I´m the dancingqueen!

dsci000057-2.jpg

(Klickbar bild)

Igår kväll när jag kom hem från jobbet, så var det om-möblerat i mitt vardagsrum. Inte för att det skulle se finare ut, utan helt enkelt för att jag hade ett gäng tjejer som dansade i mitt vardagsrum. Som jag nämnt tidigare så går Binta (18) på magdans och ragga-dancehall och reggaeton. Isatou (14) går på streetdance. Isa´s kompisar var också här hemma och dansade och de verkade ha det så himla roligt. Jag blev så himla sugen på att hoppa in och skaka loss lite…

Binta försökte utmana mig, eller battla, som det verkar heta på dansspråk, nu för tiden. (I know, I´m getting old…! 😉 ) Hur som helst, så blev jag riktigt sugen, men Isa som hade sina kompisar på besök, tyckte inte alls att det var någon bra idé! Kort sagt fick jag dansförbud av min yngsta dotter!!

Binta gjorde i stället allt för att få igång mig, tillsammans med Isa´s kompisar, som absolut ville se bevis på vilken dansdrottning jag är. Men eftersom jag inte fick dansa, så kunde jag åtminstone förklara hur bra jag är på att dansa.

Binta: Kan du det här då, mamma? (winar med rumpan)

Jag: Javisst!

Binta: Kom igen då, mamma!

Jag: Nej, Isa vill inte.

Binta: Men jag vill och Isa´s kompisar vill!

Jag: Jag orkar ändå inte värma upp…

Binta: Kan du det här då? (går ner i spagat i dansen)

Jag: Javisst, bara jag värmer upp…

Här skrattar alla. För att verkligen lägga tyngd i mina danskunskaper, utan att behöva skämma ut Isa, säger jag som det är, när Binta visar nya steg, skakningar, benbrytar-trick och visar olika videos på riktigt avancerade danser:

”Jag har inte berättat det förut, men det är faktiskt jag som lärt upp alla tjejerna på MTV…”

Jag har ingen aaaaning om varför tjejerna inte verkar tro mig…!

//Hälsningar Tonårsmorsa, eller the dancingqueen, som jag kallas nu för tiden! 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”I´m the dancingqueen!

 1. Du är för härlig rent ut sagt…. många skulle vilja ha dej som mor.
  Men ja som tonåringar är ju alla mödrar pinsamma…

  Håll i dej på onsdag…. då åker jag till Uppsala…
  Så ser du en korn blå pegot ZW med glas tak… så håll dej på
  trottoaren hahhaa… Skämt och sido!
  Nu lär jag ut och jobba lite jag har ett väldigt viktigt Lunch jobb möte i dag
  så håll tummen för mig mellan 12-13

  Ha det gott
  Annette

 2. halloy där danslisa jag kör med elefantdansen här hemma till barnens skräckblandade förtjusning,jag får bara ingen kompis ser på kan inte fatta detta fenomen jag är ju bra ju,i allafall på mitt egn alilla sätt.dansa på du vill gärna se en video påd ej lägg ut en på you tube

  kraaaaaaaaaaaaaaaam

 3. Hej hallå i stugan! Det är ”grannen” som är framme igen. Har återupptagit mitt bloggande igen. Kom gärna förbi och hälsa på. 🙂 Känner igen det där med att genera sitt tonårsbarn…..brukar vara totalt portförbjuden i min sons rum när vänner finnas där. Men ibland flyger djävulen i en och man är lite pinsam på pintji för att reta sonen. Populärt…..nej inte alls. 🙂

 4. Annette: Tack! Ja, jag ska hålla utkik efter dig! 😀

  Lillatanta: Klart vi kan dansa!! 😉 Kram!

  Anne-Marie: Klart jag måste spana in…! 🙂 Nej, jag kan bara inte förstå att det inte är så populärt…! 😉

 5. Tack för dina komentarer på min sida. Ibland känns det som man bara sitter och skriver för sig själv och det är lite tråkigt. 🙂 Angående din komentar om min fd vän så ska du inte tycka synd om mig, jag får skylla mig själv. Jag bröt med henne för ca 2 år sedan när jag fått nog av hennes egotrippade sätt och allt illa hon gjort mig. Var dum och trodde att en person kan ändra sig så jag tog upp kontakten igen för ca 2 veckor sedan. Upptäcker efter ett tag att hon är sig precis lik sen förr och under ett Uppsalabesök i förra veckan gjorde hon en så dum sak mot mig igen precis som förr så nu har jag brutit kontakten med henne för gått….som tur är bor hon i skåne så det är liten risk att vi ska stöta på varandra i alla fall. Det här var kanske lite onödigt vetande för dig….men det får du ta. 😉
  Kram A-M

 6. ÅH det är så underbart att dansa.
  Jag har dansat MÅNGA danser med min Unge på vardagsrummet……ensamma bara han och jag.
  Stereon på högsta volym och armarna rätt upp i vädret.

  Behöver jag säga att den tiden är förbi nu.
  😉

 7. Anne-Marie: Jag förstår! Jättetrist när sånt händer. Man ska inte ”skylla sig själv” för att man litat på någon och ger en till chans, det är en fin egenskap att lita på och att tro på människor tycker jag! Trist att det slutade så för din skull i alla fall! Kram!

  Eva: Jag vet. Den tiden, den tiden…! 😉

 8. Pingback: Min mamma dansar INTE bättre än mig | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] väldigt roligt! Binta får ett stort minus av mig för att hon hävdar att min mamma är mycket bättre än mig på att dansa. Det var kvällens stora minus, annars hade vi […]