Ingen övre åldersgräns på våldtäkt!

miscellaneous_140.gif

I veckan hände en grej i det område vi bor. Det har varit på tapeten flera gånger med våldtäkter och våldtäktsförsök i just det området. Det heter von Bahrska-häcken, men det är inte riktigt hela sanningen, för det är inte bara en häck, utan faktiskt en lång smal skogsdunge, som vi måste passera om vi går till affären, om barnen går till skolan (den ligger f.ö. väldigt nära barnens skola), när jag ska till jobbet, till stan etc. Binta (18) bor läskigt nära detta lilla skogsområde. När jag fick höra om detta som hände i veckan, ringde jag naturligtvis genast mina döttrar och varnade dem för att gå ensamma där på kvällen. Binta svarade att hon inte ens går ut på kvällen när det blivit mörkt, om hon inte är med pojkvännen. Jai (16) talade om att hon inte ens vågar gå till en granne (där man inte ens behöver passera von Bahrska-häcken) ensam när det mörknat.

Ikväll fick jag jobba över. Jag ringde hem till Isatou (14) för att meddela det. Någonstans brast informationen och Jai fick inte veta att jag ringt, så när jag satt på cykeln på väg hem, ringde Jai:

-Mamma!! Vart ääär du?

Jag: På cykeln, på väg hem!

Jai: Men fattar du inte att man blir orolig när du inte hör av dig?

Jag: Men jag ringde ju till ”Isa” och sa at tjag skulle komma hem om 45 minuter…

Jai: Jaha, ok. Men cykla inte genom von Bahrska häcken nu bara…!

Tänk att jag har barn som är klokare en mig. Själv har jag oroat mig hela veckan för barnen och von Bahrska häcken, men glömde att det ju faktiskt inte finns någon övre åldersgräns på när kvinnor kan bli våldtagna…! Att jag, vid 36 års ålder också skulle kunna bli drabbad…!

Jag tror jag ska börja lyssna lite mer på mina barn!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

22 svar på ”Ingen övre åldersgräns på våldtäkt!

 1. Klok mamma ger kloka barn!

  Ja, vi får ju inte glömma bort vilka kalaspinglor vi ensamstående mammor är!

  Hett villebråd! ( Maken mumlar lite försynt i soffan nåt om att jag inte är ensamstående…oops, glömde! men jag HAR ju varit! )

  Ta det försiktigt genom von Bahrska häcken annars är det någon annans häck som ligger illa till.!

  Karate Kid Fatou Kick Ass!

  Peace!

  KalmarLinda

 2. Det är alltid sorligt när skräcken får tag i våra liv. Vacker natur som omvandlas till obehag. Jag tycker det är för jävligt att någon annan människa vill våldföras på en annan. Önskar att det inte vore så, men vad göra. Jag tror på kärlek och jag tror om vi bara får tid till eftertanke så kommer vi fram till att kärlek kommer framför hat. De som inte kan skall vill med alla medel hjälpa ty kärlek är svaret inte hat.

  Broder John

 3. Linda Bunn: *S* Läste först bara första delen av kommentaren och tänkte: ”Oh nooo, hon har skilt dig!” Sedan läste jag resten…! *Puuuh, pustar ut* hon är inte skild, bara lika galen som vanligt! 😀 Kram!

  John: Ja, visst är det fruktansvärt att måsta ta i beräkningen att man kan bli överfallen/våldtagen. Jag tror också att kärlek är svaret! Kram och tack för din kommentar!

 4. Det värsta är att ni överhuvdtaget ska behöva vara oroliga, jag blir så förbannad varje gång som jag läser om en våldtäckt!! Hoppas att du får en trevlig helg nu.
  Kram
  Vicke

 5. Inte behöver du oroa dig för dina döttrar. Det är nästan uteslutande vita kvinnor som utsätts för överfallsvåldtäkter.

 6. Erik: Vaddå? Menar du på allvar att man är immun mot våldtäkter när man är mörk? Eller menar du att det är så man ”väljer ut” våldtäktsoffer, man väntar helt enkelt på att en ”vit” kommer? Vilket bull shit! Överfallsvåldtäkter är ju relativt ovanligt i Sverige, men självklart är de flesta vita, då de flesta kvinnor i vårt land är vita. Kan det bli mer självklart?

