Hårborstjakten…

Ett av de största irritationsmomenten som finns, är när jag vaknar på morgonen, mer eller mindre stressad att hinna till jobbet, för att upptäcka att någon av mina ”morgongrejer” inte ligger där de ska. Till ”morgongrejer” hör definitivt min hårborste!!

Med mitt relativt långa hår, kan jag bara inte kliva utanför dörren utan att ha borstat igenom mitt hår!! Jag vill dessutom inte utsätta varken mina kollegor eller någon annan Uppsala-bo för den hemska synen.

Att springa omkring i hemmet och söka en hårborste är inte kul. De senaste ställena jag funnit den på är följande: Jai ´s badväska, (där varken den blöta handduken eller bikinin heller för övrigt var upphängda!!) Jai ´s badpåse (samma sak med handduk och bikini där), på vardagsrumsbordet, på bokhyllan … etc.

Igår morse var den borta igen. Sprang runt som en galning och sökte den, upp för trappan, ner för trappan, kollade översta lådan till mitt dressingtable IGEN, badrummet uppe, duschrummet nere, Isa ´s rum, Jai ´s rum, upp igen…

Till slut fann jag hårborsten, borstade igenom håret, sedan GÖMDE jag borsten. Övervägde ett tag att låsa in den i min beautibox, som jag gjort med den nya parfymen, min insåg att det tar för lång tid att öppna den varje morgon, för att det ska vara ett bekvämt alternativ.

Till saken hör också, att jag ÅTSKILLIGA gånger köpt egna hårborstar till mina döttrar, för att slippa dela hårborste, för att slippa jaga runt efter den på morgnarna!

Well, jag gömde i alla fall min hårborste igår, ÄNDÅ… (!!) är det någon som (trots att jag sagt till barnen att de inte får låna min hårborste, eftersom de aldrig lägger tillbaka den);

 • Letat fram hårborsten
 • Borstat håret med den
 • …och ÄNDÅ… inte lagt tillbaka den!!

Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta!! Om man nu absolut måste använda något, som man egentligen inte får, för att man ”misskött” lånandet tidigare, hur kommer man då ens på TANKEN att låta bli att lägga tillbaka den IGEN??

Jag förstår verkligen inte detta!! Gör du? Ska jag måsta låsa in den?

Andra bloggar om: , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Hårborstjakten…

 1. Godmorgon, eller var det en Badmorgon?*s*
  Märks hur stressad du var imorse, hårborste på hårborste.En mening och tre borstar.
  Kanske vore bättre om du svurit som en borstbindare!

  Och nu är kommentarsrutan sådär igen…..lång alltså.

 2. Tips . Hårborstar brukar ha sånt här hål längst ner på skaftet.
  Om du inte redan har en sådan med ”öggla” köp en sådan. Bind ett
  resorband där och spika upp den där du vill ha den.

 3. Vb: Kan lätt bli så om man är lite oborstad…;-)

  Vicke: Ja, men frågan är varför jag inte får ha den ifred…? Grrr…

  Lizette: Ja, fast så länge jag kan ta ner den, tvivlar jag på att de inte skulle lyckas…! Tack ändå för rådet! 🙂

 4. Pingback: Ska det vara så förbaskat svårt?

 5. Pingback: Mysteriet med det försvunna cykellåset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har jag haft en SÃ…N DÄR morgon igen. Jag har funnit den igen, på hallbänken, precis BREVID två andra borstar!! Jai är […]

 2. […] har retat mig på hårborstar tidigare här hemma. Eller kanske inte på hårborstarna i sig, utan snarare på att min hårborste […]