Ursäkta! Är det du som är Tonårsmorsa?

jag-i-afrikanska-klader-2.jpg

Jag, med Gambianska kläder, dock en flera år gammal bild. (Och jo, jag är medveten om att jag gått upp några kilon sedan dess…! 😉 Men det blir bara desto mer av mig nu!)

Igår när jag skulle åka till Stockholm för att träffa den helige mannen, så skulle jag åka med samma tåg som Isa (14) som också skulle till Stockholm. Eftersom jag skulle träffa just den helige mannen, så hade jag Gambianska kläder på mig. (Som man i och för sig inte måste ha, men eftersom jag älskar Gambianska kläder och så sällan har användning av dem, så tar jag varje chans…! 😉 )

När jag står och köper biljetter och går runt på stationen så ser jag naturligtvis hur folk vänder sig om och tittar undrande. På mig och på kläderna, om vartannat. Men jag är van, så jag lägger ingen större vikt vid det.

När vi ska gå på tåget har Isatou köpt en hamburgare som hon ska äta på vägen. På andra sidan gången slår sig en ung kvinna ner och tittar ganska mycket på oss.

Isa som tar lite illa vid sig att någon sitter och tittar när hon ska äta sin hamburgare, viskar till mig: ”Men shiiit, vad folk glor!”

Jag viskar tillbaka: ”Äsch, det är bara för att folk tycker jag har konstiga kläder på mig, bry dig inte om det du!”

Så hör jag en trevlig röst från just andra sidan tåggången säga:

”Ursäkta! Men är det du som är Tonårsmorsa?”

Jag instämmer och vi talar lite kort. Jag känner mig lite glad över att hon känt igen mig och berömmer min blogg, samtidigt som jag är full i skratt, eftersom jag missbedömde hennes tittande. Vi har alla våra fördomar. Jag bara utgick ifrån att det var mina kläder som gjorde att tjejen tittade. Samtidigt som jag måste erkänna att jag HOPPAS att alla de andra som stirrade på mig igår, INTE kände igen mig som Tonårsmorsa, utan bara tittade för att jag hade ”konstiga kläder.”

Nåja, ”tjejen på tåget”. Tack för att du gjorde mig glad!

Tänk vad så lite kan göra en glad!
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Ursäkta! Är det du som är Tonårsmorsa?

 1. På tal om att gå upp i vikt: min sambo brukar köpa en massa choklad till mig och när jag hävdar att jag kommer att bli tjock säger han bara att det är bra. ”Då finns det ju mer Jenny att tycka om”! Den inställningen skulle alla ha!

 2. Bra att ni inte tog illa upp, även om jag får erkänna att de Gambianska kläderna bidrog till att jag först fick upp ögonen på att det var någon jag tyckte mig känna igen som satt där…

  /Frida, den virriga tjejen med problem att hitta biljetten.

 3. Tack för kommentaren på min blogg! Du verkar ha mycket bra att skriva om (jag har själv två tjejer 14 och 16) så jag kommer att komma tillbaka.
  Kram

 4. Soulsister: 🙂

  Vicke: *S* Så farligt tror jag inte det är, men man ska visst inte ha allt för uppseendeväckande kläder…! 😉

  Nina: Ja, det blir ju en del…! Kram och välkommen åter!

 5. Pingback: Nytt Afrika-mode 2008. » Tonårsmorsa

 6. Hejsan! Ville bara säga att din blogg är väldigt rolig att läsa.
  Själv är jag halvgambiansk tonåring, pappa min är därifrån men bor
  här i Hedemora (dalarna) tillsammans med mig & min mor 🙂
  Var i Gambia för första gången i december 2007, därför letar jag som
  en tok efter bloggar/bilder och annat skoj om just Gambia/gambianer
  för att jag tycker det är ett så fascinerande land, jag blev förälskad.
  Därför åker jag tillbaka i december igen, om jag nu lyckas spara ihop!!
  Föressten, du är otroligt vacker på bilden även fast den är tagen för
  längesen!

  Onödigt med fakta, men kul att lämna något..
  /Marion

 7. Marion: Tack för din kommentar! Vad roligt att du gillade Gambia så mycket. Själv är jag, som du kanske förstått vansinnigt förtjust i landet, människorna där, kulturen, musiken, kläderna, värmen… Kort sagt: det mesta i Gambia! Hoppas du kommer iväg i December. Själv satsar jag på November! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] *Ursäkta! Är det du som är Tonårsmorsa? […]