Läkaren som blev utskälld.

dscn0271.JPG

(Klickbar bild, för att förstora)

Mabou med doktorns stetoskop i högsta hugg.

Idag har jag varit ledig från jobbet och Mabou var ledig från dagis. Jag hade lovat honom Mac Dolnads idag och att vi skulle hitta på något mysigt tillsammans. I går kväll blev Mabou dock dålig, så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Han hade redan somnat när jag kom fram, men när jag beskrev symtomen, så tyckte de ändå att jag skulle åka upp med honom på morgonen (i morse, alltså).

Sagt och gjort, i morse tog jag ”Gamla Bettan” och cyklade upp med Mabou till Akademiska sjukhuset. Väl där anmälde vi oss först. Sedan fick vi vänta en stund. Därefter blev vi visade in i ett rum och svara på frågor. Sedan skulle vi vänta på doktorn. 40-50 minuter är inte så mycket för en vuxen, men för en femåring som är så sugen på att åka till Mac Dolnads är varje minut som en timme.

Mabou: Men när ska vi till Mac Dolnads, mamma?

Jag: När doktorn har tittat på dig.

Mabou: Men när kommer den där doktorn då?

Jag: Snart, tror jag.

Mabou: Men om han eller hon inte kommer, då kan vi väl sticka ändå?!

Jag: Nej, jag vill att doktorn träffar dig.

Mabou: Men jag mår inte ens dåligt.

Jag: Nej, men jag vill ändå att han tittar på dig och tar lite prover, så vi vet…!

Vi läser Bamse och Mabou leker.

När doktorn till slut kommer ställer sig Mabou argt framför honom och säger:

”Varför låter du oss vänta så länge, förstår du inte att vi har väntat JÄTTE-LÄNGE på dig? Du måste väl förstå att jag är jättehungrig och min storasyster väntar på oss i stan för att vi ska äta Mac Dolnads?!!”

Doktorns första förslag är att vi ska vara kvar på sjukhuset och vänta några timmar på provsvaren, men sedan inser han nog att Mabou är väldigt Mac Dolnads-sugen och säger i stället att vi får ta prover och att han hör av sig till oss om svaren, så att Mabou kan få sin hamburgare! Tur för mig (och Mabou) att läkare också är människor och att de kanske har egna barn!! Vad är det man säger? A hungry man is an angry man.

Tillägg: Medan vi satt i det stora väntrummet kom helt plötsligt ambulanspersonal infarande och sprang fram till vattenautomaten (!!) efter dem kom ett filmteam från TV och filmade när de stod och drack vatten (!!). Jag antar att det är det filmteam som just nu filmar på Akademiska sjukhuset i Uppsala för TV3.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Läkaren som blev utskälld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.