Av vem får Louise upprättelse?

peoples_397.gif

Jag är ingen expert på barnuppfostran. Jag är ingen expert på vad som står i myndigheters makt att göra. Däremot är jag förälder och medmänniska. Det finns vissa fall som gör mig väldigt illa berörd. Jag har tidigare bloggat om Louise i Vetlanda och Bobby.

Ibland behöver man inte vara expert för att ha en åsikt och man behöver inte heller vara expert för att inse att det finns barn som far illa. Av sina föräldrar, i sitt familjehem, av myndigheter (socialtjänsten i första hand) eller andra personer som står i nära kontakt med barn.

Det handlar inte om att utse syndabockar eller att tycka att alla ska vara perfekta. Men det handlar om att sköta sitt jobb och ta ansvar även när det går käpp-rätt åt skogen. Det kan klicka. Saker och ting kan gå fel, men när vi arbetar med människor måste vi också ta ansvaret för att vi sköter vårt jobb. När vi gör det vi ska, så tar vi åt oss äran och känner oss nöjda med det arbete vi har utfört. När det går åt skogen, måste vi ta på oss skulden, för att vi inte gjorde vårt jobb rätt.

Vi har säkert inte alla fakta i de falla vi får ta del av via media. Det finns säkert tusen och en ursäkter till att Socialchefen i Vetlanda handlat som han gjort, eller snarare inte handlade som han borde ha gjort. Men av det som framkommit i media, så känner jag personligen inget förtroende för denna socialchef och jag tycker faktiskt inte det är okej att han får sitt jobb tillbaka, med tanke på det som Louise fått gå igenom.

Andra bloggar jag skrivit om dessa och liknande ämnen:

Vill bara lämna en liten påminnelse till oss alla:

Vi måste vara rädda om varandra!

Genom att adoptera denna droppe och placera den på er hemsida visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

Ã…terupplivar även Vendettanbettans säkerhetsnål, (två olika klickbara länkar) som tillkom i samband med Bobby ´s fasansfulla bortgång:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Av vem får Louise upprättelse?

 1. ja nog är barnmisshandel något som aldrig kan tas upp för mycket av och uppmärksammas.vad bra att du gjorde det igen.hoppas du känner dej piggare nu och sen önskar jag dej en härlig helg
  kraaaaaaaaaaaaaam

 2. Lillatanta: Ja, det är något som är bra att uppmärksamma, för att det så lätt glöms bort i vardagens vanliga stress. Mår något bättre! Önskar dig också en fin helg! 🙂 Kram!

 3. En hel vecka efter min tid men jag har inte hunnit skriva det jag ville och nu har jag nästan glömt vad det var jag ville skriva 🙁

  Det jag tycker och tyckte både med Bobby och Louise fallen (och många andra som inte får samma uppmärksamhet i media eller som faktiskt pågår idag och berörda ansvariga mer eller mindre går runt med skygglappar och inget gör) är det att någon hade en aning, någon visste, någon gjorde INGENTING. Det viktiga är, som jag ser det, alla som INGENTING gör och VARFÖR dom väljer att ingenting göra.

  Det som har skett med dessa båda barn och andra går aldrig att reparera oavsett om barnet i fråga dött eller ff finns i livet. Skadorna som inte direkt dödade måste ändå på något sätt döda inombords. Själsligt kan vi i många fall reparera vissa saker, men…

  Att ta ansvar för det enorma svek dom sk. ansvariga faktiskt har begått genom att göra både avbön, be om ursäkt och avgå kan kanske vara en början på upprättelse men det räcker inte. Vad som räcker vet jag inte och det vet nog ingen. Kanske kan Louise få en känsla av det när hon tittar tillbaka på sitt liv som gammal tant med fler erfarenheter och en distans till det som tilläts att ske med henne, jag vet inte.

  Nu har ju det gått längre med det rättsliga efterspelet vad gäller skadestånd osv som går att läsa i dagens tidningar, bla både DN och SVD mm.

 4. Carina : Ja, jag håller med dig! Jag anser också att det är väldigt svårt att få upprättelse när ens liv slagits i spillror på det sätt som det gjorts i dessa fall. I Bobby ´s fall kan det även vara svårt att veta VEM man ska ge upprättelse, eftersom Bobby inte längre finns ibland oss.

  När det gäller Louise är det dock inte bara MÖJLIGT att ge upprättelse (även om ingen upprättelse kan få det som hänt, ogjort) men det är också en NÖDVÄNDIGHET att ge henne upprättelse. En av dessa är att de som är ansvariga tar på sig fullt ansvar!

  Tror också att det är viktigt för alla barn som far illa men INTE fått denna mediala uppmärksamhet, för att de ska se och känna att det finns människor som bryr sig och att det finns hjälp och stöd att få. Att få dem känna människovärde!! Tack för din långa, fina kommentar! Kram!

 5. Pingback: Mera nyheter om Louise!

 6. Hej.

  Tack för att du tar upp ämnet Louise. Det är viktigt att hon inte glöms bort. Ibland känns det ensamt i kampen mot alla de oseriösa människorna i Vetlanda, inkl Barbro Hindberg. Rapporten om Louise, skall ni veta, är en enda stor bluff, men jag skall avslöja alltihop. Jag ger mig aldrig förrän hon får sin upprättelse.

  Tack alla ni därute.

  Fosterpappan

 7. fosterpappan: Jag stödjer dig i din kamp för barn som Louise ska inte få ske och det ska framför allt inte få upprepas. Och ja, dessa barn behöver upprättelse, även om det aldrig kan göra gjort ogjort! De behöver det för sin egen självbevarelsedrift, de behöver det för att förstå att det inte var deras fel, de behöver det för att kunna växa upp till stolta individer som fått tillbaka lite av de känslor som tagits ifrån dem. Jag skulle gärna vilja se den rapporten. Mest av allt för Louise ´s skull! Skönt att veta att ni finns där! Kram!

 8. Pingback: Billigare för Vetlanda om Louise gått samma öde som Bobby till mötes?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har tidigare skrivit om Louise vid ett flertal tillfällen. HÄR har jag min senast e blogg i ämnet, där jag även länkat till tidigare […]