Min stora, mjuka mage.

Mina barn nämner ofta att jag har en stor och mjuk mage. De vill ofta vila sina huvuden mot den. Liksom mysa med min stora mage. Själv är jag kanske inte riktigt lika förtjust över min ”stora, mjuka mage”.

Igår på Kolmården var där en liten flicka framför mig i glasskön (hon var kanske 4-5 år). Hon höll sin pappa i handen och sedan lutade hon sitt lilla huvud mot min stora, mjuka mage. Hon stod så, länge och väl och liksom vaggade sitt lilla blonda huvud mot min mage. Jag hade inte ”mage” (haha) att säga något, utan lät flickan hållas. Efter en liten stund upptäckte pappan att hon vaggade sitt huvud mot just min mage. Han försökte liksom dra fram henne, men hon drog tillbaka och fortsatte vagga huvudet mot min mage. Pappan fortsatte lite diskret att dra henne ifrån mig och flickan fortsatte att luta sig mot min mage.

Till slut verkade han tycka det blev riktigt pinsamt, för han drog henne åt sidan så hennes huvud inte längre nådde min mage, ens om hon lutade sig och sedan sa han barskt: ”Stå här i stället”.

Flickan vände sig då om och såg upp mot mig och såg först lite förvånad ut. Jag log mot henne och hon log tillbaka. Vi log i samförstånd över att jag hade en mysig mage att luta sig emot, men min blick talade samtidigt om att: ”Du yppar inte ett förbannat ord om att min mage är stor och mjuk!” Hennes blick svarade: ”Tack för den mjuka stunden, my lips are sealed!” 😉

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Min stora, mjuka mage.

 1. Hahahaaha… riktigt roligt! Skönt att vissa barn ahr förstånd att hålla tyst =) Inte som kvinnan jag och min väninna träfade på krogen. Där står min kompis med en drink i högsta hug och dansar så svetten flödar, varpå kvinnan kommer fram.. Klappar min kompis på magen, ler och säger.. ”ååååh, baby?”

  *ASG* jag skrattar förtfarande för mig själv när jag tänker på det. Min väninna skrattade inte när det hände kan jag säga =)

  (hon var alltså INTE gravid som jag hoppas alla förstod)

 2. påtal om mjuka magar. på resa utomlands stog jag och min vännina
  och skulle välja vilka solglasögon vi skulle köpa, då försäljaren,
  en man i 50 års ålder kommer fram till oss, lägger sin hand på min
  vänninas mage och säger glatt ’baby inside’. varpå min vännina ser
  sig pinsamt omkring, hoppas att ingen hört och ger ifrån sig ett
  skratt fullt av pinsamhet. min vännina var inte gravid, utan led av
  percis som du beskriver ’en mjuk skön mage’. nej sådär roligt var
  det inte. men ett minne. och vi har inte nämt det en enda gång.
  tänk att det ska vara så ’pinsamt’ att vara rund…märkligt.

 3. Mrs Mulatt:

  Ja, det där med att folk tror att man är gravid, när man INTe är det, känner jag (tyvärr) igen ALLT för väl…! 😉

  greken: Magar ÄR känsligt! Tonåringar är INTE känsliga! 😀

  sophia: Håller med! Det ska inte vara pinsamt att ha stor mage,det pinsamma borde vara att folk inte verkar

 4. Ljuvlig ”story” att läsa! Speciellt som jag också har glädjen att kunna tillhandahålla en liknande fast min ”mormorsmage” slår nog din med hästlängder,tsss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.