Jag måste erkänna…

…att en man som säger att Nelson Mandela är en hans hjälte, kan jag inte annat än känna respekt för!! Egentligen spelar det inte ens så stor roll vad hans åsikter är för övrigt, jag bara måste känna respekt för honom.

//Hälsningar Tonårsmorsa som sjungit för Mr. Mandela i Globen strax efter hans frigivning och naturligtvis döpte sin äldsta dotter efter hans dåvarande fru, i andra-namn, alltså! 🙂

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Jag måste erkänna…

 1. Det faktum att Mandela låg bakom terroristattacker som dödade många civila sydafrikaner är inget som stör dig? Apartheid är fel, men ANC är lika goda kålsupare som sina föregångare.

 2. Erik: Du pratar om ANC ´s väpnade kamp. Terroristattacker? Pyttsan! Det var en kamp som förvisso och tyvärr kostade människoliv. Men jag anser att förtryckta människor har rätt till motkamp för att skydda sina liv och sina behov. Skulle du ha stått tyst och bara accepterat att bli förtryckt på det sätt som svarta blev i sydafrika under apartheid? Låtit dina barn fängslas för sin åsikt? Endast sitta på de platser som hänvisats dig, för att det fanns folk som inte ville sitta bredvid dig? Sett på hur dina barn inte tilläts gå i skolor för deras hudfärg? Lät dem gå i undermåliga skolor för att de bar en annan färg än makthavarna? En väpnad kamp var antagligen ren överlevnadsinstinkt.

  Skulle du acceptera att sitta fängslad för dina åsikter i närmare 30 år, för att dina åsikter inte stämmer överens med dina makthavares?

 3. Som sagt, apartheid ÄR fel. Men ogillar man en regim bör man rimligtvis rikta sin vrede mot själva regimen, inte mot oskyldiga civila. Mandela är en terroristt och anledningen till att han fick skaka galler var att han mördade försvarslösa kvinnor och barn. Hans ANC-amnslutna hustru var om möjligt ännu värre. En av hennes favoritsätt att döda motståndare på var att hälla kokande, smält gummi över dem. Mysigt värre.

 4. Erik: Vilket man gjorde, från ANC ´s sida, under en väldig massa år. Utan framgång. Efter ANC startade sin väpnade kamp, dömdes Nelson Mandela tillsammans med andra, för sabotage, till livstids fängelse:
  http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/june/12/newsid_3006000/3006437.stm
  Det är sant att Winnie Mandela så småningom blev dömd för oegentligheter, framför allt för anstiftan till mord på den unga pojken Stompie. (http://news.bbc.co.uk/2/hi/36680.stm) Det som hände är naturligtvis helt occeptabelt (men om du hänvisar till att jag gav min dotter namnet Winnie efter henne, så skedde det redan 1989, d.v.s. långt innan detta med Winnie Mandela uppdagades. För övrigt är väl det hedervärt att ANC som då redan satt vid makten i Sydafrika, lät åtala Winnie för dessa händelser?

  Vart är källhänvisningen till att Winnie skulle ha hällt kokande gummi över sina motståndare? En huvudpunkt i rättegången mot henne var ju att hon inte utfört något av dåden själv, utan anstiftade till det som skedde. Jag finner ingen som helst fakta om att Winnie skulle ha utfört det du hävdar! Mer fakta om Nelson:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nelson_Mandela

 5. Du erkänner alltså att Mandela kastaders i finken först efter det att han börjat med sina terroristattentat? Då kan vi väl konstera att han inte var någon åsiktsfånge utan terrorist. Och terrorister förtjänar avsky, inte beundran.

  Och det spelar ärligt talat ingen roll om Winnie Mandela genomförde sina illdåd persinligen eller om hon bara gav order om det. Det senare är ju det vanligaste, vilket, Hitler, Stalin m.fl. bekräftar. Den enda ärkeskurken jag kan komma på som fann någon slags nöje i att genomföra smutsjobbet själv var den synamerikanske terroristen Ernesto Guevara.
  Artikeln om det kokande gummit kan jag tyvärr inte hitta. Möjligtvis har den plockats bort, var nog närmare fyra år sedan jag läste den. Dock tycker jag att domar om anstiftan till mord och kidnappning räcker gott och väl för att konstatera att hon inte var någon vidare mysig tant, även om hennes gubbe var långt värre.

 6. Erik: Att man startade en väpnad kamp: ja! Att han begått terroristhandlingar: nej! För mig kommer aldrig det Nelson Mandela hittills genomfört att få mig att likna honom vid en terrorist. Han blev inte heller dömd för terroristhandlingar, utan för sabotage!!

  Angående Winnie Mandela så vidhåller jag att hon gjorde en massa bra saker, som tyvärr minimeras av de avskyvärda saker hon senare kom att dömas för.

  Sedan talar du helt emot dig själv. I kommentar #5 skriver du: ”Hans ANC-amnslutna hustru var om möjligt ännu värre.” I kommentar #7 skriver du: ”Dock tycker jag att domar om anstiftan till mord och kidnappning räcker gott och väl för att konstatera att hon inte var någon vidare mysig tant, även om hennes gubbe var långt värre.”

  Har du bestämt dig?

  För övrigt så ser jag det inte lönt att fortsätta denna diskussion med dig, eller den andra diskussionen heller, http://fatou.se/2007/10/12/ingen-ovre-aldersgrans-pa-valdtakt/ eftersom det knappast kommer att leda någon vart, då vår syn skiljer sig markant. Du kan behålla dina åsikter, så behåller jag mina, för det här är inte ämnen som jag kommer att ändra åsikt i och tydligen inte du heller!

 7. Pingback: Invandrarflickor kan inte våldtas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag måste erkänna… […]