Astrid Lindgrens sagor.

Jag skrev härom dagen en blogg om de nya frimärkena som ska komma med Astrid Lindgren-motiv. Idag läser jag en väldigt rörande och fin artikel i Aftonbladet om Astrid Lindgren som skulle ha fyllt 100 år i dag, om hon ännu hade levt. Jag tror att Astrid satte spår i oss alla på något sätt.

Min egen favorit är nog Ronja Rövardotter. Jag gråter fortfarande floder när jag ser den. När Mattis förtvivlat rider runt i skogen och gråter över att han och Ronja inte har kontakt, att han förlorat sin älskade dotter. Jag skrattar fortfarande så tårarna rinner när jag ser Lovis ”tukta” den store rövarhövdingen. Jag känner fortfarande den intensiva värmen när Skalleper förklarar att det inte är hans tid att dö ännu…!

Jag är nog lite för ung för att veta att Astrid även satte en politiker på plats! (Även om jag nu skrattade gott åt artikeln.)

Deppspret skriver också en fin blogg om Astrid och hennes bortgång, men även om Bröderna Lejonhjärtas betydelse.

En annan stark scen ur Ronja Rövardotter.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”Astrid Lindgrens sagor.

 1. Ronja är också min favorit! Man gråter och skrattar. För att inte säga Rumpnissarna: Voffo gör di på dette viset? Och Allan Edwall som Skalle-Per. Listan kan göras lång. Musiken…

  Ja, Astrid, hon fattas mig!

 2. Pingback: Deppspret ©

 3. Pingback: Deppspret ©

 4. För min del är nog Emil den käraste utav dom alla. För visst finns det en liten Emil i oss alla, inte sant?
  Denna rågblonda lille kille, älskad utav så många, generation efter generation.
  Det är just det som är det fina med Astrid, hon kommer läsas för barn i alla tider!

  I andra länder är det nog Pippi Longstocking, som är den mest kända. Pippi, Abba och Ikea , det är Sverige i ett nötskal!

  Jag är stolt över att vara svensk! ( Det är okej att säga så va? )

  Kram!

  KalmarLinda

 5. Linda Bunn: Klart det finns en liten Emil i oss alla och en liten Pippi med, tror jag. Det är roligt att veta att folk var rätt upprörda när Pippi gavs ut, man ansåg att hon skulle sätta grillor i huvudet på Svenska små flickor och det hoppas jag att hon gjorde!! 😉 Jag kan knappast komma på något som gör mig så stolt över att vara svensk som just Astrid Lindgren!! 🙂 Kram!

 6. Pingback: Fredrik - Redaktören har ordet » Alla skriver om Astrid

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Mabou har fått en lillasyster! (Men jag är helt oskyldig!)

 8. Pingback: Hyckleri i Sociala medier | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Deppspret © skriver:

  >>>>Älskade Astrid>>>>…

  Idag skulle Astrid Lindgren fyllt 100 år. För mig skulle hon alltid finnas där, skriva sina underbara sagor som jag fram till denna dag älskat.
  Jag kommer ihåg den dagen hon dog. Jag slog på TVn, städade lite o…

 2. Deppspret © skriver:

  >>>>Älskade Astrid>>>>…

  Idag skulle Astrid Lindgren fyllt 100 år. För mig skulle hon alltid finnas där, skriva sina underbara sagor som jag fram till denna dag älskat.
  Jag kommer ihåg den dagen hon dog. Jag slog på TVn, städade lite o…

 3. […] slut fick ut honom från BR leksaker). Han fick en ny kapitelbok av mig. Han valde Mio min Mio av Astrid Lindgren, till min stora glädje. Sedan fick han lite andra småsaker. Därefter tyckte jag det var min tur […]

 4. […] till exempel! Självklart kände många av oss att det var en djup förlust när hon gick bort. Hon har delat med sig av massor av sagor som på något sätt har berört de flesta av oss jättemycket. Alla kan förhålla sig till någon eller några av hennes sagor och de har betytt […]