 7. Jag konstaterar bara att majoriteten av alla våldtäktsman är utländska samt att det enligt källor inom polisen är en vanlig attityd att man inte ger sig på ”sina egna”.
  Så ta och lugna ner dig, det är ju goda nyheter för din familj.

 8. Erik: Ditt konstaterande? Vart finns källhänvisningarna till dina påståenden? Om så vore fallet,så hänvisar jag till följande undersökningar: http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9332179.asp
  http://www.sesam.nu/artikel/3589
  Bland annat.

  Sedan skriver du att ”enligt källor inom polisen” så är det en vanlig attityd att man inte ger sig på ”sina egna”. Den poliskällan vill jag gärna ha källhänvisning till, för menar han/de då på fullaste allvar, att alla invandrare/utländska ser sig själv som en enda homogen grupp, precis som man då ser alla svenskar som ”den andra gruppen”?

  Tror du på fullaste allvar att t.ex. en iranier ser mina fyra halv-svenska och halv-afrikanska barn som ”sina egna” för att du bara ser att de alla är mörkhåriga? Jag får en stark känsla av att du aldrig haft något närmare samröre med människor med ursprung från andra länder.

  Om vi spinner vidare på din idé om att våldtäktsmän inte ger sig på ”sina egna”, då borde mina barn procentuellt vara i större riskzon än de flesta. För i svenskars ögon är de inte ”deras egna” och bland afrikaner blir de ju inte heller ”deras egna” och detta bör ju då även gälla resten av världen.

  Eller tror du på fullaste allvar att mörka våldtäktsmän väljer blondiner och ljusa väljer brunetter?

  Du ber mig lugna ner mig, jag ber dig sluta vara så naiv och försök få lite mer kött på benen innan du ger dig in i diskussioner som avslöjar din okunskap. Eller om det är något du vill veta; fråga i stället för att komma med grundlösa rykten och påståenden.

 9. Min källa är bl.a det avsnitt av Insider där invandrarbrottslighet tas upp. Polisen som intervjuas där berättar om invandrade brottslingar som uteslutande gav sig på svenskar. Ett liknande uttalande kom från en polis i Malmö för 3-4 år sedan.
  Och svenska våldtäktsmän behöver du nog inte oroa dig över. Jag kan inte minnas att jag läst om en endaste överfallsvåldtäkt där en svensk gett sig på en mörkhyad. Däremot en lååååååååång rad där rollerna varit de ombytta.

  Så för att svara på din fråga: Ja, jag tror att mörka våldtäktsmän helst väljer blondiner (eller brunetter med nordiskt utseende).
  Detta bekräftas bl.a av Toni Demitz-Helin, analytiker hos kriminalpolisen i Stockholm:
  ”Men det verkar vara så att de flesta gruppvåldtäkter begås av folk med utländsk bakgrund och att deras offer överlag är svenska kvinnor.”

  …och Ulf, Nilsson, Expressen:
  ”I Sverige begås en oproportionerligt stor del av totalt antalet våldtäkter av unga, muslimska män. Gruppvåldtäkter blir allt vanligare – och offren är så gott som alltid svenskor.”

  … eller så kan man lyssna på vad invandrargrabbarna själva har att säga. Citat från DN 00.02.18 i en artikel som behandlade gruppvåldtäkten i Rissne. (Där förrövarna var invandrare och offret svenkt):
  ”Om jag skulle våldta en tjej så skulle jag välja en svensk tjej, en med kort kjol och höga klackar. Svenska tjejer måste lära sig att skydda sig. De måste förstå hur vi invandrarkillar fungerar.”

  Utöver detta har jag en rad liknande uttalanden som handlar om rånare och rånoffer som d kan få ta del av om du vill.
  Så för att sammanfatta: Dina döttrar går säkra, men det gör nog dessvärre inte du.

