Fjäska för mig!

Mitt sluta röka (Klickbart) har fortsatt. Jag vet inte när man vågar kalla sig själv för en icke-rökare, men jag känner mig faktiskt som en sådan nu. För de som aldrig rökt, kan nog inte riktigt förstå vilken enorm prestation det är för mig att ha hållit upp i drygt fyra dygn. Jag har aldrig tidigare klarat av att hålla upp mer än några få timmar.

I bio-salongen brukar jag börja skaka på benen sista halvtimmen. Är det en riktigt lång film, brukar jag smita ut och ta ett snabbt bloss.

Sedan i fredags har jag inte tagit ETT ENDA BLOSS!! Jag är nog den sista person som min omgivning hade väntat sig sluta röka, men det har jag gjort nu! Efter endast fyra rökfria dagar, kan jag inte se mig själv med en cigg igen. Så fjäska för mig, beröm mig, tala om hur duktig jag är, för jag behöver verkligen höra det!!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

22 svar på ”Fjäska för mig!

 1. Själv har jag bara tagit något enstaka bloss här och där under min livstid, men jag kommer ihåg när min mamma slutade röka,
  det var väldigt svårt för henne, kanske inte så mkt för själva cigaretternas skull egentligen utan för allt hon förknippade
  med att röka. Som t ex varje kväll sitta ute på altan, prata i telefon med sina vänner och röka. Hösten hon slutade pratade
  hon knappt med nån och var väldigt nere. Men hon klarade sig igenom det. Och jag är så stolt över henne. Det var säkert
  närmare 10år sen hon slutade nu och visst har hon feströkt nån gång här och där sen dess men hon har inte det där behovet
  längre.

  Nu har min pappa slutat snusa efter att ha snusat utan avbrott i 30år. Han har inte rört en snus på 1år och 2mån.

  Min poäng är att jag förstår hur svårt det är att ge upp ett beroende och du är jätte duktig som har klarat 4dagar utan
  ett bloss.

 2. Bra jobbat! Nu blev jag faktiskt lite mer taggad att själv ta tag i det där med att sluta. Inom mitt landsting erbjuder dom nu att man kan få vara med i en sluta-röka-grupp. Jag blev tillfrågad för några venej på helt omotiverade grunder egentligen. Men dom lovade att höra av sig när nästa grupp sätter igång efter jul. Och baske mig, jag ska gå med!!!
  Som jag förstår så har ditt rökberoende varit lika psykologist rotat som mitt, och kan du sluta så måste ju jag oxå kunna. Hoppas jag iaf!

 3. Oj.. det blev lite fel där.
  Det jag skulle skriva var att jag blev tillfrågad för några veckor sen, men att jag tackade nej på helt omotiverade grunder.
  Jag vet inte om det bara är på min dator, men jag har lixom svårt att se vad jag skriver när jag ska skriva i din gb. Bokstäverna stäverna försvinner lixom ut i högerkanten men det går ändå inte att scrolla.. Konstigt!

 4. Snacka om duktig, jag ligger i lä, fasen vet om man inte skulle börja tävla med dig…vi kunde peppa varandra till stordåd. Stå på dig och ge inte upp, visst är det skönt för själ och plånbok att slippa puffandet…

 5. Måste säga att det är BRA jobbat. Var sjutton fick du motivationen ifrån, jag har den inte. Jag vet att jag borde men mer är det inte. Ekonomiskt kan jag inte motivera mig eftersom jag ”bara” röker för ca 330:- per månad eftersom jag handrullar utan filter. Idiotiskt, ja jag vet men det är min enda last.

  Stort GRATTIS till sluta röka och din envishet måste nog få en del av det grattiset 😉

 6. Yrsa: Ja, jag tror att det där med vanan är lika djupt rotat som själva nikotinbehovet! Nu har det ju blivit fem dagar och jag är gladare än någonsin! Grattis till din mamma och pappa med, tro mig, ag vet ju hur svårt det här är! 🙂

  Cel’Dara: Ja, jag förstår vart du vill komma. Blir galen när jag hör folk säga; ”Äsch, det är inte så svårt, det är bara att lägga av, asså jag har rökt tre cigg om dagen i flera år, extra milda, lightiga superlight i några år, ja, förutom under mina graviditeter etc. då hade jag ju uppehåll… I mina rökinbitna öron, så har man knappt varit beroende då. Det är ju jättebra att kunna sluta, men jag kan inte jämföra mig med folk som feströker, eller kan lägga ner att röka för en period, för att sedan börja igen… DET är inte röka för mig. I går ringde en gammal vän i Stockholm till mig, hon sa: ”Jag trodde aldrig jag skulle få höra det från dig! Kan du sluta så kan banne mig vem som helst sluta!!”
  Jag vågar knappt tänka på vad detta beroende kostat mig, men om jag säger att jag sista året rökt 40 cigg om dagen, så kanske du förstår? P mitt jobb blev vi också erbjudna denna sluta-röka-grupp, anmälde mig för 2 ½ månad sedan, men orkade inte vänta längre, för jag har laddat så länge för att vilja sluta, men idag fick jag besked att gruppen drar igång i Januari, dock känns det inte fullt lika aktuellt längre, men om det blir jobbigt, ska jag absolut ta chansen!! Snälla, börja förbereda dig på att sluta, jag mår så himla mycket bättre bara på dessa dagar, jag unnar alla att få må så bra!! Ang. krångel på sidan, prova använda FireFox, det är en mer felfri webbläsare än Internet Explorer. Jag har skrivit om det här: http://fatou.se/2007/08/29/dagens-tips/
  Kram! 😉

