärtan och hjärnor som gör att de kanske inte behöver begå ALLA misstag som man själv gjort. Ã…tminstone vill jag tro det. Men vad fan vet jag, jag har ju inga barn. *asg* :-))

  Så dina naglar är tre och en halv långa, säger du. Well, min truck är arton och en halv lång, bara så att du vet. *ROFL*

  Kramis!
  /Råbb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.