Här är jag ju!

Vad roligt, jag satt och googlade lite på en väninna och fann en länk till TV-programmet jag var med i för ca: ett år sedan. Minns ni?

Nu fann jag länken till själva programmet HÄR!

Jag gjorde väl inte bort mig helt, va?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Här är jag ju!

 1. Fast en sak jag reagerar på är att jag via inslaget får uppfattningen att de afrikanska kvinnorna (skriver afrikanska för de referera till sig själv som det) tycker den svenska uppfostran är slapp….

  Jag kanske har för mkt polskt i mig…men min uppfostran var allt annat än det, så det hon beskriver med att mamman/föräldrarna bestämmer, så är jag uppfostrad.

 2. Tack! Jättekul med nya som peppar!
  Vill du sluta? Om ja, så läs mina blogg från början så ser du hur lätt det går. Ska tillägga att jag rökte i nästan 30 år…
  Kram!

 3. Tack! Jättekul med nya som peppar!
  Vill du sluta? Om ja, så läs denna blogg från början så ser du hur lätt det går. Ska tillägga att jag rökte i nästan 30 år…
  Kram!

 4. Soulsister: Roligt! Den utmaningen tar jag tag i i morgon! Ang. programmet: Ja, men jag tror att det är vanligt att Gambianer har en strängare uppfostran på sina barn än de flesta svenskar (det finns förstås skillnader på både den ena och den andra sidan) Däremot så tror jag att många Gambianska / Afrikanska kvinnor uppfattar svensk uppfostran som ”slappare” än den afrikanska. Vilket jag alltså inte tror att det alltid stämmer. Detta tror jag personligen har att göra med bl.a. att ”Svenska barn” inte behöver hjälpa till lika mycket i hemmet som Afrikanska, däremot så tror jag också att tonåringar i synnerhet gärna säger att ”deras kompisar får göra allt”, för att man själv vill göra dessa saker. Att det sedan kanske var 3 av 10 kompisar som ”fick” denna gång och att de kanske inte får göra eller följa med på saker nästa gång, ”glömmer man kanske bort” att säga.

  Jag tror helt enkelt inte att det är helt ovanligt att Afrikanska ungdomar, i likhet med Svenska försöker spela ut föräldrarna när de har något att vinna på det.

  Även detta diskuterade vi i programmet, men det klipptes visst bort, som så mycket annat vi pratade om.

  Själv tror jag det finns positiva och negativa saker i alla uppfostringstyper, det gäller att tänka till lite ibland, så kan man lyckas plocka russinen ur flera kakor…! 😉

  K-blomman: Ja, jag försöker ladda mig att sluta. Men vet inte hur jag ska lyckas riktigt?! Får nog kika lite mer i din blogg! 🙂 Kram!

 5. Verkligen intressant program, inte bara det du sa utan även de andra kvinnorna och tjejerna. Ibland är jag så inne i min egen kultur att jag inte tänker att det finns personer som har det annorlunda. Där jag kommer ifrån fanns det INGA barn med utländsk bakgrund, utan det mötte jag först under gymnasietiden. Sen tror jag att skillnaderna inom vad som kan ses som en homogen grupp kan variera lika mycket som mellan icke-homogena grupper.

 6. Veronika: Ja, det var väldigt kul att vara där och diskutera. Vi gjorde det i ca en timme och kunde nog ha fortsatt efter det, men programmet var ju lite kortare! Kram!

  Samira: Ja, det sägs att föräldrarskap är världens svåraste jobb och jag tror det ligger en hel del i det. Man har för avsikt att göra sitt bästa, men ibland är inte ens det gott nog…! Kram!

 7. Mrs Mulatt: Nej, jag tror att det bara sändes i Stockholm, det var i alla fall på ”Öppna kanalen”, en liten kanal som jag aldrig hört talas om när innan jag medverkade i programmet…! Kram!

 8. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 9. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] med dem på restaurang! Mabou upptäckte att han inte var den enda golaren här hemma. Jag hittade TV-programmet jag var med i ett helt år tidigare. Jag upptäckte en dans som var till för oss tjockisar. Samtidigt som jag […]

 2. […] med dem på restaurang! Mabou upptäckte att han inte var den enda golaren här hemma. Jag hittade TV-programmet jag var med i ett helt år tidigare. Jag upptäckte en dans som var till för oss tjockisar. Samtidigt som jag […]