 10. Erik: Först och främst, är det lustigt att du hänvisar till ett tv-program, som i och för sig till en början tar upp invandrarkriminalitet som huvudämne, men som också pekar så tydligt på att problemet inte har med invandrare i sig att göra, utan snarare med att överrepresentationen kan härförledas till största delen till ett problem som har sin bakgrund i social status och även integrationsproblematik. D.v.s. att det handlar i första hand om fattiga, unga män från förorter.
  http://www.youtube.com/watch?v=X4GX_osv9-4&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider
  Långt innan invandringen var så pass utbredd i sverige, fanns det samma problematik i dessa förorter, med den enda skillnaden att de ungdomar som då begick dessa brott, var i första hand svenskar.

  Du hänvisar till den polis som i del 1 berättar om hur en invandrare sagt att han avbrutit ett RÃ…N, för att han såg att kvinnan bar slöja. Först och främst, så hoppas jag verkligen för din egen skull att du inte på allvar tror att några få kriminella personer (ett i detta fall) representerar alla invandrare eller alla kriminella personer i sverige. För i så fall, kan man ju lika väl säga att av de högerextremister som ger sig på invandrare för deras utseende, skulle representera all ”svensk” kriminalitet. Jag hoppas du hör själv hur det låter? För det andra: Att du sedan hänvisar till just detta inlägg är ju lite lustigt, eftersom det över huvud taget inte handlade om våldtäkt, utan om en viss, specifik rånarliga.

  Sedan hänvisar du till gruppvåldtäkter, vilket är lite underligt eftersom mitt blogginlägg uteslutande handlar om ett försök till överfallsvåldtäkt och även de diskussioner vi haft ovan. Hur ”allmän krimimalitet” och gruppvåldtäkter ramlade in här, har jag ingen som helst aning om och jag tror att om vi ska vidga diskussionen till det, så blir dessa kommentarsfält ett allt för snävt forum, men i just den debatten, tycker jag att tv-programmet du hänvisar till visar hur det ser ut i sverige i dag är alldelens perfekt!

  Vidare hänvisar jag åter till de två länkar jag hänvisat till ovan:
  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9332179.asp
  och
  http://www.sesam.nu/artikel/3589
  vilket även var saker de tog upp i det tv-program som du hänvisar till. För övrigt var inte våldtäkt något man i någon del tog upp i det aktuella programmet som du hänvisar till!! Tv-programmet går för övrigt att se med följande länkar:
  Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=WlQqRH82JxE&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider
  Del 2:
  http://www.youtube.com/watch?v=g3ncHIDBA5E&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider
  Del 3:
  http://www.youtube.com/watch?v=X4GX_osv9-4&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider
  Del 4:
  http://www.youtube.com/watch?v=CWiHBquyKW0&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider
  Del 5:
  http://www.youtube.com/watch?v=YzUJgTwRRaU&mode=related&search=invandrare%20invandrarbrottslighet%20invandring%20insider

  Sedan vet jag inte hur jag ska ta ditt oförskämda påstående om att jag inte behöver oroa mig för svenska våldtäktsmän, med tanke på att jag tidigare i min blogg gått ut med att jag blivit just våldtagen och att detta dessutom var en svensk man. I tillägg kan jag säga att vi vid dagens datum har kommit fram till att vi i familjen känner till en hel del tjejer med invandrarbakgrund, som blivit våldtagna av just svenska män.

  Så, Erik, det du hänvisar till, saknar faktiskt någon som helst fakta, utan visar i stället åter igen på dina naiva åsikter. Om det är detta du menar med fakta, så har du inte särskilt mycket att komma med!

