Visslade efter fel tant!

sports_226.gif

Den barnfria helgen startade igår med full fart. Jag åkte och bowlade med några vänner. Jag tror att jag bara bowlat en gång tidigare i hela mitt liv, möjligen två (?) och det var för minst 20 år sedan.

Men jag måste säga att jag tyckte det var skitkul! Visserligen kom jag alldelens för sent, så de hade spelat för mig en stund. Men jag kom i alla fall inte sist. Fast jag måste erkänna att resultatet inte var så himla viktigt för mig, men det är kul att komma iväg och göra något nytt ibland.
Efteråt gick vi till Birger Jarl och drack cola (de andra drack lite starkare dock) och hade jättetrevligt. Det var så skönt i luften att vi satt ute hela tiden. Jag kan inte direkt påstå att jag är någon partypingla. Sist jag var på denna krog hette den ”Sten Sture” och innan dess ”Barowiak”. Namn som de andra i mitt sällskap knappt kom ihåg…

Ett ålderstecken? Troligtvis. I så fall känns det rätt skönt att inte ha stenkoll på alla krogar längre, eller vad de heter. Det är jättetrevligt att gå ut sådär någon gång i bland, men skönt att det finns annat att roa sig med de flesta helger.

På väg till bowlingen, när jag kom cyklande som en galning, för att jag var så sen, körde en bil med några smågrabbar förbi. De hade rutorna nedvevade och någon visslade efter mig. Sedan körde de förbi, bromsade in och backade tillbaka. Ena killen ropade: ”Förlåt! Jag såg inte att det var Binta ´s morsa!”

Skrattade hela vägen till bowlinghallen. Jag har ingen aning om vilka killarna var, men tydligen hade de full koll på vem jag var. Det måste ha känts ganska pinsamt för dem…!

Den bjuder jag på! 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Visslade efter fel tant!

  1. Barowiak, det var tider det. Där blev jag som underårig serverad starkvaror redan 1986. Sten Tjäder och någon till kollega (gud vad hette han då?) tog och gjorde om den med föresatsen att det skulle bli en innekrog. De gick till och med ut i UNT och sa att nu skulle det bli andra bullar.

    De lyckades och bland återkommande gäster syntes Camilla Henemark (vars drogvanor jag kan berätta ett och annat om privat), Johan Renck (Stakka Bo) och Dilba.

    BJ lever nog litet grann på detta att Sten Sture var Uppsalas innekrog under hela 90-talet in en bit på 2000-talet. Men visst har de en mysig utservering den blir man nog aldrig för gammal för ;).

  2. Pingback: Man ska inte kasta sten i glashus...!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] har en vän som jag var och bowlade med för ett tag sedan. Säga vad man vill om denne vän, men han är ingen bra förlorare inom sport. […]