Rastafari-en religon och en livsstil. (Del:2)

flag_anim_jm.gif

RastafarI:

Rastafari är en religion. En viss, specifik gren av Kristendomen. Man har också tagit tillvara på vissa afrikanska kulturella influenser.

Det finns massor av information om Rastafari på nätet, det här blir därför ingen ”uppsats”, utan är mer tänkt vägledande för personer som inte har någon aning om vad Rastafari är för något.

Man kan säga att det mest grundläggande för Rastafarianer är dock det naturliga. Därför är Rastafarianer också vegetarianer. Man förespråkar enkelt, naturligt levende.

jamaica.jpg

Det optimala lär vara att odla så mycket som möjligt av det man äter, bo och leva enkelt utan mer materiella behov än levendet kräver.

Naturligtvis förändras grunderna för många i och med utvecklingen av vårt samhälle, precis som det gör för alla olika traditioner och religionen världen över.

Det finns naturligtvis massor av troende Rastafarianer som idag lever med sin tro, men utan att leva helt rättstroget, eller som till viss del lever rättstroget, men som gjort egna tolkningar av den religion de lever med.

Länkar om du vill läsa mer om Rastafari:

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

15 svar på ”Rastafari-en religon och en livsstil. (Del:2)

 1. Pingback: Dreadlocks. (Del: 3)

 2. Pingback: Reggaefestivalen. Stämmer medias bild? | Tonårsmorsa

 3. Hej ni beskriver hur ni tolkar rastafari här, och vissa saker ni säger stämmer
  men mycket skriver ni bara utan att veta att det ni säger stämmer. Rastafari ses av rastafarier som en verklighet och som ett levdnadsätt. Halie Selassie lever här på jorden, hans namn är ursprungligen Ras Tafari Makonen. Altså eftersom han är verklig är rastafari en verklighet. Det är en spirituell rörelse Blessed

 4. Halie Selassie ses av de flesta rastafarier som gud. Gud lever i honom och samtidigt så är han en människa, Halie Selassie. Marcus Garvey, profet från Jamaica förutspådde att Halie skulle bli kejsare i Etiopien och bli frälsaren och få titeln king of kings lord of lords conquering lion in the tribe of Judah. När han fick den titeln och blev kejsare i etiopien slog profetsian in. I bibeln står det att gud ska återvända och få den titeln. Peace

 5. Mats: Ja, det är naturligtvis en verklighet och ett levnadssätt. Levnadssättet berör jag till viss del med vegetarian och naturligt levnadssätt. Men det är också en religion, som du vet och det är i första hand det jag berör. Ser inte vart vi motsäger varandra?! Detta är en liten vägledning, inte någon uppsats, som sagt. Har i stället länkat till info som redan finns på nätet! Peace!

 6. Hej rastafari e ett spirituellt levnadsett och en tro kan man säga. Gud lever i Halie Selassie och han heter Ras Tafari ursprungligen så eftersom selassie existerar och gud lever i honom är rastafari en verklighet. Gud lever här på jorden och inte i himelen det rastas tror på finns det belägg för och är inte uppdiktat därför är det ingen religion.
  I andra religioner finns ofta gud ex i himmelen. Rastafari är ingen religion och skulle absolut inte definieras som de av en rasta. Annars tycker jag det var sanna saker som skrevs av dig men detta vill jag förklara.

 7. Mats: Ja, allt finns det ju olika tolkningar av, men av de rastafaris som jag känner, så skulle nog de flesta, eller alla anse det vara en religion, särskilt som de anammar vissa delar av biblen. Det är nog första gången jag hör att någon inte anser rastafari vara en religion, men, som sagt, det är en tolkningsfråga.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rastafari
  http://www.important.ca/rastafari_religion_overview.html
  http://www.rasta-man.co.uk/religion.htm
  http://susning.nu/Rastafari
  http://www.thirdfield.com/new/religion.html
  http://www.utb.falun.se/hbo/projekt/religion/religionht98/Rastafari/Rasta2.htm

 8. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 9. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

 10. Pingback: Tonårsmorsa » Uppsala Reggaefestival kritiseras hårt (Samlat inlägg om URF 2005-2008)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] är en hårstil. Den härstammar från Rastafari-religionen och kommer sig av följande: Till exempel i tredje mosebok 19 kapitlet står det: “I skola […]

 2. […] Rastafari- en religion och en livsstil. (Del:2) […]

 3. […] mig extremt blond!! Uppsala Reggaefestival gav oss reggae-fever. Bloggade om det HÄR, HÄR, HÄR, HÄR , HÄR , HÄR och […]

 4. […] mig extremt blond!! Uppsala Reggaefestival gav oss reggae-fever. Bloggade om det HÄR, HÄR, HÄR, HÄR , HÄR , HÄR och […]