The Tina Turner-day!

Sedan jag skrev morgonens blogg där jag även länkade till Tina Turners låt Proud Mary, har jag fått lite Tina Turner-feber. För mig är Tina Turner en riktig Rock-mormor. Filmen om hennes liv med Ike Turner berörde mig djupt. HÄR kan du se en reklamsnutt på själva filmen.

Det jag gillar med filmen, förutom att den belyser problematiken runt kvinnomisshandel, är att den faktiskt också slår hål på myten om att detta bara skulle ske bland socialt ”missanpassade” människor. Kvinnomisshandel kan ske mot vilken kvinna som helst, oavsett etnisk tillhörighet, oavsett social status, oavsett yrke, utbildning eller bakgrund. HÄR kan du höra en annan bra låt på samma ämne.

Vad betyder Tina Turner för er?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”The Tina Turner-day!

 1. Ända sedan jag sett den filmen har jag verkligen avgudat Tina. Hon är så GRYM! Så synd att jag var för liten så jag missade hennes tid med konserter och så. Skulle göra VAD SOM HELST för att få se en konsert med henne.

  Min favoritlåt är helt klart ”We dont need another hero”

 2. Tack för det här inlägget, att kvinnor som drabbas kommer, precis som som dom misshandlar (män) från alla klasskategorier.Rik som fattg, osv.
  Tina för mig är en stark modig kvinna som dessutom gör det hon kanske är bäst på, sjunga som wow!Och att man kan gå vidare med hedern i behåll!

 3. Kmr ihåg när man kom hem efter skolan o kolla på musicbox ett par timmar innan mamma kom hem…då var Tina igång på det glada 80-talet. He he he det var lite andra tider…
  hon gjorde den där ”private dancer” å jag tyckte hon var så läcker. Sen såg man filmen å det gav ju en del nya perspektiv. Han var visst galen den där Ike. Snygga brudar kan göra en man galen, fast man ska väl inte skylla på brudarna, dom råkar ju bara va snygga. 8D

 4. Tina har en av de häftigaste rösterna i historien. Det går inte att sjunga som henne och den som kallar sig dagensTina
  kan ju bara gå hem och fortsätta drömma för det finns bara en Tina och det kommer inte komma nån fler som har lika
  specielloch stark röst som henne. Jag beundrar henne väldigt mycket som artist eftersom jag själv har sjungit så länge
  jag kanminnas och samtidigt beundrar jag henne för allting hon gick igenom privat med Ike.
  När jag såg What’s Love got to do with,så blev jag väldigt illa berörd. Man vet ju såväl att sånt här händer.
  Betydligt närmare en själv än vad man skulle önska.Och ingen av gångerna jag hört om det har jag förstått,
  hur kunde det gå så långt? Självklart är det lättare att sitta ochtycka att man bör göra si eller så men det är
  inte en själv som är i den situationen, det är inte jag som är räddför att min partner ska döda mig så fort han brusar upp.
  Och anhöriga som har en aning om vad som pågår kanske inte hellervågar eftersom om dom anmäler honom och vittnar mot
  honom så kanske han kommer använda de anhöriga som slagpåse också.Det är väldigt svår situation och att Tina lyckades
  ta sig ur det och samtidigt bibehålla sin karriär efter det är otroligtotroligt starkt.
  Därför beundrar jag henne så mycket.

 5. kochana : Ja, hon är en härlig kvinna, snacka om ”Girl-power”!! 🙂

  Mikaela: Roligt att höra kvinnor från alla åldergrupper och deras uppfattning om Tina! Kram!

  Vb: Ja, du är knappast förvånad över att jag bl.a. hade dig i baktanke när jag skrev inlägget! 😉 Visst finns det ett liv utanför en fruktansvärd erfarenhet med våld. Ta för dig! Kram!

  J2B: Ja, Ike var galen, men Tina rockade fett redan då, så på sätt och vis var han chanslös från början…!

  Yrsa: Absolut! Hennes röst är enorm, för att inte tala om hennes energi vid sina framträdanden!! Det finns världsstjärnor som är så starka original, att de aldrig går att kopiera. Tina Turner är just en sådan! 🙂 Det finns mycket att beundra henne för, att hon lyckades ta sig helskinnad från Ike är en av dessa saker! Kram och tack för din långa, fina kommentar! 😉

 6. Hej
  Tina Tuirner har sådan storhet .
  Jag blir alltid på gått humör när jag ser Tina på YouTube med The best. Jag vet några fler typ The beatles som kan matcha Tina i utstrålning .

  Hoppas att Tina har det bra. Jag skull gärna vilja hylla henne på något vis. Men förmodligen vill hon nog inte bli bekant med mig. Skulle nog fråga ut henne så hon blir uttråkad.

  Hälsning Från Bengt i Örebro

 7. Jag får inte heller nog av Tina och jag är bara 16 men kan aldrig få nog av hennes konserter eller skivor ;D Älskar denna kvinna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.