Att vara Alex Schulman och medlem av en kungafamilj.

Det finns en massa människor som läser Alex Schulman ´s blogg. Sedan finns det en massa människor/bloggare som tycker saker och ting om Alex Schulmans blogg. Nu har ju även Alex blivande fru (eller har de hunnit gifta sig redan?) startat bloggen; ”Fuck you right back” och Alex bror har startat bloggen ”Schulmania”. Alla tre bloggarna är bland dom överlägset mest lästa bloggarna i Sverige.

Jag har inte följt någon av bloggarna, men läst enstaka inlägg av dem alla. Jag tycker att en del av bloggarna är riktigt roliga. Alex som bloggar för Aftonbladet, det finns en hel del roliga bloggar i hans ”bloggbibliotek”. Det roligaste med blivande fruns blogg och brorsans är trots allt ändå att de driver så med Alex och hans ego. Flickvännens bloggnamn är rätt kul: ”Fuck you right back”.

Det finns en enkel anledning till att jag ändå inte är så förtjust i Alex bloggande och det är helt enkelt för att jag tycker han ofta gör sig rolig på andras bekostnad. Inte minst för att de människor han gör sig rolig över är inte sällan särskilt utsatta grupper i vårt samhälle. Jag tycker inte det är särskilt roligt. Eftersom det indirekt (eller direkt) betyder att man skrattar åt dessa människor, som redan sliter och har det svårt med själva livet.

Jag kan förstå att Alex blir till sig och jätteglad över den uppmärksamhet han skapar och över den stora läsarkretsen som han drar till sig och det är faktiskt en fantastisk prestation i sig. Jag kan förstå att adrenalinet pumpar när han ligger högst på alla listorna.

De flesta bloggare tycker det är roligt att få uppmärksamhet för det man skrivit. Jag tror inte att skillnaden är att Alex vågar skriva det vi alla andra tänker, jag tror snarare att det handlar om att de flesta bloggare faktiskt inte är beredda att skriva om utsatta människor på ett sätt som känns kränkande. Jag tror att DET är den stora skillnaden och om jag ska ha många läsare, så vill jag faktiskt inte ha det på andras bekostnad.

Det har även retat Aftonbladets bloggare att Alex verkar ha egna bloggregler. Visst, det blir lite underligt när man väljer att göra så, men det tycker jag inte är något man kan belasta Alex för, utan det handlar mer om hur Aftonbladet beslutat att ”rangordna” sina bloggare.

Nu senast skriver Aftonbladet att Alex och co är bloggvärldens nya kungafamilj. Det känns lite motsägelsefullt att kalla dem för ”Kungafamilj” det känns som ”Familjen Addams” passat bättre… 😉

Hur som helst, så förvånar det mig att Alex får väldigt mycket kritik, samtidigt som han är Sveriges mest lästa blogg, är det kanske så att han är en person vi älskar att hata?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Att vara Alex Schulman och medlem av en kungafamilj.

 1. Du tog orden ur munnen på mig! Jag har suttit och undrat hur det står till när de skriver att denne Alex skriver det som ingen annan vågar. Att vara rolig på andras bekostnad (i synnerhet de, som du också nämner, som inte har det så lätt alla gånger) det är inte att vara annat än billigt provokativ. Det är inte svårt att provocera om man får ta till vilka medel som helst, men det blir inte alltid så roligt.
  Jag följer ingen av dem, jag hoppar in och kollar när jag ser att det skrivits om ngt som intresserar mig etc. Men i övrigt föredrar jag att läsa bloiggar som berör mig på ett annat sätt, mänskliga, varma, h8umana bloggar.
  Bloggar som din!
  Ha en bra dag
  Viktoria

 2. Men den familjen är inte ens ROLIGT. Jag har läst några av hans inlägg och det enda plus han får är att han läser Illustrerad Vetenskap….annars är hans språk under all kritik. Det är svordomar hit och dit. Herregud, jag lärde mig att svordomar tar över där språket brister.

  Jag surfade till hans fru blogg och läste två inlägg och fick frossa. Hela inlägget handlar om att förlöjliga sig över sin egen man? Helt plötsligt tyckte jag synd om den där stackars Alex….

  Allt för rampljuset?

  Jag är en tolerant bloggare, för mig får folk skriva vad de vill om så är det om smulor under fötterna till akrobatiska sexövningar där samtliga fastnar i bläckfiskens armar…typ.

  Men att förlöjliga folk här och där och på ett sådant fattigt respektlöst sätt….nej….där går min tolerans till -100C

 3. Säger som ovanstående talare, känns som mina ord.Jag är inte speciellt upprörd av hans bloggande.Han har ett uppdrag att skriva som han gör, så what ´s the problem?I början av min ”bloggkarriär” (hahaha) skrev jag på ett liknande sätt, burleskt.Då fick jag höga läsarsiffror, så det är det som går hem i stugorna…
  🙂

 4. Håller med dig fullständigt, den trion tar uppför stor plats i bloggosfären, och gör det med hjälp av att förnedra andra… så länge dom kastar skit på varandra må det vara hänt,
  jag har reagerat när Alex har skrivit illa om andra utsatta grupper i samhället, man får ju inte glömma att han är en betald bloggare, och AB borde ju kan tyckas stoppa en del av hans alster innan det kommer ut, för mycket av det han skriver är ren rappakalja!

  Men du… du har en liten utmaning på min sida om du känner dig manad =)

 5. Att kränka andra är för mig inte att vara rolig. Att dessutom få betalt för det gör det för mig obegripligt i dagens samhälle. Uppenbarligen är det vad ”folket” vill ha. Kolla läsarsifforna….o en kung ska ju ge sitt ”folk” va de vill ha….någon som spyr galla o gör sig rolig på andras bekostnad samt använder ett språkbruk som vi ”icke-rojalister” motsätter oss.
  Så han o familjen kan ta sin kungakrona o börja utnyttja den till lite gott istället enligt min åsikt

 6. Viktoria: TACK!! Den kommentaren värmer verkligen!! Jo, att göra sig lustiga på andras bekostnad, är inte så svårt, men frågan är om man vill betala det priset? Kram!

  Margareth Osju Arverud: Ja, jag kan bara instämma! Jag är också en ganska tålig bloggare, som anser att de flesta bloggar har något av vikt att tillföra bloggvärlden, men att trampa andra på tårna, för att själv framstå som bättre? Nej, det tycker jag inte hör bloggvärlden…!

  Vb: Ja, sen är det frågan om man vill ”sälja sig” för höga läsarsiffror? Bara för att, liksom…

  MK: Ja, jag tyckte det var mer passande och då påstår jag mig inte nes vara en övertygad rojalist…! 😉

  Cyberspunken: Ja, jag håller med, i mina ögon är det också mycket ”rapparkalja”, men så undrar jag samtidigt, med tanke på de höga läsarsiffrorna; (för de är onekligen väldigt höga!!) ”Har jag missat något, liksom”?

  Ska kolla in din utmaning!! 😉 Kram!

  Soulsister: Ja, det vore ju toppen om han med sin enorma dragningskraft, kunde göra en insamling till välgörande ändamål, t.ex… 😉

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Försöker du bli min nya idol, Alex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har jag skrattat en del åt vissa roliga inslag. Jag var ganska road över när Alex exfru startade en blogg för att driva med Alex ego. Det tyckte jag var roligt. Elakhet med undertoner av kärlek och beundran, det är min melodi när […]