  Jenny: 😀

  Melinda: Tack! Det är jag med! 🙂

  Nelin: Tack, ja jag tycker också att jag förtjänar att vara en FRI människa!! 🙂

  Grynboll: Ja, kom igen! Kan JAG så kan baske mig VEM SOM HELST!! Storrökare nummer ett, det var jag tills för några dagar sedan!! Läs min kommentar ovan till Cel’Dara! Kram!

  Rigmor: Tack, tack! ja, jag KAN, fast jag inte trodde det själv!! Kram!

  Carina: Ett år! Ett år har jag gått och laddat och laddat, nu var det dags!! Jag ville bli en fri människa och så känner jag mig nu! Läs gärna min kommentar ovan till Cel’Dara! Kram! 😉

 7. Wow, du är superduktig, som jag nämde förut så funderar jag också att sluta, (det gjorde jag väl i en tidigare kommentar??)

  Nu har jag satt en deadline, jag får röka till nyår, men sedan är det DAX.

  Känner mig inspirerad av ditt bloggande om att du slutat.

  Jag ser mig själv som en väldigt inbiten nikotinist, men nu banne mig ska jag också klar av det.

  Fortsätt gärna skriv ditt rökfria liv.
  Och lycka till du är jätte duktig!

  Nettan

 8. Nettan: Klart du ska sluta! Det är ju mycket lättare om man vet att andra som är riktiga storrökare klarat det, för då inser man att det kanske ändå inte är helt omöjligt! Lycka till med din deadline! Jag ska hålla tummarna! Kram!

 9. Ok, ska testa firefox nu då. Så fort jag får tummarna loss att ladda ner det då vill säga! ;-P
  Vill än en gång säga hur himla inspirerad jag blivit sen du skrev om att du slutat röka.
  Folk säger att det inte borde vara svårt för mig att sluta eftersom jag ”bara” är 26 och ”bara” har rökt i 10 år. Men det är ändå SUPERSVÃ…RT! Jag slutade en gång när jag var ca 18-19 och då höll jag uppe i 8 månader. Sen tog det slut med killen.. och tja… sen började jag igen. Satt där vid fläkten hemma hos mamma o kedjerökte o lipade.
  Mitt dumma nöt! Men nu så… Nu har du sått ett litet frö i min hjärna.. Så jag börjar förbereda mig på ett avsked till ciggen för gott nu. Hoppas jag kommer klara det lika galant som du. Hoppas, hoppas!

 10. det är aldrig försent att sluta röka, bra jobbat tonårsmorsan!!!!
  du klarar detta du är ju stark som ett berg 🙂
  kom igen nu, håll ut!!
  snart släpper suget! 🙂 diggar dig!!

 11. Cel’Dara: Jag tror att vissa av oss människor har lättare att bli beroende än andra. Jag visste tidigt att jag var beroende av nikotin. Jag tror inte det har så mycket att göra med hur länge man har rökt, utan snarare vilket förhållande man haft till nikotinet. Jag tycker absolut att du ska försöka sluta röka, börja förbereda dig nu, sedan planerar du när du ska sluta. Jag trodde inte alla kunde sluta röka, men nu vet jag att ALLA kan, för kan jag, då kan banne mig vem som helst!! Kram och säg gärna till när du ska sluta, så jag kan försöka peppa dig! 🙂

  J2B: Har jag nu äntligen gjort mig av med ett beroende, så tänker jag knappast dra på mig ett nytt! 😉

  femtonåring: Tack för din uppmuntran!! Just det du skrive rom att suget släpper snart, det är faktiskt sant. Om man bara klarar av att hålla ut de där korta sekunderna när suget är som värst, då släpper det också snart! Tack igen! Kram! 😉

 12. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 13. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] händelse för mig! Jag slutade nämligen att röka!! Mer läsning om det HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR! Jag vann också en Blogg-tävling! Binta vann diverse […]

 2. […] händelse för mig! Jag slutade nämligen att röka!! Mer läsning om det HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR! Jag vann också en Blogg-tävling! Binta vann diverse […]