Mysteriet med det försvunna cykellåset!

funny_139.gif


Jag har retat mig på hårborstar tidigare här hemma. Eller kanske inte på hårborstarna i sig, utan snarare på att min hårborste aldrig verkar ligga där den ska när jag ska använda den.

gamlabettanashx-300x225Det finns dock annat som inte ligger där de ska när jag behöver den. Min cykelnyckel är en sådan sak. Jag har berättat åtskilliga gånger i bloggen om vilket livsnödvändigt fordon min ”Gamla Bettan” (d.v.s. min cykel) är.

Inte nog med att jag cyklar till och från jobbet varje dag. Till och från dagis. Hur jag släpar och drar, packar och parerar, matvaror och en massa annat på min kära cykel.

Normalt får mina barn därför inte använda sig av min cykel. Det har nämligen hänt både att de förlorat min cykelnyckel och att de kört punka på gamla Bettan. Då står jag där. Med skägget i brevlådan, liksom och kan inte komma loss.

En av morgnarna denna vecka när jag började jobba väldigt tidigt, så fanns min cykelnyckel absolut på plats. I nyckelskåpet, precis där den ska vara. Men när jag kommer ut till min cykel så finns där inget lås.

Jag springer in till Jai och hennes vän och väcker henne: ”Jaaaaai! Var är mitt cykellåååås? Snabbt, jag börjar snart jobbet!”

Jai svarar sömndrucket: Jag vet inte, jag har inte haft din cykel, fråga Isa.

Vis av lärdomen jag dragit av att mina barn inte skulle ha haft min cykel eller hårborste eller vad det nu gäller, för att jag sedan ÄNDÅ… brukar finna det i deras byrå/byxficka etc. så lät jag mig inte bevekas endast av standardsvaret: ”Det var inte jag”.

Jag: Men Jaaaai! Du kanske TÄNKTE ta den, öppnade låset, la det någonstans och sedan ångrade dig?

Jai: Nej, jag har inte rört cykeln.

Jag: Ok, men kanske låset?

Jai: Mamma!! Neeej, fråga Isa.

Springer upp för trappan. *Klamp, Klamp, Duns, Duns*

Ropar halvvägs upp för trappan: Isaaaa! Var är mitt låååås?

Isa svarar sömndrucket: Jaaag vet inte! Fråga Jai.

Jag: Men jag har redan frågat Jai och hon har inte rört den.

Medan allt detta sker så ligger förstås Mabou (5 ½) och sover sin skönhetssömn. Ingen stör honom, förstås, en liten oskyldig pojkängel som inte ens når ner till tramporna…

Isa: Men jag har i alla fall inte använt din cykel. Jag var bara på dansen igår, sedan kom jag ju hem och sov.

Jag: Men du kanske cyklade till dansen? Försöker jag, som en sista chans.

Isa: Nej, vi tog bussen!!

Här någonstans inser jag att jag inte kommer att komma någon vart. Mitt enda val är nu att cykla som en galning till jobbet, låta cykeln stå, hoppas att ingen snor den innan lunch, då jag kan springa och köpa ett nytt lås.

Jag rusar ner för trappen. *Dubbelduns, dubbelduns, Dubbelklamp, Dubbelklamp* (Ja, det låter mer när man springer nerför!)

Vänder gamla Bettan, kör ut henne från min lilla gård, lite tacksam att hon ändå fått stå ostulen under natten. PRECIS när jag ska trampa iväg, så vänder sig min blick in på min lilla framsida en sista gång. Min blick råkar falla PRECIS på Mabou ´s lilla cykel. Den står lutad mot husväggen. Men TVÅ… lås hängande runt styret. Alltså inte låst. Men hängande RUNT STYRET på hans cykel. Hoppar av cykeln, springer fram och hämtar låset. Skrattar nöjt när jag trampar iväg i minst 180 och svär samtidigt en liten ramsa över att han faktiskt är den enda som fått sova därhemma denna morgon, utan att bli det minsta störd.

Min lilla pojkängel. Som inte ens når ner till tramporna.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Mysteriet med det försvunna cykellåset!

  1. Pingback: Gamla Bettan Rolling on the River.

  2. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

  3. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

  4. Pingback: Bildbevis på Gamla Bettan… » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] god fot med varandra! Dels har hon börjat knorra och gnälla mycket. Särskilt när jag handlar och packar henne full. Hon har inte varit sitt gamla vanliga, trevliga Bettan. Härom dagen nådde det sin kulmen, när […]

  2. […] I Oktober lärde sig Mabou att säga “R”! Jag fick möjlighet att träffa den helige mannen, efter att ha sökt honom i flera år. En stor musiker blev mördad. För första gången sedan jag började blogga övervägde jag att sluta blogga och det p.g.a. rasistiska kommentarer som besvärade mig och förolämpade mig och familjen under en period. Jag blev intervjuad av UNT. Jag lyckades lösa mysteriet med det försvunna cykellåset. […]

  3. […] I Oktober lärde sig Mabou att säga “R”! Jag fick möjlighet att träffa den helige mannen, efter att ha sökt honom i flera år. En stor musiker blev mördad. För första gången sedan jag började blogga övervägde jag att sluta blogga och det p.g.a. rasistiska kommentarer som besvärade mig och förolämpade mig och familjen under en period. Jag blev intervjuad av UNT. Jag lyckades lösa mysteriet med det försvunna cykellåset. […]

  4. […] Mysteriet med det försvunna cykellåset! […]