Barns härliga funderingar.

dscn0019.JPG

Mabou (5 ½) ligger på soffan och funderar:

Mamma, varför finns det ingen dagissyster?

Jag: Dagissyster? Vad är det?

Mabou: Ja, en dagissyster. Det finns ju skolsyster, varför finns det ingen dagissyster?

Jag: Hmmm… Jag vet faktiskt inte.

Mabou: Det är i alla fall orättvist!

Mabou är tyst, en lååång stund.

Mabou: Mamma! Nu VET jag!

Jag: Vet vaddå? (Jag har här redan glömt bort hans små funderingar.)

Mabou: Varför det inte finns någon dagissyster.

Jag: Okej? Varför då?

Mabou: För på dagis finns det så många vuxna som tar hand om en ändå… men i skolan får man nästan klara sig helt själv…!

Jag: Ja! Just det!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

26 svar på ”Barns härliga funderingar.

 1. Men han är ju för goooo den gossen!!! Pussa lite på honom från mig, han är så lik våran son Robin 9 år med sina funderingar. mmmm det är så mysigt att höra deras tankar fast man ibland inte ens orkar tänka själv *S*

  Som Robin sa efter att grunnat ett tag, om man tar bort alla stenar från havet då sjunker havet ner….
  Förklaringen till denna tanke är att när han själv kliver i badet så stiger vattnet, tar man då bort stenarna sjunker vattnet

 2. dadadadadada I ´m lovin him!

  Min Cameron ( 6 ) var ute och lekte härom kvällen med en grannpojk….efter en stund kommer han in och ropar på storebror

  Cevin ( 9 ), frågar om Cevin vill va med och leka. Cevin svarar att -” Tja, det kan jag väl.. ”

  Då suckar Cameron och utbrister – ” Ã…hhh, MÃ…STE du det ? ”

  Ian och jag stod som två frågetecken i köket men JAG hävdar bestämt att det måste vara en sida han ärvt av pappa!

  Engelsmännen är ju inte kända för att vara dom brightaste på jorden precis! hehehe

  När Ians son Matthew ( nu 18 ) var liten ringde han upp en kompis för att fråga om dom kunde leka.

  Mamman svarade och gick för att hämta kompisen och det dröjde ett par minuter innan grabben kom till telefonen.

  Under tiden strötittar Matty på tvn och hör sedan kompisens röst i telefonluren och svarar..

  -” Yeah, what do you want? ”

  Hm…..vad säger man om den kommentaren?

  Make love not war!

  Linda & dom sju små dvärgarna

  ( Var f-n den sjunde har tagit vägen har jag ingen aning om . )

 3. Lisa: Jag tycker Robins slutsats var superintelligent!! Det är klart att om man tar bort alla stenar så sjunker havet! Att vi inte kom på det själva! 😀 Kram!

  Linda Bunn: *Asg* Hoppas du funnit den sjunde dvärgen! Kram!

 4. TBK: Trots att din kommentar är kränkande, rasistisk och ointelligent, så får den stå kvar, för att den säger mer om dig än om mig!!

  White trash får du gärna titulera dig själv med, det lär passa bra, av din kommentar att döma. Övergiven kanske du också är, jag är det inte!! Förräder sådana som dig, gör jag för övrigt gärna! Get a life, looser!

 5. Haha, TBK, det där var ju kul. Omvänd psykologi eller? Visa att det finns vuxna (iaf tillräckligt gamla för att skriva nåt så där dumt) som är mindre intelligenta än en 6-åring?
  Bra att meddelandet får stå kvar, så vi får skratta åt puckon som TBK. 🙂

 6. Dem där TBK är värre än min chef för hundra år sedan när jag jobbade i Björkliden. Inskränkta idioter finns det faktiskt got tom här i landet. Särskilt dom med en intelligensnivå på minus.

  Chefen var en från Stockholm uppe på ”fint” besök. Han tyckte att man nyttjade n-ordet på fel sätt när dom (n) dött. Han hade ett helt annat alternativ som jag inte skriver här, knappt ens tänker och jag blir ff förbannad och jag är helvit om nu färgen spelar någon som helst roll.

  Min första pojkvän hette Emanuel Sackey och var både svart och vit med en tysk mamma och en ghanesisk pappa, vi bodde i Ghana då. Mina vänner var alla möjliga och omöjliga färger och för oss spelade färgen ingen roll, vi var vänner. Lintott, krulltott, och vilken tott som helst tillsammans.

