Hur många barn äter saltgurkan i hamburgaren?

foods_1561.gif

I Aftonbladet idag skriver Terri Herrera Eriksson om hur trött man kan bli på förnumstiga råd. Jag kan bara hålla med. Det finns så många råd från s.k. ”experter” som inte verkar ha det mista verklighetsförankring!

Det här med att äta fisk i stället för korv, t.ex. Hur många barn gillar fisk? Ett eget exempel jag har är hamburgekedjornas ”barnmeny”. I stort sett alla kör med sin lilla saltgurka i de hamburgare som riktar sig till barn. Ännu har jag aldrig träffat det barn som inte börjar med att öppna ”locket” på hamburgaren och pillar ut den lilla saltgurkan. Vad är det för fel på en vanlig färskgurka? Hur kan stora hamburgerkedjor, typ Mc Donalds ha missat att barn vanligtvis inte tycker om saltgurka Det finns t.o.m. barn som är så känsliga för den smaken, att de beställer hamburgare utan gurka, en s.k. specialbeställning.

För övrigt verkar ju Mc Donalds helt och hållet ha fattat galoppen med barn, eftersom hela deras marknadsföring bygger på att locka barn till sina restauranger. Det är svårt som förälder att konkurrera ut leksaken barnen får med i Happy Meal, vilket naturligtvis Mc Donalds är väl medvetna om.

När mina barn var yngre, så sa de ibland rakt ut att det inte var så jättegott med Mc Donalds, men att de ville ha leksaken. Vilken annan restaurang ger barnen en full barnmeny plus leksak, för 25-30 spänn?

Men det där med att marknadsföring inte får vända sig till barn och att man lägger i en saltgurka i barnens hamburgare, att man lockar med leksak till barnen vid varje besök, det är något Mc Donalds lyckats med!

Nåja, artikeln jag länkar till först i detta inlägg, är riktigt bra och får mig att inse att jag inte är den enda förälder som undrar vilken planet dessa ”rådgivare” tycks komma ifrån!

babies_145.gif

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

16 svar på ”Hur många barn äter saltgurkan i hamburgaren?

 1. Nja, jag har för mig att det är inlagd gurka, ättiksinlagd, men det gör inte mer poppis bland ungarna fast min dotter älskar sån gurka och inlagda rödbetor.
  Men så är vi knasiga!

  Kram påre!

 2. Yrsa: Tänka att det ska va Norrlänningar till allt…! 😉

  Vb: Saltgurka, ättiksgurka… same, same, but different…! 😉 Ja, säkert finns det ett och annat barn, som äter det, men de är inte många…! Särskilt inte av de små barnen! Kram!

 3. Fördelen med dom där gurkorna är ju att då beställer man som sagt en ”grillorder” som då är nylagad istället för ”gamlingarna” som legat i upp till en kvart på varmhållning. Nu förtiden vill dock min son ha minst en big mac eller en liten hamburgare och en minichickenburger.
  Lillan äter fortfarande mest: komfjitt, som hon kallar det. Sen skippar vi läskeblasken o tar en minute maid istället, dom är lite fräshare än fantan som har fiskfjäll som beståndsdel. Nej det blir inga munkar heller, de innehåller ju stärkelse ifrån djur hud och hår, så nej tack. 8D

 4. Jag har jobbat på McDonald’s och det finns ingen grillorder som är så hatad av personalen som hamburgare utan gurka. Peta bort gurkbiten då, så svårt är det inte! Därför håller jag med dig: Bort med gurkan i hamburgaren! 😛

 5. J2B: Ja, det ’r faktiskt toppen att de bytt ut massa ”skräpmat” mot lite nyttigare i alla fall. Men, som sagt, bort med saltgurkan! 😉

  Jenny: Du ser! Det finns fler skäl. Men just saltgurka ger ju ganska mycket smak för ett barn, som har nya fräscha smaklökar. Som sagt; bort med saltgurkan! 🙂

 6. Ha en bra helg fast du jobbar!
  *kram*

  Gjorde tvärt om, sket i leksakerna o köpte vuxenburgare.
  Däremot hade de en liten barbieserie för några år sen, då ringde
  jag huvudkotoret och beställde hem alla dockorna.
  De är så servicemainded.
  Blev förresten fasligt hungrig nu *s*

 7. Jag har jobbat på Sibylla, och där finns det ju barnmeny, med VALFRI leksak till barnen, plus att man där bestämmer själv vad som ska vara på hamburgaren/korven. Och det går också på runt 30-35 spänn. Måste säga att det är mycket bättre, och fruktansvärt uppskattat av barnen att själva få gå och välja vilken leksak de ville ha, och att de fick välja vad de ville ha på. De fick vara delaktiga i deras mat, sånt gillar barn! 🙂

 8. Amanda: Ja, jag håller helt med dig! Det enda problemet med Sibylla är att det oftast inte ligger så centralt. Mabou brukar få följa med min pappa på Sibylla och det är uppskattat. Däremot är det svårt när man som jag inte har bil, för de Sibylla jag känner till ligger oftast längs stora vägar och dyl. och inte i stan! Annars är deras idé riktigt bra! Kram!

 9. Jag jobbar på McDonalds, och vet att det även är många barn som äter saltgurkan. Om de inte tycker om den är det väl bara att göra en specialbeställning? Det är ju precis som att anklaga för att många inte tycker om löken, ska man då ta bort löken helt från menyn? Mcdonalds har olika menyer för att man ska ha olika alternativ av mat att välja mellan, är det något man inte tycker om, så specialbeställer man. Svårare är det inte.

 10. Tobias: Jag vet intevilka barn du träffat som gillar saltgurkan, eftersom jag också jobbat på ett hamburgerhak som hade saltgurka i barnburgaren. Visst, det var många som köpte burgaren utan att göra det till en special-beställning, men jag gickockså runt och kollade in brickorna och jo, de hade pillat bort gurkorna. De låg kvar på brickorna eller så, som jag gör, åt föräldrarna upp dem.

  Jag har säkert varit på Mac Dolnads med sammanlagt ett 50-tal barn genom åren, minst och vad jag minns så är det ETT barn som åt upp saltgurkan. ETT.

  Så din teori om att många barn gillar den också, tror jag inte ett dugg på.

  Visst kan man specialbeställa, men då tar det oftast några minuter och det känns enklare att ta det som finns…!

  Att jämnföra det med lök tycker jag inte är rätt, för där är det som du säger, många gillar den inte, men en massa gillar den också. Däremot så gilalr de flasta barn den INTE och mycket riktigt har man valt att INTE ha lök på barnburgarna.

  Poängen tycker jag är att om man har barnburgare, så ska de vara inriktade på barn och det tycker jag inte saltgurkan är, då promillen av de barn som gillar den är minimal! Svårare än så är det inte! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.