Glamouröst att bygga nya vägar.

dscn0073.JPG

I något år har det byggts nya vägar i Uppsala. Vägbygge, vägbygge så långt ögat når. Nu är vägen klar. Jag vet inte om alla vägar är klara, men den som bit som byggts precis nära mig är i alla fall färdigbyggd. Härom dagen tog jag denna bild, med vägen klar, men ännu ingen trafik. Idag på väg hem från mitt jobb, kunde jag se att trafiken rullade på.

Till skillnad från de flesta Uppsala-bor, har jag ingen åsikt om detta vägbygge egentligen, då jag varken har bil eller körkort, så är jag inte särskilt insatt i vägbyggets vara eller icke vara.

Men en sak vet jag om detta vägbygge i Uppsala. Varje gång vi passerar dessa vägarbetare, på väg till och från dagis och till och från affären, etc. så har Mabou (5 ½) tittat trånande på vägbyggarna och klämt ut sig kommentarer som: ”Ã…åååh, vad duktiga de är!”Eller: ”Lyckos dom som får börja jobba så tidigt!” Eller: ”Jag ska också bygga vägar när jag blir stor!” Eller: ”Varför får dom bygga vägar och inte jag!”

Ibland har jag tänkt för mig själv: ”Tänk om dessa vägarbetare visste vad åtråvärt och glaouröst vissa tycker att deras arbete är, då kanske de skulle uppskatta sitt jobb lika mycket som en femåring skulle ha gjort…”

Andra bloggar om: , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Glamouröst att bygga nya vägar.

 1. Genom dig får jag nu veta att Vägen är klar! Jag är jätteglad för den. Då blir min färd med kisse upp till Norrland lite kortare. Jag har väntat på att den ska bli klar i flera år. Om några veckor ska jag provköra den!

 2. Är Bärbyleden 3 klar?
  Det var den inte när jag trampade hem vid 14.30-tiden!
  Jag frågade någon häromdagen o då sas det att den skulle vara klar tis 16 okt!
  Fin är den, men är den nödvändig o så dyr sen! Slut med blomsterfriden på gärdet är det iaf…..
  Dana, kortare väg till Norrland? Du kanske menar E4, eller? 🙂

 3. Dana: Ja, det lär om inte annat gå snabbare för att du slipper alla rödljus nu…! 😉

  Stefan Simander: Dina datum kan nog stämma, men delen utanför mitt hem verkar i alla fall vara öppnad, eller så var det några som var ute och tjuvstartade…? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.