Febern stoppar inte honom!

dscn0402.JPG

Mabou 5 ½ (Klickbar bild)

I vanliga fall så tycker jag det är fruktansvärt trist att vabba (V.A.B. = Vård Av Barn). Särskilt som Mabou, även när han är febrig och dålig, ändå alltid är lika pigg.

Igår kväll sa Isatou att Mabou var varm. Eftersom han precis sprungit runt här hemma, så tyckte inte jag att han var varmare än vad han borde vara. Men på kvällen när jag skulle lägga honom i sängen, så var han skållhet. Först hade jag något önsketänkande om att han skulle bli pigg över natten, så jag sa till Isa att om han skulle vara lika varm på morgonen, så fick de ringa mig på jobbet. Sedan insåg jag hur dumt det var. Har man hög feber, blir man inte helt frisk över natten. Särskilt inte så frisk så man kan gå på dagis. Det skulle ju bara vara fånigt att åka till jobbet en halvtimme och sedan måsta åka hem igen, så jag ringde och anmälde vab redan igår kväll. I morse var han inte lika het som i går kväll, dock fortfarande varm och har feber.

Även om jag inte gillar att vabba, så är det ett sånt där nödvändigt ont som föräldrar måste göra. Men just i dag känns det inte lika illa som det brukar. Just idag känns det helt okej att vara hemma och vårda en liten sjukling. Inte för att det blir så mycket vårdande med en kille som springer runt i 180 med eller utan feber, men förhoppningsvis får jag ett och annat nyttigt gjort i stället. Jag avlade ju ett och annat löfte tidigare i veckan som måste uppfyllas.

Ska se till att köra lagom slut på min kille under dagen, så kan det kanske hända att vi kan läsa en saga eller två på eftermiddagen…

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.