Barn behöver Trygghet och Kärlek.

miscellaneous_173.gif

Det finns artiklar i media som ger mig riktigt ont i magen. Jag försöker att förstå, men gör inte det. Det kanske inte är meningen att man ska förstå heller, tänker jag. Vissa saker är det kanske inte meningen att man ska förstå?

När jag läser om vissa barn som far illa, så vaknar alla de moderskänslor som någonsin funnits i mig. De vaknar till liv och mina beskyddarinstinkter hoppar jämnfota i mitt hjärta.

Barn ska skyddas av sina föräldrar. Barn ska tas om hand och bli kramade. De ska få leka och vara barn. De ska få känna trygghet och kärlek. Det är en sorg så stor att dessa instinkter fattas en del föräldrar.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Barn behöver Trygghet och Kärlek.

 1. Såna där fall är ju förståss hårresande men jag tycker det är lite knepigare med det man ser till vardags, föräldrar som tar väl hand om sina barn men som slår dom titt som tätt. Menar det är ju inte läge att ta barnen ifrån föräldrar som är bra i övrigt. Palla gå å snacka med föräldrarna? Det är jobbigt att se barnen grina men det oxo jobbigt att gå prata med päronen, de kanske flippar?

 2. J2B: Ja, jag förstår vad du menar. Dessa fall (som i artikeln jag länkar till) är det så uppenbart att det är fel för ett barn att vara kvar, det är knivigare om man får kärlek OCH stryk. Men det viktigaste tycker jag är att SE BARNEN, se hur de mår. Därifrån ta beslut om man ska anmäla eller ej. Jag tycker att man ska anmäla när man ser att barn mår dåligt och det är uppenbart, däremot så tycker jag det är hemskt att anmäla för att ”jävlas” alltså, att göra falska anmälningar. För dessa finns också! Men det är en svår fråga, förstås!

 3. Jag håller helt med dig. Så fint du skriver. barn ÄR det sköraste och finaste som finns. Föräldrar som hatar sina barn, slår sina barn, aldrig anstränger sig för att barnen ska ha det bra mm mm finns det tyvärr allt för många av. Och jag lider med barnen. De SKA ha det tryggt, kärleksfullt, fint, varmt, mm mm under sina uppväxt år. Visst kan mina barn ibland bete sig som apor och jag kan säga något hetsigt till dem (ytterst sällan men det händer) men innerst inne VET de att jag alltid älskar dem. Den vissheten borde alla barn få känna.

  Ha det gott! /Katrin

 4. Katrin: Ja, ett barn har egentligen inget alls att försvara sig emot, om de får en förälder som vansköter sina barn. Men samtidigt tror jag det är viktigt att inte blanda ihop begreppen om fostran, att man ibland blir arg på sina barn, att man ställer krav, med de föräldrar som vansköter, psykiskt och fysiskt misshandlar sina barn. Då förlorar man fokus och det gagnar inte barnen, tvärt om.

  Som du skriver, man har ju rätt att bli arg på sina barn, men det är viktigt att de ändå känner att det finns kärlek och trygghet. Kram och tack för din kommentar!

 5. De behöver också nån som klipper deras tånaglar på rätt sätt! man kan ju inte klippa ”runda” naglar på en 4 -åring( inte på vuxna heller egentligen)
  -De ska inte klippas för korta och de ska klippas jämt över, RAKt helt enkelt!!!
  B(

 6. Dom där nagelflikarna är helt avgörande för att undvika nageltrånget! Ursäkta mig men nu blir jag aningen manschauvinist här, Ni kvinnor går efter det estetiska i det här fallet! Detta förstör barnens tår!
  Jag har fotvårdsutbildning ifrån lumpen och tro mig, jag har sett vad rundade naglar kan ställa till med, ja det är likställt med självstympning i det militära och dras inför krigsrätt i händelse av krig! När man klipper bort ”flikarna” börjar nageln att pressa på och växa in i tåns sida! Låt flikarna vara ifred!
  😯
  Om det nu har hänt att någon kapat flikarna så finns det bara en sak att göra: Ta nagelfil och försöka få in den lite under den sargade nageln och ”lyfta” upp det område som är på väg in tån, detta bör upprepas ett par ggr om dagen i ett par veckor tills flikarna kommit tillbaka, sen låter man dem vara!

 7. Nu blev en farsa frikänd från barn aga mot sin 5-åriga dotter, tack vare nämndemännens beslut. Det kommer säkert att ändras i nästa instans. Det är bra att ha förbud mot barn aga som princip. Men klarar staten av att ta bättre ansvar än föräldrarna? Vi har sett svt uppdrag granskning hur illa det kan gå i fosterhem, institutioner etc.
  Jag tror att anledningen till att vissa föräldrar slår och är elaka eller rent av grymma mot sina barn handlar mkt om att de fått samma behandling själva när de var små och de tänker, det blev folk av mig i alla fall och visst, det kan bli folk av barn som slagits. En del har inte traditionen att tala med sina barn eller att ge dem eget ansvar. eget ansvar kan oxo gå åt helskotta om barnet befinner sig under påverkan från en destruktiv social omgivninig utanför familjen. Svåra frågor utan enkla svar. Jag tycker typ att det här med att utdela böter ochekonomiskt ruinera familjer är en dålig lösning, bättre om man tvingade alla såna här föräldrar att gå en föräldrakurs! Där skulle de få lära sig att prata med sina barn och andra viktiga saker som att tex klippa barn naglar på rätt sätt! 8D

 8. J2B: Ja, jag läste om det igår, men orkade inte blogga det då, har gjort det nu i stället. Håller med dig om det du skriver. Det med föräldrarkurser och alternativ till uppfostring, är något jag länge förespråkat! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.