Hur tolkar man det?

syskonkarlek-2.jpg

Mabou (5 ½ och Jai 16 ½)

För första gången i världshistorien, såg mina barn mig i mössa i morse. I går när jag cyklade till jobbet, höll jag nämligen på att frysa öronen av mig, så i morse satte jag på mig en mössa. Isa (14) flinade bara lite, vågade nog inte säga något, så finkänslig som hon är. (Eller så har hon bara koll på hur man gör sin morgonstressade mamma på riktigt dåligt humör och ville undvika det?) Hur som helst, sprang jag stressad runt för att hämta Mabou ´s hjälm, knäppa jackan, hitta hans vantar (som av någon underlig anledning ALDRIG ligger där de ska)

Jai (16) får syn på mig: ”Men guuud vad fult med mössa!!”

Det är bara att tacka och ta emot. Mabou sa ingenting. På väg till dagis hör jag dock honom säga, bakom min rygg på cykeln: ”Mamma! Jag tycker i alla fall att du är LITE fin med mössa…!”

Hur tolkar man det? Att jag inte var JÄTTEFUL i alla fall?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Hur tolkar man det?

 1. Förra årets vinter köpte jag min första ”myss”, det bästa jag gjort, när håret är skitigt, på med hatten.
  Mera hattar åt oss gamal tanter”!

  Köp det fulaste du kan tänka, det är det som gäller nu.

  Kram

 2. Han tyckte säkert att Du var jättefin. Jag har ett litet problem att min dotter inte tycker om sitt hår. Hennes mor och hon har helt olika hårtyper. Så jag ger mkt uppmärksamhet till min dotters otroligt fina hår.Det är viktigt att få höra ibland att man ser OK ut tycker jag.

 3. Gullig dina barn är lite lätt fina i kanten. Undrar var de har fått de ifrån eg…?

  Pata pata på dej – it ´s pata pata time…

  Ps. tror du att du kan fixa en svensk översättning på den låten , tack snälla. Du kan ju ev mejla den till mej isf..
  Kram Agge

 4. Här i västra Tyskland har de inte alls fattat poängen med mössa (vi har visserligen ca 10 grader varmt här än). Folk tittar alltid lite konstigt på mig när jag går på spårvagnen med min fina röda mössa à la Nils Karlsson Pyssling, även om det är kyligt ute. Det är bara att låta dem skratta, jag garvar ju åt dem när deras öron är så kalla att de är lite röda som min mössa. Skrattar bäst som skrattar sist (eller som det vanligtvis heter: skrattar sist fattar minst).

 5. sanna: Ja, ibland är det skönt att vara en 5-årings ”idol”! 😀

  Vb: Ja, det håller i alla fall huvudet varmt och gosigt!

  J2B: Ja, det har du rätt i! Särskilt barn i vissa känsliga åldrar eller när de inte ser ”likadana ut” som sina kamrater, då är det viktigt att påminna dem om att de är toppen som de är!!

  Agge: *S* Ja, biland är det finkänsligt värre!! 🙂 Översättning. Ingen aning, men det borde gå att googla fram, det mesta finns ju på google idag…! Kram!

  Jenny: *Haha* Jo, det har du rätt i. Särskilt om det blir kyligare och de lyckas dra på sig öroninflammation, för det är banne mig inte kul att dras med! 🙂 Kram!

  Samira – Tråkbloggen: Japp, för det mesta är jag stum av beundran över hans comments! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.