Världens bästa kedjebrev!!

dsci000060.JPG

För ett tag sedan skrev jag om att mina barn blivit väldigt förtjusta i att SMSá mig. Vilket jag inte alltid uppskattar…

Särskilt min snart 14-åriga dotter Isatou är väldigt pigg på att smsá mig. Den sista tiden har det börjat komma små ”kedje-sms”. D.v.s. det står t.ex:

”Idag är det den 070707, skicka detta till 7 vänner, annars kommer du att få 7 års olycka…”

Precis som när jag var ung och vi fortfarande skickade dessa kedjebrev via snigelpost, så skickar mina barn naturligtvis vidare… Precis som då har aldrig något av dessa gått i uppfyllelse, som jag känner till. Men det har inte mina barn upptäckt ännu!!

Det kom aldrig flera tusen kronor sända till mig, det kom inte 3 kilo tuggummin, jag har inte gått ner 10 kilo i vikt, eller träffat drömprinsen inom tre dagar… etc.

Men NU har jag kommit på något alldelens fenomenalt. Jag ska uppfinna ett eget kedjebrev/sms till mina barn. Följande text ska kedje-smsét innehålla:

”Detta är ett kedje-sms, om du bryter denna kedja, kommer du att få utegångsförbud i 14 dagar. För att förhindra detta måste du städa ditt rum minst en gång i veckan och det går inte att fuska. Sedan måste du sända detta vidare till minst 10 andra tonåringar, annars kommer det att räknas som att du brutit kedjan. Om någon av dina kompisar bryter kedjan, kommer din månadspeng automatiskt att minska med 100 kronor!! Ha ett bra liv!”

På detta sätt borde mina barns rum dels bli välstädade närmsta tiden, dessutom tror jag att jag blir en riktig turmaskot och favorit för alla deras kompisars föräldrar!!

Eller vad tror du?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Världens bästa kedjebrev!!

 1. Malde: Ja, jag vet faktiskt inte…? Brukar de också skicka ”kedjebrev”? Eller är det en ”tjejgrej”? Nåja, jag har ju också en son, som en dag ska bli tonåring, så jag får fundera ut nånting bra där också…! 🙂

  Ivana: Ja, det är ju alltid värt att testa! ALla sätt är ju som bekant bra, utom de dåliga!

  Robban tonårsfarsa: ”Du är ett geni” borde ha skrivits med STORA bokstäver…! 😉 😀

 2. Supersmart grej du kom på, jag ska genast införa detta till dotterns telefon, fast undrar om det hjälper? Hon har inte kommit in i det där med kedjemail/sms ännu, men det kommer väl till hösten när hon börjar skolan igen.
  Men helt klart ska det provas!
  Ha en skön vecka och hoppas du håller dig torr i kanoten 😉

 3. He he detta skickade jag iväg till alla mina barn alldeles nyss. fick jättebra respons direkt och messet kommer att snart att vara spritt i hela Arvika med omnejd. Ska jobba på Arvika festivalen som Volentär under helgen för att samtidigt kunna hålla lite koll på mina egna små änglar hela stan lever upp när alla tånåringarna börjar dyka upp i den ena mer underliga kostymeringen efter den andra. Jag önskar att jag vore 16 när jag ser va kul dom har är det nån som har en tidsmaskin så jag jan få vara med inte hade vi nått sånt när jag växte upp inte.

 4. den iden sög hårt ingen är SÃ… dum att man går på det där sen har jag ända bara tid att städa rummet under skoltid och typ 1 annan gång i månaden LOL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.