Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Vad vet du EGENTLIGEN om Islam?

 1. Wow, jag lyckades spika testet – 10 av 10 rätt (utan att tjuvkika i någon bok eller på internet)! Känns bra att man lärt sig något på religionslektionerna =)Intressant test, inte minst eftersom islam tycks vara en av de mest fördomsdrabbade religionerna. Man kan ju alltid hoppas att någon lärde sig något av det…

 2. jag tyckte testet var bra nån fråga var lite svår att besvara med endast ja eller nej tyckte jag tex. om fredagen det är ju en vilodag som söndagen är i sverige men det e ju inte samma sak som att det är föbjudet att jobba….men folk jobbar ju inte då…så svårt att veta vad dom menade…hade varit bra om det skrivit lite utförligare förklaringar

 3. 10 rätt av 10, fick jag. Har försökt att aktivt söka kunskap, eftersom det finns så mycket skitsnack(ursäkta uttrycket) om islam. Fakta är alltid bra när man ska diskutera, det finns nämligen så mycket fördomar. Jag är själv kristen, men tycker att man ska ha ett öppet sinne och försöka se likheter istället för det som skiljer oss människor åt.
  Annars…läser din blogg med glädje. Känner igen vardagen med tonåringar.( Mina har vuxit upp och flyttat.)

 4. Jag fick bara åtta rätt. Men så är jag också islamofob. Tror nog de som försvarar islam ofta är mer okunniga är sådana som mig själv

 5. sarah: Ja, jag reagerade också just så på just den frågan. Det är ju en allmän vilodag, men ett förbud finns ju inte…! Kram!

  Kvack: Ja, jag håller med dig om att det finns mycket fördomar just inom Islam, vilket jag många gånger tror har att göra med att Koranen är en tjock bok med många tolkningsmöjligheter, i likhet med bibeln, där det också finns de som ”övertolkar” budskap för att det ska passa dem. Jag vet inte exakt vari skillnaden ligger, men misstänker att det har en hel del med medias bild att plocka fram Muslimska extremister? Trevligt att du gillar bloggen! 😉

  markus: Ja, det har du ju rätt att tycka. Men det är ju lättare att diskutera för sin sak med fakta och kunskap i ryggsäcken, tänker jag…!

 6. tonårsmorsan:
  ”Jag vet inte exakt vari skillnaden ligger,”

  Skillnaden mellan koranen och bibeln är att koranen är guds ord direkt återgivna av muhammed, och därför svåra att ifrågasätta vilket har försvårat för de muslimska länderna att sekulariserar. Väldigt lite i bibeln är guds ord, NT består bara av berättelser.

 7. markus: Jo, skillnaden mellan koranen och bibeln i sig förstår jag ju har läst både Bibeln och fyra olika tolkningar av Koranen, det jag menar är att jag inte förstår vari skillnaden på varför det är mer intressant att lyfta fram ”extrema grupper” inom Islam än inom Kristendomen. Funderar om det kan ha att göra med olika tolkningsmöjligheter, men inser att det också finns det i Bibeln och att det även där finns extrmistiska grupper…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.