Varför det tar så lång tid att städa!

dsci000087.JPG

Mina två hemmavarande döttrar (Isa 14 och Jai 16) är mina klippor i livet just nu. Jag får frågan ibland hur jag får vardagen att gå ihop. Sanningen att säga, så skulle den inte alls gå ihop just nu om det inte vore för Jai och Isa ´s skull. De hjälper mig med städning, hämtning och lämning på dagis av deras lillebror (Mabou 5 ½). De hjälper till med maten och en hel del annat. Jag är så tacksam för det, för de hjälper mig att få ihop det som annars skulle vara omöjligt för mig att få ihop.

Men det finns saker som jag vill sköta själv, detta är bland annat tvätten, handling av livsmedel etc. Sedan finns det saker som flickorna faktiskt inte märker att det behövs göras. Till detta hör bl.a. torka av dörrar, dörrkarmar, skåpluckor, dammtorka och riktigt grundliga storstädningar.

I morse tänkte jag att jag äntligen skulle passa på att ta tag i detta. Inte allt. Men storstäda badrum, hall och sovrum uppe. Därefter skulle jag ta lite på skåpluckorna. Som vanligt räckte tiden inte till. (Fattar inte att klockorna börjar gå så snabbt, när man har mycket att göra?!) Isa kom och erbjöd sig att städa ur kylskåpet, då även hon insåg att jag inte skulle hinna innan våra gäster skulle komma. (Det är tur man får gäster ibland, så man MÅSTE ta tag i den där trista städningen).

Hur som helst så skulle jag bara ta runt knopparna och handtagen på köksskåpen, för att hinna med. Jag torkade. Bara för att upptäcka att det nu blev vita fläckar runt knoppar och handtag. Hmm… Detta innebar att jag fick ta hela köksluckorna.

bild-070.jpg

Samma sak i sovrummet. Jag skulle dammtorka sängborden och mitt dressingtable. Men när jag stod där, lutad lite över sängkanten, för att komma åt, upptäckte jag naturligtvis hur dammigt det var på fönsterbrädan. Medan jag torkade fönsterbrädan, upptäckte jag hur dammig ett annat litet bord jag har i sovrummet var… Medan jag torkade detta bord upptäckte jag hur dammigt det var bakom sänggaveln… När jag nu dammat runt så mycket, blev jag tvungen att byta sängkläder…

Sedan undrar man varför det tar så lång tid att städa?

I morgon tror jag jag måste ta tag i garderoberna här hemma. Om jag vågar börja…?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Varför det tar så lång tid att städa!

 1. Ja en annan har tömt hela hallen i dag. hall gardrober,Plockat ner tavlor och allt..
  Min man är på fiske resa med polarna fredag-söndag sedan ska han börja renovera våran hall…
  Jag jobbar på måndag så vill inte riskera att han plockar undan allt själv..
  Då slänger han väll hälften eller vet jag inte vad jag har sakerna sedan :))

  Så nu tömde jag den så är de bara för han att börja måla…slipa och tapetsera på måndag…
  hmmm…inte allt samma dag…
  Men som du säger när man börjar… man tror de ska gå fort men hua…vad grejer man har.

  Ha det gott och gå inte vilse i gardroberna i morgon hihihi,,,

  //Annette
  http://www.annettesmassage.se
  http://mammamassageannette.blogsome.com/

 2. Jossan är på nån stor fest/disco i uppsala och jag har nu sagt till henne mucka inte med tonårsmorsans barn… ringde för en stund sen och hon svarar inte…

  Undrar hur jag ska tolka det…

 3. Annette: Ja, du ser vilka problem man har…! Men skönt är det när man rensat klart i alla fall!!

  anki/barbakvinna: Är det skumpartyt? I så fall är Binta där…! 😉 I kläder jag först trodde var en pyjamas, men det ska visst vara mode nu…! 😀

 4. DAMM all these beautiful girls, they only want to do you (r ) dirt…..

  Suicidal, suicidal….

  Men vilken nytta man kan ha av sina stora lovely kids!!

  Kan man få låna Städpatrullen? Kalmar väntar!

  Megakram

  KalmarLinda – Da Man

 5. Jag har precis läst ett inlägg på http://www.gizmolinas.blogg.se, där Madam i fråga kommenterar insatshjälpen till Världens barn där hon uttrycker en önskan om att dessa pengar bör gå till att skapa barnomsorgsplatser i Norge…Läs och begrunda: Upp till debatt!

  Kramar KalmarLinda

 6. anki/barbakvinna: *S* Undrar om de träffade varann?

  Linda Bunn: Tyvärr kan jag inte läsa ursprungsinlägget, eftersom det ändrats, bara era kommentarer och din förträffliga, förstås, vilket gör att jag trots allt kunde ana lite av diskussionen…! Kram!

 7. Ja man undrar ju det ibland.Sitter här med ett sjuktbarn och massor av flyttkartonger .hälften är packat sen är det ju det där med att det är det ingen ide att packa än för det är 4-3-2 veckor kvar … det finns tid…..
  ja men vart tar den vägen … det ska städas också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.