Min Kärlek till Afrika.

bakau-women.jpg

(Klickbar bild)

Den rödaktiga sanden som sipprar in genom skorna, den inspiration landet ger mig, den starka, söta doften av rökelse, trummornas rytmiska dunkande, sorlet av människor på marknaden, havets vågbrus på stranden. Mitt hjärta som bultar så hårt och hemkärt för detta land. Kvinnornas vackra kroppshållning när de bär sina barn på ryggen. Deras vackra, färgglada kläder. Se Afrikansk brottning. Jag vill dansa Sabar och jag vill känna solen bränna mitt ansikte.

Med andra ord, jag är i behov av lite Afrika och jag skulle verkligen behöva åka till Gambia för att hämta glädje, kraft och inspiration i mitt liv!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Min Kärlek till Afrika.

 1. Hej! Tittade precis klart på ”den vita masajen” och säger bara WOW. Jag fick en sån längtan efter att besöka Afrika, att känna den där stämmningen, uppleva det riktigt äkta. Trots att de är fattiga så verkar de så nöjda över att få finnas, över det lilla de har, över sina getter, över att de lever! Inte sån status hysteri kring pengar och mode och fina saker och inredning osv osv i all oändlighet…

  Nu till saken! Kan inte du i ett inlägg tipsa om de filmer du vet som skildrar livet i Afrika? Och be läsarna om fler tips?

  Jag kan börja fylla i åt dig!
  1. Den vita masajen.
  2. Blood Diamond.
  3. Tootsi.

  Men sen..? Vet du fler filmer så här i kylan och rusker och slasket som man kan mysa ned sig i soffan och bara längta sig bort till?!? 🙂

 2. Pingback: Rörd till tårar.

 3. Amina: Ja, de filmer du nämner är ju bra, men det står helt still i mitt huvud och kommer liksom inte på någon annan film alls…! Jo, just det Purpurfärgen och Rötter, även om det är förr i tiden och det bara är en liten del av de båda filmerna som filmas i Afrika. De Dimhöljda bergens gorillor och Hotel Rwanda är ju också två bra. Jag ska komma på något, eller så får du skriva en gästblogg hos mig i ämnet! 🙂

  Mrs Mulatt : Ja, ibland blir längtan stor!

 4. Du måste kolla på Gudarna måste vara tokiga 🙂 1&2. Tror den/dem går att köpa på Willys sånna ta 2 för 99:-, Fast båda bilmerna är i ett fodral. länkt där du kan läsa lite: http://www.lovefilm.se/film/22601-Gudarna+m%E5ste+vara+tokiga.do?partner=adrelevance&gclid=COXlkLC4wZgCFUM-3godZyuCYQ
  Kirikou och den elka häxan sedan kirikou och vilddjuren är också bra även fast dem är animerade.
  Kram

  Fridas senaste inlägg..My daughters birthday, Aaliyah 5 years today!

 5. Pingback: Jag och Mabou mot världen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Afrika-längtan håller visst i sig hela kvällen. Att jag är barnsligt förtjust i Akon (Klickbar länk) är nog […]

 2. […] inte riktigt tro att jag verkligen är på väg. Jag tror inte jag kommer tro det förrän jag sätter ner mina fötter på Afrikas mark. Tills jag känner dofterna jag känner så väl. Tills jag känner värmen   och solens strålar i […]