  Lämnar härmed diskussionen med dig, av samma anledning som jag har lämnat den andra diskussionen med dig, på en annan blogg, nämligen:
  http://fatou.se/2007/10/10/jag-maste-erkanna/

 11. Pingback: Invandrarflickor kan inte våldtas!

 12. Nej det hoppas JAG verkligen inte att någon gör, ja menar finns det fler människor som vågar kasta sig in i en diskution som min mamma har vunnit utan att hon ens sagt något..?!! Tro mig hon VET verkligen vad hon snackar om innan hon öppnar käften i allafall, vilket det tydligen finns lite brist på här!!

  hmm ja du ERIK: Min tjejkompis (född i sverige me kurdiska föräldrar) har blivigt våldtagen av en svensk man hon gick fan inte säker. menar du alltså på fullaste allvar att jag aldrig behöver oroa mig när jag är ute? och i sånt fall hur resonerar du då?
  eftersom att jag är halv svensk o halv ”invandrare”
  skulle aldrig en svensk vilja våldta mig för att jag är lite svensk o en invandrare lika så för att jag är lite invandrare, eller vadå?
  asså nej du måste driva med mig, om du tro att det är så lever du i en dröm…vakna erik vakna!!

  vette fan va jag ska skriva mer blir bara så full i skratt HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

  Förlåt mamma vet att det va lite kaxigt skrivet, men ja va fan tvungen..!!!!

  Peace and love!

 13. jag blir också upprörd när jag möter fördomar och okunskap som i fallet med erik här men tror tyvärr att ni slösar bort er tid för personer som han vaken kan eller vill öppna sina vyer ens en aning. kram sarah

 14. Fredrik Dernebo: Nej, ibland avslöjar man en hel del genom att bara yttra sig, så det bästa sättet att ”dunmförklara” vissa åsikter, är att låta folk yttra dem! 🙂

  sarah: Ja, min första tanke var att inte ens bemöta dessa vansinniga påståenden, men med tanke på att jag vet att många ungdomar läser min blogg, så valde jag att behålla kommentarerna, men inte låta dem stå oemotsagda, då det var relativt lätt att finna motargument som gör att dessa åsikter inte håller i faktasammanhang!

 15. TILL Erik:

  Har du någon gång hört talas om en Hagamannen eller? Om du inte har det så kan jag
  visa dig lite som du kan läsa.ÖPPNA DINA ÖGON ORDENTLIGT NU.!!

  Hagamannen:
  Kurt Niklas Lindgren, född 26 juli 1972 i Hörnefors, Umeå kommun, i media kallad Hagamannen (efter stadsdelen Haga i Umeå) är en dömd svensk våldtäktsman.

  Under åren 1998 till 2000 polisanmälde sex kvinnor och en 14-årig flicka att de blivit överfallna och misshandlade när de var i området Haga i Umeå. Tre av dem våldtogs grovt enligt polisen. Sedan följde, såvitt det är känt, ett uppehåll på fem år, innan ytterligare en kvinna överfölls och våldtogs under Tegsbron i centrala Umeå i december 2005. Kvinnan, 51 år gammal, blev svårt misshandlad, bland annat fick hon ena örat avbitet.

  Lindgren greps av polisen den 29 mars 2006. Han häktades och den 22 april erkände han att han utfört sex av överfallen. Den 19 juli 2006 dömdes han av Umeå tingsrätt till 14 års fängelse för sina övergrepp, samt för två fall av mordförsök. Efter överklagan till Hovrätten för Övre Norrland dömdes Lindgren 2 oktober 2006 återigen till 14 års fängelse, där han också fälldes för en våldtäkt på en 15-årig flicka i stadsdelen Ersboda.

  Efter att du läst detta så tycker jag inte att du ska säga vem som ska gå säker och vem
  som inte går säkert.
  Det spelar ingen roll om man är invandrare eller inte tror jag.
  Jag har en vän som är invandrare och mörk som har blivit våldtagen av en svensk så jag
  kan inte fatta hur du kan säga att ”invandrare” går säkra.

 16. Jag läste ”Flickan och skulden – En bok om samhällets syn pa våldtäkt” av Katarina Wennstam för något år sedan. Oerhört smärtsam läsning. Personligen tycker
  jag att den borde användas som ett underlag i undervisningen i värt lands skolor, redan på högstadiet. Jag har ingen aning om hur dagens sex&samlevnads lektioner ser ut, men det skulle inte skada om detta togs upp. Kanske ett irrelevant inlägg, men jag var tvungen att skriva någonting.

  Tack för en bra blogg, mycket tänkvärd läsning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Ingen övre gräns på våldtäkt! […]