Mysteriet med tvättkorgen!

Överfyllda tvättkorgar antar jag att jag inte alls är ensam om… snarare är det väl en regel än ett undantag hos alla barnfamiljer…

Det jag verkligen undrar över är; hur i hela världen hinner barnen smutsa ner så mycket som de gör?

Det är ju sommarlov nu och de dagar jag är ledig så ligger de och sover halva dagen. De gåt omkring i sovkläder nästan tills det börjar skymma, då börjar de duscha, sminka sig, klä på sig…etc.

Så de hinner på sin höjd bära kläderna några timmar…

När jag går till jobbet på morgonen, så brukar jag slänga in någon maskin innan jag sticker iväg… På kvällen när jag kommer hem, hinner jag slänga in en till. I bland ännu en, innan jag går och lägger mig…

Nu till gåtan: Om tvättkorgen ibland bara har några få plagg kvar när jag går till jobbet, hur i HELA VÄRLDEN KAN DEN VARA HELT FULL NÄR JAG KOMMER HEM??

Jag undrar verkligen det!! Bjuder de in grannarnas eller kompisarnas smutstvätt till min tvättkorg, när jag jobbar? Eller tar de ut en bunt rena kläder ur garderoberna och lägger dem i tvättkorgen?

Jag skulle ge en hel del för att få svar på denna besynnerliga gåta!!

Andra bloggar om: , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Mysteriet med tvättkorgen!

 1. Här händer det sällan att tvättkorgen är full. Däremot så kommer det frågor om varför det inte finns några rena kläder… En stund efter det så är tvättkorgen mer än överfull…

 2. Känner igen både det med överfulla tvättkorgar och den ständiga frågan om varför det inte finns rena kläder (då ligger kläderna i högar någon annanstans) Ibland känns det som man bedriver tvättinrättning av något slag! Men jag har sett till att båda mina tonåringar hemma kan hantera maskinen så dom får tvätta själv mellan varven om dom missat att bära ner sin tvätt till tvättstugen =)

 3. Malde: DEN varianten känner jag OCKSÃ… igen…! 😉

  Cyberspunken: Jag har ”hotat” med det ett tag, så det är nog dags att göra slag i saken snart…! 🙂

 4. Välkänt fenomen…eftersom jag själv har 5 st barn/tonåringar här hemma fick jag en bright idé…jag åkte till Ikea, köpte dom stora varsin tvättkorg, placerade den strategiskt på deras eget rum och voila! Nu får dom sköta sitt eget tvätteri. I ´m off duty!

  Faktum var att i början försökte dom att bad på sina bara knän ( nåja, kanske inte riktigt ) Snälla , snälla mamma, jag missade min tvättid, jag glömde bort osv osv Men jag var stenhård och dom lärde sig! Kors i taket! Undrens tid är inte förbi!

  Nu har vi ju både tvättpelare och tillgång till en sprillans ny tvättstuga, men sin egen tvätt sköter dom baske mig själva-
  och jag tror faktiskt att deras tvätt minskat sedan dom själva börjat ta ansvar för den.
  Kanske tänker dom till både en och två ggr innan dom byter kläder?

  Nu är ju mina äldsta 17 och 15 så det har funkat helt okej…nu återstår bara en på 9 en snart 6 och en snart 2.

  Men det lär väl dröja tills dom kan börja tvätta själva??
  Kanske skulle både Isa och Jai kunna fixa sin egen tvätt för att underlätta för mamma?
  Lycka till!!

  Kramar!

  KalmarLinda

 5. Gjorde som du jag med men för mig funkar det inte för hos oss dyker det upp massvis med kläder som ingen äger????? Jag tror att det spökar eller nått sånt för helt plötsligt har jag en eller två korgar fulla med kläder som ingen äger? Snygga kläder med ibland har burit iväg massvis med kläder till second hand men iget hjälper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.