Billigare för Vetlanda om Louise gått samma öde som Bobby till mötes?

text_260.gif

Av er som följer min blogg kontinueligt, har knappast kunnat undgå att lägga märke till att fallet med Louise från Vetlanda har berört mig väldigt starkt. Jag har tidigare bloggat på samma ämne på följande bloggar:

I mitt senaste inlägg om Louise var det på tapeten att Louise skulle stämma Vetlanda kommun, men det framkom aldrig i de artiklar jag hänvisade till, vilken summa det låg på.

Idag skriver Aftonbladet att det handlar om en summa på en och en halv miljon. En summa som visserligen kan låta hög, men i mina öron, av det jag hittills hört om detta fall, så är det en billig summa att ”komma undan” med, med tanke på vad Louise har fått utstå.

Som jag skrivit tidigare så är pengar inte allt, men ändå… det är det enda sätt att ge någon en upprättelse i vårt samhälle. En och en halv miljon kan verka vara en hög summa för en enda person, men så vet vi inte heller vilka konsekvenser detta fått för Louise och vilka kostnader det kommer att bli för henne i framtiden för att bearbeta det hon gått igenom.

Det som hennes pappa utsatt henne för är fruktansvärt, det kan dock inte socialtjänsten stå ansvarig för. Jag tror ingen av oss kan föreställa oss vad detta får för konsekvenser för Louise resten av livet. Däremot kan socialtjänsten ställas som ansvarig för att man känt till i många år, vad Louise varit utsatt för, utan att agera och där kan socialtjänsten naturligtvis ställas som ansvarig, och bör också göra det, i mina ögon.

Vi kan alla vara glada att Louise inte gick samma tragiska öde till mötes som Bobby gjorde, och ser man det ur den infallvinkeln, tycker jag att Vetlanda kommun kommer billigt undan med en och en halv miljon.

Allt kan inte räknas i kronor och ören. Vad är ett människoliv värt? Finns det något sätt att beräkna det? Hur mycket är en förstörd barndom värd?

Men ska vi räkna i kronor och ören, så hade naturligtvis Vetlanda tjänat på att Louise, i likhet med Bobby mist sitt liv. Är det så synisk världen håller på att bli?

Vill bara lämna en liten påminnelse till oss alla:

Vi måste vara rädda om varandra!

Genom att adoptera denna droppe och placera den på er hemsida visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

Ã…terupplivar även Vendettanbettans säkerhetsnål, (två olika klickbara länkar) som tillkom i samband med Bobby ´s fasansfulla bortgång:

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Billigare för Vetlanda om Louise gått samma öde som Bobby till mötes?

  1. Ja, detta mycket upprörande. Och ett bevis att även detta händer i Sverige. Och tyvärr tror jag inte att detta är det ända eller sista fallet.

  2. Det är såå jobbigt att sådant kan och får hända…2007 i sverige.
    Att inte myndigheter ser eller bryr sig eller va de nu är…svårt att förstå!

    //Annette

  3. Daniel: Nej, tyvärr, det tror inte jag heller. Det är bara det att man valt att gå ut i media med detta fall!

    Annette: Ja, jag har också svårt att förstå det! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.