Måste hon ha så mycket smink?

jag-och-syster.bmp

Att se Jai (16) och Binta (18) med mycket smink, är inget som längre förvånar mig. Isa (14) är jag däremot inte så van vid att se med mycket smink, det är väldigt sällan hon alls sminkar sig. Man ska här vara medveten om att mina tre döttrar är väldigt olika varandra till sättet. Binta är ganska utseendefixerad, det är inte för intet som jag kallade henne för ”Tyra Banks”. Jai är mån om sitt utseende, men inte alls i lika hög grad som Binta. Dock är båda vana användare av smink och dyl. Isa är inte alls intresserad av sånt. Hon spelar basket, bakar, lagar mat (något som är de andra damerna någon totalt okänd sysselsättning!) och roar sig på helt andra sätt än de äldre systrarna.

Ikväll ska Binta hjälpa till på Grand. Det ska vara uppträdanden och sånt för ungdomar. Grand är en drogfri kulturlokal för ungdomar i Uppsala. Isa ska också dit med sina kompisar. Innan de skulle iväg, kom Binta hit på besök och hjälpte Isa och hennes kompis att sminka sig och klä på sig.

Jag säger inte att hon inte blev fin, jag säger inte att jag börjar bli gammal och tappa tålamodet. Jag säger inte att Isa inte ska få ha sin tonårstid och testa sig fram, jag säger inte att Isa inte ska få fixa sig när hon går ut, jag säger inte att smink är väldigt farligt på unga tonårsflickor. Vad jag säger är att jag inte vill se Isa med för mycket smink, Isa är jättefin utan smink, eller att hon kanske kunnat sminka sig lite mindre, eller framför allt: om Isa sminkat sig själv, då hade det definitivt blivit MYCKET MINDRE smink!!

Det är toppen att storesystrarna stöttar de yngre i familjen, det är toppen att det finns syskonkärlek, men måste de lära dem precis allt de kan?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Måste hon ha så mycket smink?

 1. Ja det lät alltid vara smärtsam att se sina dottrar spåka ut sej nej nej
  ….förlåt smika sej menar jag ;)).
  Man tycker att dom är fin som dom är kan jag förstå…
  men undrar just va ens egen mamma tänkte när en annan börja spöka ut sig.
  Eller smika sig menar jag…hahha…..de brukar bli lite ut spökning i början eller hur.
  Rolig att du länka till tävligen…så klar du ska vinna den…
  Ut och knäpp kort vet jag!

  Ha det gott
  Annette

 2. Annette: *S* Ja, påminn mig inte om hur man smög med sig sminket till skolan, gick dit en halvtimme tidigare för att spöka… sminka sig, menarjag, förstås! 😉 Jag har ju varit ute och fotat! Har du inte fått mina foton? 🙁 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.