Innan jag lämnar ut detta recept (som för övrigt också härstammar från min f.d. svärmor) måste jag dock ge en liten varning. När du väl smakat denna potatissallad, så är det väldigt svårt att tycka om någon annan. Framför allt de köpta, färdigförpackade. Så tillagning sker på egen risk. Jag måste ändå säga att det är värt det. För den är inte bara enkel att göra (få ingredienser) och den låter inte särskilt god om man ser vad det är för ingredienser, men jag lovar att om du bjuder på denna till fest, så lär du vara tvungen att lämna ut receptet, för ALLA älskar den. Till skillnad från andra potatissallader så äts denna med fördel ljummen, lite varm, så gör gärna klart den precis innan ni ska äta.
Ingredienser till ca: 4 personer:
- Ca: 8-10 potatisar
- 10 ägg (om du gillar ägg, annars kan du ta färre, men den är verkligen godast med mycket ägg!!)
- En burk majonäs
- Grovmalen svartpeppar
- Salt
Börja med att skala potatisen. Här är det jättebra att ha lite större barn som kan agera hjälpreda. Sätt dom på att skala potatisen. Skyll på mig! Sedan kokar du äggen, de ska vara hårdkokta, men inte GRÖNA i kanten. När potatisen är skalad, så kan du dela dem i fyra delar, eller så, för då kokar de snabbare. Koka nu potatisen. Den ska vara väl kokt, men inte så det blir ”potatismos” när du blandar om. När potatisen och äggen är färdigkokta, vänta inte tills de kallnar helt. Skär ner potatisen i bitar, medan den fortfarande är lite varm, samma sak med äggen. Sedan häller du bara i ungefär en halv burk majonäs och saltar och pepprar. Jag vet, det låter inte så gott med majonäs sådär, ingen grädde eller något liknande, men det är verkligen det som gör det hela! Give it a try! Du kommer inte att ångra dig!! Supergott till grillat.
Andra bloggar om: Festmat, Sommarmat, potatissallad, Recept, God mat, Lättlagat
Pingback: Recept på grillspett. | Tonårsmorsa
Pingback: Tonårsmorsa träffar Värsta Tjejen! | Tonårsmorsa
Mumma gambiansk potatissallad… eller hemmagjord majonäs…
Nej jag måste våldgästa min faster för lite mat.. =)
Liv: Mmmm… det är maskens det! 🙂
Jag tycker inte att potatis salladen som man köper i affär är lika god som mammas heller. Min mamma brukar också använda
majonäs. Hon blandar också kokta ärtor och morötter i. Krydda med salt och peppar. Också jätte gott!! Nyttig sallad hehe…
Sam: Ja, för det mesta är ju hemlagat godare än färdigmat. Det kommer man inte ifrån! 🙂
Exakt samma som min .. fast jag använder givetvis fettfri majonäs (annars får jag ont i magen.. och det är lite väl fettigt med vanlig äkta) och blandra med creme fraiche light. Och sedan slänger vi ihandskalade räkor ibland för att festa till det. Och viktigt är att potatisen kokats med grönsaksbuljong i vattnet.. =) Mmmm,..
Mrs Mulatt: Det låter också gott, förutom den fettfria majonäsen, jag testade det förr-förra gången, men tyckte inte riktigt om smaken…! Men, men, det är ju bra att du gillar den så. Ska testa att blanda med lite creme fraiche nästa gång…! 😉 Kram!
aaaa håller med Tonårsmorsa , fettfri majonäs är ingen höjdare 🙂
Anna: Jag önskar verkligen att jag tyckte det, för självklart äter man hellre fettfritt än fett, men ibland är det helt enkelt för stor smakskillnad…! 🙁
Pingback: Utmaning av Cyberpunken tagen!! | Tonårsmorsa
Pingback: Tonårsmorsa » En udda Midsommar
Pingback: Tonårsmorsa » Jag ska bara…
Pingback: Grillat. Igen.