Reggaefestivalen. Stämmer medias bild?

Uppsala Reggaefestival 2007 är slut! Själv skulle jag bara vara där ett par timmar, eftersom jag hade Mabou (5 ½) med mig. Vi cyklade ner på eftermiddagen och de ”några timmarna” förlängdes till att vi kom hem prick klockan ett i natt.

Jag som trott att Mabou skulle bli trött, hade helt fel. Han hade så roligt och vi alla roade oss så att det var omöjligt att tänka på hemfärd.

Trots reggaefestivalens delvis (i media) dåliga rykte, så överträffade Reggaefestivalen alla tidigare år, i mitt tycke. Jag vill därför börja med att tacka Reggaefestivalens grundare Yared Tekeste, för ännu en toppen reggaefestival.

Det var underbart med all härlig musik jag omringades av. Särskilt tack till den teatergrupp som hade egna uppträdanden för barn, med eldslukning och andra fakirkonster. Även tack till de som hade med sig jongleringsprylar, enhjulingar och andra saker som barnen fick försöka sig på. Ni lyckades sätta kronan på verket för att Reggaefestivalen, mer än någonsin lyckats bli en riktig familjefest.

Det är helt toppen att kunna ta med sig barnen (eller om det nu var de som tog med mig? 😉 ) och roa oss på allas villkor och till allas glädje!! Maten var riktigt toppen (allt från vegetariskt till kolgrillat kött/kyckling). Priserna hyfsade. Utbudet på saker att köpa, med allt mellan himmel och jord, som; Afrikanska tyger, dräkter, Bob Marley-T-tröjor, Rökelser, Flaggor, Smycken, CD-skivor, Väskor, Mat och Dryck, etc.

Kort sagt; årets Reggaefestival var riktigt bra.

Nu var jag i och för sig bara där en enda dag, av tre, så jag hann inte se allt för många artister. Men de två stora jag såg; Capleton och Gentleman, har jag inget att klaga på. Den artist jag verkligen velat se, var enligt vänners uppgift över all förväntan, nämligen Bunny Wailer. Sist jag såg honom, var han redan då gammal. Det var ca: 15-17 år sedan på Stockholms Jazz och Bluesfestival. Men då som nu var han helt fantastisk på scenen!!

Trots medias rapportering om problem med narkotika på Reggaefestivalen, måste jag ändå säga att jag tvivlar på att det skulle vara värre på Reggaefestivalen än andra festivaler. Kanske är det mer uppseendeväckande för att det finns de som ”röker på” mer offentligt än på andra festivalen?

I vanlig ordning så fullkomligt kastade Mabou sig över de poliser han såg. Han ställde tusen och en frågor. När jag och en kollega, lite ursäktande frågade poliserna om det var mycket jobb för dem, så svarade de bara att det var ”Hur lugnt som helst”.

Personligen är jag inte orolig över det media rapporterar om. Vid ett tillfälle kände jag lukten av hasch, men hörde att det mestadels var långt framme vid scenerna som det röktes mest öppet. Jag tror att liknande sker på alla festivaler och jag är helt övertygad att om man satte in samma polisiära resurser på Spy Bar en helgkväll, så skulle resultaten (relaterat till folkmängd) resultera i samma trista statistik. Det som i så fall är det mest oroande med reggaefestivalen tror jag är att många av dessa ungdomar som togs för narkotikabrott, är så väldigt unga. Däri ligger min oro som förälder.

Hur som helst, så tycker jag man satsat bra från festivalledningens sida på samarbetet med polis, socialtjänst, på säkerheten (ALLA visiterades på väg in på festivalområdet) och på hjälp på plats vid tillfälle av skador eller liknande, då man även har Röda Korset på plats.

Som avslutning: TACK till alla som gjorde ett fantastiskt jobb och alla som deltog i Reggaefestivalen med all glädje och Positive vibrations!

Andra bloggar relaterade till Reggaefestivalen:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Reggaefestivalen. Stämmer medias bild?

  1. Pingback: Det är väl ingen som har missat...

  2. Pingback: När Reggaefestivalen steg oss åt huvudet...! (Bildbevis)

  3. Pingback: Uppsala Reggaefestival 2008. » Tonårsmorsa

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Blog Archive » Kanske inte riktigt hela saningen…

  5. Pingback: Tonårsmorsa » Det rycker i Reggaetarmen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] jag haft en nostalgitripp av allra värsta (eller bästa?) sort de senaste dagarna? Reggae, Reggae, Reggae. I morgon är det Måndag. Tillbaka till arbete och […]

  2. […] Reggaefestivalen höll på som värst i Augusti, skrev jag om att den höll på att stiga hela min familj åt […]

  3. […] och emot festivalen p.g.a. narkotikan. Min inställning förra året om festivalen kan du läsa HÄR och min åsikt kvarstår. I det blogginlägget belyste jag min oro av att många unga personer […]

  4. […] Förra året kämpade festivalledningen tillsammans med polis och andra myndigheter för att få bort både våldsbrott och droger från festivalen och kontrollen när man gick in var mycket hårdare än den varit tidigare år. I år kämpade man hårt mot just drogerna. Särskilt med tanke på att festivalen besöks av många ungdomar tycker jag att det är bra att ta hårda tag mot droger. Även på hemsidan har man en slogan för i år: “Säg ja till reggae, nej till droger”. […]

  5. […] och jag har för mig att det var när Binta var riktigt liten. (Hon är ju som bekant 20 år nu) Jag missade Bunnys uppträdande på Uppsala Reggaefestival för två år sedan (2007) och kände mig rätt besviken, […]