  Rädsla och okunskap är ofta bästa vänner när någon kommenterar som TBK gjorde. Han/hon måste veta väldigt lite om mänskligheten. Bra att du låter kommentaren vara kvar för som sagt, den säger mer om honom/henne än vilken liten kotte som helst.

 7. Tror minsann Binta var in och skrev ett meddelande som hon sen (eller nån annan kanske 😉 raderade. Blev visst lite smygrasism åt andra hållet i det inlägget… Förstår att du blir arg och förbannad och allt annat, men oftast är det bättre att inte sjunka till samma nivå.

 8. Soulsister: Japp, uppenbarligen klokare än vissa som kommenterar…! 🙂

  Nelin : Tack! Roligt att du gillar bloggen! Kram!

  Fredrik Dernebo: Ja, det är klart att det finns ett skäl att låta en sådan kommentar stå kvar…! 😉

  Carina: Ja, att det skulle handla om intelligens var ju lite roligt, när en så pass korkad kommentar skrivs…! 🙂 Kram!

  Mrs Mulatt: Frågan är om det ”ljuset” någonsin kommer att tändas? 🙂

 9. Fy, fasiken vilket sk*t att läsa tbk:s inskränkta kommentar.

  Kramar till dig tonårsmorsa o tigermamma!

  För allt i världen sluta inte med din härliga blogg. Men jag skulle också bli som en tiger om nån angrepp min unge.

  Nettan

 10. Nettan: Tack, det värmer att höra!! Sedan känns det i och för sig som rasismen i sig skrämmer, när man kritiserar en femåring och hans föräldrar, i stället för att se hur patetisk man själv är för att lämna en sådan kommentar! Tack och kram!

 11. Ok vågat att ha kommentaren kvar trodde den skulle bort på sekunden.

  Men iaf Politiskt Korrekt White Trash som är inne på sin 95:e svarta pojkvän instämmer ju i vad du tycker, inte direkt överraskande.

  James Watson uppfann DNA molekylen så han är antagligen den person som vet bäst om hur vi människor funkar, och han påstår att svarta är mindre intelligenta än vita. Om vi ser annorlunda ut, varför skulle vi inte heller ha olika intelligens ? Allt styrs av DNA.

  Rasist är det sista jag skulle mig själv, visar bara på att du själv är full av fördomar. Jag har själv haft svart och mulatt flickvän men skulle aldrig tänka mig skaffa barn med en sån tjej, där går gränsen.

 12. Ja. En sån som TBK gör väl allt för att provocera. Han är ju så dum så det är synd om honom… Blir ju komiskt. ”Rasist är det sista jag skulle mig själv”.. Bra meningsuppbyggnad, men jag TROR att vi förstår vad han vill påstå. Att han inte är rasist. Att sen i nästa mening skriva ”men skulle aldrig tänka mig skaffa barn med en sån tjej”… En sån tjej…. Rasistiskt? Tja, man får skapa sig en egen uppfattning om det. Jag tycker iaf att han bara gör bort sig genom att fortsätta kommentera. Undrar hur gammal han är.

 13. TBK: Stackars dessa flickvänner, med de åsikter du har. Din sista mening säger liksom allt…! Du har i alla fall gett uttrycket white trash ett ”ansikte”.

  Carina: Otoligt!! *Skakar på huvudet…!*

  Fredrik Dernebo: Ja, jag instämmer! Kan inte annat än skratta! 😀 Jag reagerade på exakt samma saker när jag läste kommentarern. Det jag inte heller förstår är hur ingen vill kalla sig själv rasist. Jag menar med TBK ´s åsikter, hur kan han INTE kalla sig själv rasist. I så fall finns det ju inga rasister…?!! Ã…ldern funderar jag också på. Antingen är han väldigt ung och med ingen livserfarenhet själv, eller så är han bara korkad.

 14. Pingback: Att blogga eller inte, det är frågan… » Tonårsmorsa

 15. Pingback: Tonårsmorsa » Jag vet inte vilken sten de krälat fram under

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] är livet orättvist, som Mabou brukar […]

 2. […] har bloggat i flera år nu och jag har fått min beskärda del av rasistiska kommentarer, kritik i bloggar och bland kommentarer, mail, även om jag sällan ger dem något större utrymme […]