Jag är Glad och Fri!

beautiful.gif

Vissa dagar är tunga och jobbiga att ta sig igenom. Vissa perioder i livet kan rent av vara tunga att ta sig igenom. En sådan period har jag gått igenom ett tag nu. Dessutom har jag ju slutat röka. Ibland har ett enda steg känts som en oövervinnerlig kamp. Jag har varit lite dyster. Och nere. Och röksugen. Och lite oroad för en massa olika saker.

Men så, helt plötsligt en dag, så vänder allt. Kanske inte för all framtid. Kanske inte ens för ett bra tag, men för stunden, eller i alla fall för dagen. En sådan dag har jag haft idag. En dag som först verkade bli en helt vanlig dag, men som mer och mer lutade åt att bli en helt fantastisk dag. Jag kände hur jag blev full av mys, när jag på min lunch, såg ett gäng stå ute och huttra och trampa med fötterna och frysa och röka. *Hihi, jag slapp liksom det där! Jag är fri!* Sedan kollade jag mitt konto och upptäckte att jag hade några kronor mer kvar, än vad jag väntat mig. Bara det att det fanns några pengar kvar, trots att en bit av månaden redan gått, var ju en härlig överraskning (tack kära rökfrihet, tack!) Fick positiva besked av chefen över något som oroat mig ett tag.

Kom hem och fick ett samtal från en kollega, där hon ville ha hjälp med ett arbetsbyte, som dessutom hjälpte mig jättemycket och gjorde mig så glad!

Till sist: Binta ska ha en dansuppvisning nästa helg. När jag satt upptagen med annat här en dag, så undrade hon om jag ville köpa biljett. Utan att minnas att jag ens svarat henne, så hade jag tydligen sagt ja. Hon hade då tagit ut 100 spänn ur min plånbok och lagt tillbaka en tjuga (minns att tjugan låg brevid plånboken och jag blev glad över att ha en extra tjuga, eftersom jag inte märkt att det fattades en hundring). Nåja, Binta hade köpt en biljett åt mig och lagt den på databordet. Som vi städat två gånger sedan dess. I går när hon pratade om denna uppvisning förklarade jag att vi inte hade några biljetter att komma.

Binta: Men jag har ju redan köpt åt dig!

Jag: Vad bra! Vart är biljetten då?

Binta: På databordet.

Jag: Nej.

Vi letade och letade, men biljetten tycktes vara borta och jag antog att jag redan slängt den. Men idag fann vi alltså biljetten, så nu kan jag gå! Ja, vissa dagar har bara en massa flyt! Fast jag är röksugen som bara den till och från så är jag ändå så himla glad över att inte ha rökt ett förbaskat bloss sedan i Fredags klockan 18.00. Idag leker livet och jag är glad och fri. Och glad. Och fri.

Sedan har jag slutat röka också. Sa jag det? 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

16 svar på ”Jag är Glad och Fri!

 1. Hej!
  Först vad roligt att få besök av dig i min blogg, jättekul!
  Angående sluta röka finns det en jättebra bok, minns inte
  vad den heter eller vem som skrivit den MEN den är känd
  och har du vägarna förbi bibblan fråga, säker på att de
  kan hjälpa dig. Och varför är den bra då? Jo för att
  han förklarar väldigt enkelt hur hjärna funkar HUR man kan
  programera sig när suget kommer. Enkelt förklarat och logist,
  dessutom ubderhållande. Tror de tar bara några dagar för
  nikotinet att lämna, sen är det *hjärnan*.
  Slutade själv för drygt 2 år sedan, det höll i 3 månader åh de var faktiskt
  lungt. Höll på med körkortet o ”unnade” mig.
  Dumt! Sen dog min far och det hände en massa åh det slutade med
  att jag både rökte o snusade ett tag. Nu är det cigg enbart
  och jag vet att det går o sluta MEN väntar ett tag tills
  den rätta motivationen infinner sig.
  Du är skitduktig!
  Minns under den nikotinfria tiden, att det ALLTID fanns pengar i
  plånboken.
  Då får unna dig lite extra 😉

  Kram!!

 2. menuette: Jag misstänker att det är samma bok jag fått låna av min svägerska, men nu inte vet vart jag har lagt. Det är förmodligen på ett väldigt ”säkert” ställe…! 😉 Kram!

  Jenna: *Nickar stolt* Tack! 🙂

  subwayrev : Tack, det hoppas jag verkligen också! 🙂

 3. Härligt
  Har med kännt som du ett tag och väntar på att den ”där dagen” ska infinna sig. Kanske ska man inte vänta..
  Kram

 4. Joanna: Ja, fast jag tror faktiskt att det kan vara bra att vänta. Själv har jag gått omkring och ”laddat mig” i typ ett år. Jag tror det är viktigt att förbereda sig ordentligt mentalt på att man verkligen VILL sluta röka, för att det ska funka, men sen tror jag i och för sig att olika saker passar för olika personer! Kram och lycka till, när än du bestämmer dig! 🙂

 5. Pingback: Jag vågar inte vara ovän med dig!

 6. Pingback: Tonårsmorsa ´s Nyårskrönika 2007.

 7. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] till helgen, för på Fredag ska de uppträda på två olika julbord, på Lördag är det en stor uppvisning på Grand och på Lördag har hon en till uppvisning, sedan är det en ny tävling på Söndag. Men viktigast […]

 2. […] för mig! Jag slutade nämligen att röka!! Mer läsning om det HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR! Jag vann också en Blogg-tävling! Binta vann diverse […]

 3. […] för mig! Jag slutade nämligen att röka!! Mer läsning om det HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR! Jag vann också en Blogg-tävling! Binta vann diverse […]